Жокер/ мнение за Audi A6 C5 2.4 и 2.8 бензин
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Жокер/ мнение за Audi A6 C5 2.4 и 2.8 бензин
Привет колеги,
По стечение на обстоятелствата, съм натоварен със задачата от моя баща, да му намеря читаво Ауди А6 Ц5 (97-03') бензин . Никога не съм бил фен на този модел и затова, не съм се интересувал дали има култови слабости и т.н. С дизелите на ВАГ от този период съм наясно и в час, но бензинките с изкл. на 1.8 Т и 4.2 са ми напълно непознати ... Ще помоля, колегите с бензин в главата
да ударят едно рамо и да споделят познания за колата и шестаците 2.4 и 2.8 . А който ги е карал - да не се срамува
Помагайте колеги, благодаря !
По стечение на обстоятелствата, съм натоварен със задачата от моя баща, да му намеря читаво Ауди А6 Ц5 (97-03') бензин . Никога не съм бил фен на този модел и затова, не съм се интересувал дали има култови слабости и т.н. С дизелите на ВАГ от този период съм наясно и в час, но бензинките с изкл. на 1.8 Т и 4.2 са ми напълно непознати ... Ще помоля, колегите с бензин в главата

- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Re: Жокер/ мнение за Audi A6 C5 2.4 и 2.8 бензин
2,4 и 2,8 са еднакви. Карам 2,4 от 3 години и 50хкм. Никакви проблеми , но не е за състезатели.
Най-тъпото от цялата работа е, че са на ремъци, а не на вериги
Иначе за газифициране са идеални, но си искат хубаво ГИ де. За предницата предполагам знаеш, небезизвестните Халуминиеви носачи. При оглед не е лошо хубаво да огледаш главите за течове. Всички V6-ци от онова време си текат.

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
taratora написа:Най-тъпото от цялата работа е, че са на ремъци, а не на веригиИначе за газифициране са идеални, но си искат хубаво ГИ де. За предницата предполагам знаеш, небезизвестните Халуминиеви носачи. При оглед не е лошо хубаво да огледаш главите за течове. Всички V6-ци от онова време си текат.
Носачите има хора които ги рециклират и минаваш доста евтино

- The Edge
- младши ентусиаст
-

И аз съм малко скептичен към предното окачване на Ауди, поради един куп втулки, алумин-а

А задължителната смяна на ангреж (ролки може би ? ) масло и филтри след покупка, някой може ли да даде ориентировъчно число ? Иначе за разхода, хубавото е че колата, бащата почти няма да я кара на градско и едва ли ще се състезава (надявам се

Благодарско за съветите, ако някой има още размисли - да заповяда

P.S: Куатрото с тея шестаци заслужава ли си ?
Изобщо не си и помисляй за "може би" с тази кола. Или сменяш всичко как си трябва или плачеш жестоко, като се скапе поради ненавременна смяна. Тва аЛуди не търпи никакви компромиси. Иначе смяната на ролки, ремъци, филтри и масла е 4 цифрена дори в на бай Пешо гаража. Куатрото си е плюс, както и да го погледнеш. Грубо по-литър бензин отгоре, ако е кЛатро 

- BMW//MPower
- Потребител
-
taratora написа:Изобщо не си и помисляй за "може би" с тази кола. Или сменяш всичко как си трябва или плачеш жестоко, като се скапе поради ненавременна смяна. Тва аЛуди не търпи никакви компромиси. Иначе смяната на ролки, ремъци, филтри и масла е 4 цифрена дори в на бай Пешо гаража. Куатрото си е плюс, както и да го погледнеш. Грубо по-литър бензин отгоре, ако е кЛатро
Айде бе 4-цифрена казваш а?Вземи най-малката 4-цифрена,раздели я на 2 и ще си по-близо.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
BMW//MPower написа:taratora написа:Изобщо не си и помисляй за "може би" с тази кола. Или сменяш всичко как си трябва или плачеш жестоко, като се скапе поради ненавременна смяна. Тва аЛуди не търпи никакви компромиси. Иначе смяната на ролки, ремъци, филтри и масла е 4 цифрена дори в на бай Пешо гаража. Куатрото си е плюс, както и да го погледнеш. Грубо по-литър бензин отгоре, ако е кЛатро
Айде бе 4-цифрена казваш а?Вземи най-малката 4-цифрена,раздели я на 2 и ще си по-близо.
С ангренажа и ролките ли? Не ми се вярва

