Цената на един живот.Е няма такава държава!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Цената на един живот.Е няма такава държава!!!

Мнение от bumer530 » 08 Мар 2014, 3:40

От близо месец се каня да ви споделя една история и тя е следната.
Преди по малко от месец,мой приятел закупи едно тдс-че(комби) и същия ден ни изкочи пътуване до Видин.Решихме да тръгнем с него,тъкмо да видим болежките му.Минахме през Петрохански проход.Пътната обстановка беше доста лоша и закъсняхме с пристигането.На връщане ме помоли аз да карам ,защото няма опит с автомобил със задно предаване.На изкачване на прохода валеше сняг(3 през нощта),тдс катереше прохода като танк.Хубава природа и пътя е мой :mhihi: .Качихме билото на прохода и при спускане го дадох по кротко,поради факта,че изписа -17С. на борда ,а пък и мъглата беше на ниво.След един от по острите завой,забелязах нещо на пътя и в един глас казахме:"сърна".Намалих с готовност за спиране,но животното не мърда и спрях до него.Сърната стоеше до пътя ,изправена и със забита глава в земята.Отбих и отидохме до животното.Започнахме да го галим,а то диша тежко и от муцунката ми излиза пяна.Без много мислене прикарах назад комбарата и я натоварихме в багажника-животното видимо не беше добре и щеше да е малумщина да го оставим там.Спрях на първия полицейски пост да помолим за съдействие-полицаите взеха нещата на сърце,но нищо не направиха по въпроса.Очаквахме поне да се свържат с централата и да предупредят колегите си ,че автомобил с регистрация Х прекарва ранено диво живото.Все пак това е защитен вид и ако умре в автомобила и ако ни пипнат с умряло животно от този вид,може да потъркаме наровете на централния,но това не го направиха.От там започна едно лудо звънене по телефона на всичко измислени държавни "фондации" за защита на животните,който РЕВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ЗА ПАРИ И ЗА ТОВА КОЛКО ОБИЧАТ ЖИВОТНИТЕ :bang: :bang: :bang: -ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ..........И след 1 час бавно каране и постоянно звънене по телефона на номера взети от интернет се свързахме с 112.От там ни поздравиха и ни казаха ,че нищо не могат да направят по въпроса,да сме го закарали в частна клиника.С две думи да се оправяме сами и....................това е .........-следствие на което разговора от наша страна загрубя.Допълниха само,че трябва да имаме предвид,че животното може да е болно от бяс и затвориха.БЯС,УМИРАЩО ЖИВОТНО,ВЕРОЯТНО ДВАМА ЗАРАЗЕНИ И ЕВЕНТУАЛНА ЕПИДЕМИЯ ОТ БЯС В РАЙОНА-Е ТОВА Е НЕСЕРИОЗНО..............Все пак звъннаха след 10 минути и ни казаха да го откараме в зоопарка.Така и направихме,естествено охраната не беше уведомена и пак разправии.Казаха ни да го оставим в едни бетонно ограждение (бивш кантар).С 300 зора накарах охраната поне вода да донесе на животното..........Часа наближаваше 7 сутринта-оставихме сърната и се прибрахме да поспим един-два часа.Да ама не.В 8 часа започна да ми звани телефона с директни предложения на различни хора да закупят сърната от мен :shock: Тя не е моя,не и твоя-тя е на "държавата",а държавата сме НИЕ!!!..........Станах от "сън" и директно в зоопарка отидох-стана ми ясно ,че някой ще изкара пари от това животно,а предложенията по телефона бяха за над 3 бона.....Посрещна ме ветеринарния доктор.Беше доста омърлушен ,поради факта,че шефа на зоопарка си е изкарал яда на него,за това че е бил събуден през нощта.САМО ДА ВМЕТНА ,ЧЕ ЗАПЛАТАТА НА ТОЗИ ИДВА ОТ НАШИТЕ ЗАПЛАТИ И ДАНЪЦИИИИИИИИИ.
Животното вече е добре,било е блъснато от автомобил.Много красиво животно :bowdown: :bowdown: :bowdown: (20кг.,няма достигнала полова зрялост).
Сега се борим с държавата.Тя иска да я остави в зоопарка(цял живот в клетка).Ние искаме да и платим цялото лечение и след като се стабилизира да се пусне в дивата природа-ТАМ КЪДЕТО И Е МЯСТОТО.НЕ СМЕ И ПОМОГНАЛИ,ЗА ДА ПРЕКАРА ЖИВОТА СИ В КЛЕТКА.Нямам нищо напротив да остане в зоопарка,но ако той е с други стандарти.От министерството ни предлагат да е осиновим и да остане в кафеза.............,а нашето желание е да се остави в частна клиника за наша сметка да пълното и възстановяване,след което да се пусне под контрола на държавен служител в Национален парк "РИЛА".Като цяло съм доста коравосърдечен,с което не се гордея,но това животинче събуди нещо в мен(само от мен и ветеринарния доктор не се страхува,иначе от друг-сърцето ще и се пръсне) .Дайте съвет как да се преборим с институциите?!?!
П.П. Ако има интерес ,ще кача и снимки.Не искам да се намесват телевизиите.Единственото което искам е сърната да е на свобода!!!!
.............Само да ви кажа,че ако ви се случи и на вас-не очаквайте ваксините против бяс да ви ги покрие държавата.Това си е за ваша сметка(в Пиригов ще ви кажат:ти си измисляш-нямаш рана,значи ще си платиш.Е да де ама моят живот да ви е... м... не струва 100 лева) :yes:
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Цената на един живот.Е няма такава държава!!!

