Мнения за Мярка 6

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнения за Мярка 6

Мнение от ивайло81 » 20 Фев 2014, 11:31

Скоро гледах някаква статия в Фермер за тази мярка. И както се казва- се зарибих. Питането ми е относно хора които са запознати или я ползват. Идеята ми е за шивашки цех или малка хлебопекарна на село. Една от подточките е точно за това- развитие на селски район с микропредприятие. Та някакви особености, как се започва, какви пари се отпускат, с какви се започва,какви изисквания има. Не искам мнения от сорта - не ти трябва, ще се набуташ и т.н. Конкретно за тази мярка, който я изпълнил или е запознат. Благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Re: Мнения за Мярка 6

Мнение от МИТАКА1654 » 20 Фев 2014, 14:18

Не съм участвал точно с това,но принципно реда е следния:бизнес план,одобрение от фонда,правиш квото си решил,чакаш да ти възстановят 80% от сумата.По подробно-бизнес план във фирмата на жената на местния отдел на фонда(за да ти го одобрят),одобрение на плана и за сумата,рушвет обикновено 10% от проекта по сметка на дъщерята на шефа на местния отдел,чакаш превод на 80% от парите,които си инвестирал.Още по-подробно-повечето се отказват след 56-тия поред документ,който се иска,просто бюрокрацията е в ужасни размери.Ако си фен и имаш нервите да висиш по гишета за разни документи,удостоверения,декларации и разрешителни,пробвай се.

П.П.След като последния път чаках превод на парите,които ми дължи държавата 14мес.след като трябваше да ги получа,вече НЕ се пробвам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Фев 2014, 18:49

Аз преди време се интересувах. Предполагам е била друга програма, вече нямам спомен че беше отдавна.

Заведоха ме при някакъв там депутат от врачанско и той ми каза, че трябвало от техни фирми да купя разните там машини и съоражения (които не работят и в общи линии са някакъв спрап). После техни хора ще минат да проверят и ще се окаже, че всичко е ОК и съм инвестирал значителна сума и след като ми я покриват аз превеждам една част по сметки, които ми дадат и така.. В краткост- теглих им една путк@ маина и тва беше.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 20 Фев 2014, 21:30

Не се наядоха ей...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 20 Фев 2014, 22:20

ивайло81 написа:Не се наядоха ей...

И няма да се наядат. Това направо си е болестно състояние.. За БГ политиците - нагли, добре боравещи с празните думи, корумпирани, изключително хитри и... без капчица морал, или някаква по-качествена частичка в "тестото" от което за замесени.

Но истината май е, че повечето от хората им помагат.. Със собствените си лицемерие, страх, нерешителност, подмазване, и откровенна апатия към всичко което се случва, създават онази златна среда от която политиците ни имат нужда за да си "разиграват кончето" правейки каквото си искат. Затворен кръг е. Няма да се оправи.

Един колега веднъж каза, че 80-90% от всички политици (навън и у нас) са еднакви.. И повечето от западните политици биха с удоволствие правели и постъпвали както БГ политиците, но обществото там не би го позволило...

:dunno: Кой знае..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 21 Фев 2014, 12:09

Политиците навън за дребно провинение си подават оставка. А при нас изкарват имоти,пари без да отговарят на доходите. И няма проблем, казват го..минават дни забравя се и толкоз. :) Ама това си е отделна тема. Не са толкова много парите по тази мярка. Мисълта ми е да започна някакъв дребен бизнес който да е в селски район. Нещо цех за чорапи, закусвалня такива работи. Не говорим за суми от половин милион, че да давам подкупи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от МИТАКА1654 » 21 Фев 2014, 16:40

Колега,подкупи се дават винаги и за всичко,особено на село.Един пример-обслужвам колите на едно семейство:Мъжът е шеф на РПК в едно градче,жената е председател на общинският съвет на същата община,единият син е шеф на местния отдел на фонд Земеделие,другия син е шеф на някакъв отдел в министерството на финансите в Сф.В същото време "Мъжът" е земеделски производител и арендатор,обработващ хил.декари.Тааааа....ако не си виждал Мазерати Гибли и 458 Италия как газят кравешка тор в местното ТКЗС,ела да ти покажа.

П.П.Наскоро видях единия от клана да разхожда черен АВЕНТАДОР в Плевен,тааааа.......ко рьечи???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 24 Фев 2014, 1:43

Това е схема за гепене на пари от "новобогатащи", продали няколко ниви и решили да "инвстират" в далавери с цел бърза печалба.
Общо взето- програмите работят- но само за истински фермери, занимаващи се с обработване на големи площи земя от поне 15-20 години. В което няма нищо лошо. Всяка уважаваща държава бяха надале от некомпетентни новаци. Ако си фермер и обработваше земя от години- със сигурност нямаше да питаш в автомобилен форум.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от МИТАКА1654 » 24 Фев 2014, 13:23

Общо взето- програмите работят

Да,но без рушвет не става!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 24 Фев 2014, 15:36

Глупости, точно по тази програма рушветите са излишни, тъй като има много ясна точкова система и няма много възможности за субективизъм, но като имате пари - плащайте.

Програмата ще заработи към края на годината, дотогава е хубаво да се направи концепцията за проекта - какво ще се прави, от кой, къде, с пълни подробности, хубаво е да се стигне ДО проектиране (т.е. до най-големите разходи преди кандидатстване) и да се изчакат точните параметри на програмата, тъй като е възможно да се налага прекрояване тук-там, с цел постигане на максимален бал и повишаване възможностите за успех.

Мярката за хлебопекарна ще заработи с около 80% сигурност през Август - Септември, но тази за шивашки цех е възможно да не отвори тази година изобщо.

Само да вметна нещо за шивашкия цех: сигурен ли си, че искаш да навлизаш в бранш, в който конкуренция са ти фабрики в Индонезия, Пакистан, Малайзия и т.н?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 27 Фев 2014, 10:51

Е все пак говорим за микро преприятие. Нещо с което да си изкарвам една заплата, не да конкурирам Индонезия. За справка, познат кара платове от Англия. Тук в България се шият дрехите и се връщат в Англия. :) И аз работя в чужбина и искам да вложа някой лев тук и да се прибера. А като има програми защо да не се използват.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 07 Мар 2014, 21:54

Е, за една заплата става, кандидатствай, ако имаш повече въпроси питай и на ЛС, че не влизам редовно във форума напоследък.

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 08 Мар 2014, 1:03

Според мен водещото на автора не е едната заплата,а приличен доход.То ако е за едната заплата по добре да си стои там където е.Поне му е сигурно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 08 Мар 2014, 14:05

Не знам как според теб реши как е за автора, но авторът сам заяви, че е за едната заплата. Можеш да погледнеш три мнения нагоре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 13 Мар 2014, 15:47

Богат с такъв микробизнес няма да стана. Идеята е аз да съм си шеф и да изкарвам "една заплата". Нормален живот искам, а в провинцията си е борба за такъв живот.

Следваща

Назад към Извън Темата