BMW//MPower написа:taratora написа:Изобщо не си и помисляй за "може би" с тази кола. Или сменяш всичко как си трябва или плачеш жестоко, като се скапе поради ненавременна смяна. Тва аЛуди не търпи никакви компромиси. Иначе смяната на ролки, ремъци, филтри и масла е 4 цифрена дори в на бай Пешо гаража. Куатрото си е плюс, както и да го погледнеш. Грубо по-литър бензин отгоре, ако е кЛатро
Tва, че си сменил само една трета от необходимите неща си е твой проблем. Не заблуждавай хората. Затва съм му написал изрично нещата. Щото се навъдиха много, като тебе дето са сменили 1 ремък и 1 филтър и си мислят, че всичко е 6, а си нямат и на идея, че колата им се движи на магия

За протокола:
масло - 150
горивен - 20
водна помпа - 90
ангренажен - 100
обтегач ангренаж - 120
обтяжна - 106
отклоняваща - 92
успокоител - 148
обтегач пистов - 110
пистов - 30
филтър купе - 30
хидр. филтър - 60(ако е автомат, а повечето са автомати)
маслен - 27
въздушен - 20
Дотук си 1100лв. Труда не го слагаме

- The Edge
- младши ентусиаст
-
Предположих, че обслужването ще е дебело, но не си го представях над хилядарка, но с един куп ролки .. нормално 

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Абе от тия цени може да се посвали,но именно заради труда не си заслужава,защото за всяка интервенция по/около ремъците,се сваля цялата предница като след челен удар.Именно заради това се сменя де що има там.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Мнението ми от първа ръка с ауди А8 4.2 (2001) е да бягаш далече от тези коли,много са хубави за каране но не и за подръжка/ремонти и т.н ще ти кажа че за 2-години каране бях набил над 6-7к(да не са и повече) за ремонти и после пак се върнах към правилната марка...
Някъде из ауди форума я има цялата история описана подробно за тая кола...

Някъде из ауди форума я има цялата история описана подробно за тая кола...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Ако някой го интересуват цените за конкретни части за Ауди и VW на официалните дилъри, Порше-тата, да дава вин и ще му ги пратя.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
The Edge написа:Привет колеги,
По стечение на обстоятелствата, съм натоварен със задачата от моя баща, да му намеря читаво Ауди А6 Ц5 (97-03') бензин . Никога не съм бил фен на този модел и затова, не съм се интересувал дали има култови слабости и т.н. С дизелите на ВАГ от този период съм наясно и в час, но бензинките с изкл. на 1.8 Т и 4.2 са ми напълно непознати ... Ще помоля, колегите с бензин в главатада ударят едно рамо и да споделят познания за колата и шестаците 2.4 и 2.8 . А който ги е карал - да не се срамува
![]()
Карах 3 години и около 30 000км А6 2.4 - от брутално скъпото окачване съм сменил един носач за 60 лева

- The Edge
- младши ентусиаст
-
Онзи ден гледах една 6ца, седан
2.8 q-ro автомат и трябва да призная,че звука наистина е мнооого добър, а и мотора е учудващо тих и спокоен на ниски обороти. Замислих се, че ми е време за бензинова бим-а но .... стига офф от мен
Да попитам още само - на компютър диагностиката на А6ците от този период отчитат ли по детайлно двигател, автомат и т.н или да не разчитам много ...
Пак да благодаря на отзовалите се

Да попитам още само - на компютър диагностиката на А6ците от този период отчитат ли по детайлно двигател, автомат и т.н или да не разчитам много ...
Пак да благодаря на отзовалите се

56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4