Автокаско - Паркинг щета въпрос
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Автокаско - Паркинг щета въпрос
Здравейте колеги,
забърсах едно колче ... което си е моя вина, не го видях при връщане назад.
Въпроса е такива неща покриват ли се от каското защото вината е моя. Да търся ли застрахователите ?
Поздрави
забърсах едно колче ... което си е моя вина, не го видях при връщане назад.
Въпроса е такива неща покриват ли се от каското защото вината е моя. Да търся ли застрахователите ?
Поздрави
Re: Автокаско - Паркинг щета въпрос
Да покриват се. Ходи и си напиши какво е станало точно, без да се опитваш да "лъгонтиш", никой няма да ти се скара или да ти напише акт.
най-много да не ти изплатят, ама нищо - бъди честен 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

doomy525 написа:най-много да не ти изплатят, ама нищо - бъди честен
Най малко ако се опита да излъже и го хванат, да не му изплатят. Ходил съм около 50 пъти с различни коли и до сега не съм имал проблем.
P.S.
Ако нещо са се изтарикатили, може преди да отидеш да си прочетеш условията по полицата. Аз не съм ходил за щета от около 3г., но както казах преди това съм ходил доста (това ми беше част от работата).
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Супер, после ще пиша какво е станало ....
Абе винаги е по-добре да пишеш, че си я заварил ударена. Предпочитани места са паркинги на молове.
Аз поне така правя и не съм имал проблеми досега. 

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
dimodi написа:Абе винаги е по-добре да пишеш, че си я заварил ударена. Предпочитани места са паркинги на молове.Аз поне така правя и не съм имал проблеми досега.
Защо е по-добре да кажеш, че си я заварил, отколкото да кажеш, че ти сам си я жулнал. Плащат повече ?
Не, парите са същите. Аз лично го правя за да им дам една причина по-малко да се заядат, просто не ми се занимава с излишни обяснения, кое как и защо. А при мен в 90% от случаите си е било и самата истина. Казваш, че са ти я ударили в паркирано състояние и това е. Разбира се зависи от щетата, не всичко минава и трябва да прецениш.
А по принцип колегата е прав, плащат се и щети, които сам си причинил, но досега не съм пробвал. 

dimodi написа:Абе винаги е по-добре да пишеш, че си я заварил ударена. Предпочитани места са паркинги на молове.Аз поне така правя и не съм имал проблеми досега.
това е най добрия начин да си свършат и без това работата, за която им се плаща

отделен въпрос е колко е морално, но впредвид техния морал когато стане въпрос за изплащане на кражба..мисля че е допустимо

enjoy life and drink cold beer

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Ами ще кажа какво е станало реално, пък после ще видим какво ще кажат. Не мие проблем даването на обяснения.
Пък и бимата я имам от по-малко от месец и тъкмо ще видя при кои е най-добре да стоя и плащат!
Пък и бимата я имам от по-малко от месец и тъкмо ще видя при кои е най-добре да стоя и плащат!

Може би трябва да викнеш мобилен екип. Поне на мен така са ми казали. Каквото и да стане се вика екипа. Идва доста бързо. Много по- бързо от полицията. Алкохол в кръвта ала бала, сигурно искат да ги проверят тези неща.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Кажи си какво се е случило, за удар в колче няма да се занимават да ти искат протокол или нещо подобно, не виждам смисъл в конкретния случай да лъжеш. Казва ти го може би най-правилния човек. Всяка компания си има различни изисквания , поинтересувай се малко / прочети си договора, дали не искат задължително посещение от тяхна мобилна група.
Мобилни групи ала бала, аз в повечето случай виждам щетата седмица след като е станала, а ходя да я завеждам месеци след това. Просто пишеш, че си я намерил така на паркинг еди кой си 1-2 дни назад и това е. Така ми казаха служителките в ЗАД така правя и съм нямал проблеми до сега.
Последна промяна bioz на 04 Мар 2014, 11:05, променена общо 1 път
Точно така, винаги казвай че е станало или вчера или днес. На всички застрахователи срока за уведомяване за щета е 3 работни дни от събитието.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
bioz написа:Мобилни групи ала бала, аз в повечето случай виждам щетата седмица след като е станала, а ходя да я завеждам месеци след това. Просто пишеш, че си я намерил така на паркинг еди кой си 1-2 дни назад и това е. Така ми казаха едни служителките в ЗАД така правя и съм нямал проблеми до сега.
и на паркинг да е, повярвай ми че искат ли да се заядат с тебе, имат законовото основание да го направят - ще ти искат документ за събитието и/или да е имало посещение от мобилна група. Пише си ги тези работи много ясно, за всяка драскотина ако поискат ще ти искат документ, това че ти го приознават и така е по тяхно усмотрение. Ама вие знаете, защо да обяснявам.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2