Каско кражба от Армеец
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Каско кражба от Армеец
Колеги открадната ми колата (втората за година) ноември месец и сега е време да ми я плащат. Става дума за БМВ 530д 2002г. автоматик 140 000км. супер запазено....
Беше застраховано на 10 700лв. като има една заведена щета само ако не се лъжа.
Въпроса ми е как оценяват колко да плащат защото някой ми каза, че гледали цените в мобиле и средната цена взимали или нещо такова....
Честно казано всичко под 9000-9500лв. няма да го приема, а и в мобилето има само една под 8000лв., та идеята ми е какво се прави в такъв случай? Къде се подава жалба? Преди време за една щета бях подавал в комисия по финансов надзор ама така си остана там, сигурно още хваща прах...
Беше застраховано на 10 700лв. като има една заведена щета само ако не се лъжа.
Въпроса ми е как оценяват колко да плащат защото някой ми каза, че гледали цените в мобиле и средната цена взимали или нещо такова....
Честно казано всичко под 9000-9500лв. няма да го приема, а и в мобилето има само една под 8000лв., та идеята ми е какво се прави в такъв случай? Къде се подава жалба? Преди време за една щета бях подавал в комисия по финансов надзор ама така си остана там, сигурно още хваща прах...
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Re: Каско кражба от Армеец
Ако си имал щета която са финансирали - то ще я приспаднат. Ако си застраховал над оценката по Шваке по-вероятно е и там да те порежат.
Има ли вариант да си пуснеш жалба на жалбата. Няма ли законов срок да се произнесат?
Има ли вариант да си пуснеш жалба на жалбата. Няма ли законов срок да се произнесат?
TurboDieselComby написа:Ако си имал щета която са финансирали - то ще я приспаднат. Ако си застраховал над оценката по Шваке по-вероятно е и там да те порежат.
e aз тепърва чакам да видя колко ше платят
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Изчакай първо да видиш колко ще ти платят, тогава мисли какво ще правиш. Аз от каско-то при тях за щети винаги съм взимал добри суми, та мисля, че ще ти я платят добре. 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Свали по 1% за всеки месец на застраховане на колата (преди да я откраднат) и накрая махни 20%... това ще е горе-долу...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Mollov написа:Свали по 1% за всеки месец на застраховане на колата (преди да я откраднат) и накрая махни 20%... това ще е горе-долу...
Каква излезе тя. Ако е пет години в една и съща компания и са изплатени 4-5 щети по 10% от стойноста на каското всяка то на петата година като я откраднат ще изплатят 10-15 % от стойноста на колата

В случая с въпросната 5-ца излиза че ако е от описаното в горния ред то ще му изплатят максимум 2200-2500 лв от застрахованата сума 10 700?

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
по схемата на моллов идва 10+20=30% надолу
лично за мен това е абсолютно неприемливо

лично за мен това е абсолютно неприемливо

по неговата сметка се получава 31% което значи малко над 7000лв....
еми съдя бул инс, ше ги съдя и тях колко му е
еми съдя бул инс, ше ги съдя и тях колко му е

Ако ти изплатят и 7000лв ще е добре.На мен за кола застрахована на 20 000лв ми извадиха 10 000лв след 1 година и ми казаха ако искаш ако не ходи се жалвай.
l-s написа:Ако ти изплатят и 7000лв ще е добре.На мен за кола застрахована на 20 000лв ми извадиха 10 000лв след 1 година и ми казаха ако искаш ако не ходи се жалвай.
В коя компания?
- RadoIvanov
- кандидат ентусиаст
-
Това е странно, на мой познат наскоро точно Армеец му изплати открадната кола на около 80%. След кратко търсене купи същия модел с малко повече екстри.
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Правилно е да се плати 100% от застрахователната сума, като само се овехтява към дата на събитието(от началото на застраховката-до датата на събитието)...също се приспадат изплатените обезщетения-ако НЕ СИ дозастраховал!
Жалби се подават към комисията по финансов надзор-законовия срок за отговор е 15 дни.
Продължавайте да пълните гушите на застрахователни компании изплували от нищото и после се чудете защо Ви плащат по 50% от застрахователната сума...нищо лично, никой да не се обижда и никой не искам да засегна.
Жалби се подават към комисията по финансов надзор-законовия срок за отговор е 15 дни.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Демирев написа:
Каква излезе тя. Ако е пет години в една и съща компания и са изплатени 4-5 щети по 10% от стойноста на каското всяка то на петата година като я откраднат ще изплатят 10-15 % от стойноста на колата![]()
![]()
В случая с въпросната 5-ца излиза че ако е от описаното в горния ред то ще му изплатят максимум 2200-2500 лв от застрахованата сума 10 700?
Не смяташ правилно... тук става дума за всяка една "годишна застраховка" по отделно... т.е. смятай на конкретната застрахователна сума, на която е застрахована за последната една година... Реално една кола може да е на една и съща застрахователна сума за 2-3 последователни години, според-зависи... но да, в повечето случаи излиза, че ако колата е открадната на 11-тия месец ще си най-много вътрешно... освен ако не успееш да извадиш някой жокер и да ти дадат повече пари...
Иначе не се смята 10% (овехтяване от 10 месеца) + 20% = 30%... смята се 10% овехтяване и после се прилагат 20% върху новата сума. Така на 10 000лв ако е открадната колата на 6-тия месец махаш 6% т.е. 600лв и после от 9400лв сваляш 20% т.е. става ~7500лв... това е при стандартно застраховане, без разни "жокери", добавъци и прочие.
marto7067 написа:Правилно е да се плати 100% от застрахователната сума, като само се овехтява към дата на събитието(от началото на застраховката-до датата на събитието)...също се приспадат изплатените обезщетения-ако НЕ СИ дозастраховал!
Продължавайте да пълните гушите на застрахователни компании изплували от нищото и после се чудете защо Ви плащат по 50% от застрахователната сума...нищо лично, никой да не се обижда и никой не искам да засегна.
така е...докато не се научиме да си търсиме правата няма да се оправиме...
колега на теб като ти дадоха 10 000лв. ти какво направи? взе ги и продължи ли?
бул инс не ми платиха откраднат автомобил застрахован на 30 000лв и сега съм започнал дело, преди няколко години дженерали не ми платиха една щета и подадох жалба в комисия по финансов надзор....така че не трябва да им оставяте фандък защото иначе се възползват мамито им
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2