Мнение от Maxmadness » 08 Мар 2014, 3:48

Колега ако има някакъв начин да помогнем финансово,мисля че доста колеги биха ударили едно рамо и лечението на въпросното животно ще стане смешна цифра каквато и да е тя когато се раздели на всички проявили желание да помогнат с 2-3-5-10 лв :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 08 Мар 2014, 4:09

Maxmadness написа:Колега ако има някакъв начин да помогнем финансово,мисля че доста колеги биха ударили едно рамо и лечението на въпросното животно ще стане смешна цифра каквато и да е тя когато се раздели на всички проявили желание да помогнат с 2-3-5-10 лв :yes:

За това не съм се сетил.Благодаря за предложението,но на това животинче дневните му разходи са със себестойност на кутия цигари(малко сено,вода и витамини).Интересното е ,че е изкарало голям късмет.Не са го ударили силно(няма счупвания) и не са му съдрали кожухчето някои дребни душици.Всичко сме му покрили.Дори и чипа и маркировката сме поръчали.Остава само държавата да каже-ДА
П.П. евала ,че има такива хора като теб,който са готови да помогнат :bowdown:
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 08 Мар 2014, 6:27

Колега преди години имах подобна ситуациа. Около два месеца си я отглеждах вкъщи, а беше много малка и явно беше изоставена от майката. Храних я с мляко и биберон, разхождах си я и беше голям цирк като я изпуснах и тръгна по една главна улица в населен град :mhihi: :lol: Правих реклами с нея на тогавашната фирма, естествено всичко беше за една добра кауза.. След като поотрасна видях, че просто си иска нейното както се казва и я закарах в резервата Сребърна. И до ден днешен си е там.. :bchug:

п.с - нема такова животно :mrgreen: като беше вътре, щото пак беше зима и няма да казвам какви пируети правеше по паркета :ok: ехххххх...спомени спомени :wave: кръстих я Дидка и досега в резервата носи това име. Замислям се да ида отново, че отдавна не съм ходил а преди беше станала доста голяма - сега трябва да е на около 7 години :P

edit : тогава нямаше дигитални снимки, нито имаше масово телефони с камери..трябва да сканирам една-две и ще ги кача тука :bchug: страшна сладурана
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 08 Мар 2014, 9:02

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: compact
Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp

Мнение от olegvn » 08 Мар 2014, 9:17

:bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 08 Мар 2014, 9:30

Бъди жив и здрав ти и цялото ти семейство!!! Повече хора като теб трябва да има!!!

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 08 Мар 2014, 10:25

Браво колега , много красива история , дано да има и красив край :bowdown:
Пс . дръж ни в течение !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Мнение от Beat » 08 Мар 2014, 11:20

Евала пич !!! :clap:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 08 Мар 2014, 11:50

bumer530 написа:Не искам да се намесват телевизиите.

Мисля че само това е начина да гарантираш бъдещето на горкото животно в прогнилата ни държава. Ако не се вдигне шум ще го продадат и ще лапнат парите които са ти предлагали на теб.
Иначе шапка ти свалям :clap: ако имаше повече хора като теб нещата в България щяха да изглеждат по друг начин!!!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 08 Мар 2014, 11:56

:clap: :clap: :clap: Много ме радват такива хора като теб :yes: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Мар 2014, 12:18

Пробвай нещо да ги изплашиш, че ще се допиташ до разни органи от ЕС дали е нормално диво родено животно от защитен вид да се остави в клетка.

Наблегни на персоналната отговорност, щото тях от това ги е страх най-много. Казвай им, че разговора се записва и питай с кой разговаряш като споменеш, че ще кажеш че той ти е казал, че животното трябва да остане в плен и т.н..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 08 Мар 2014, 12:57

Поздравления за спасеното животно :yes: За съжаление, след месеците които ще преката затворена някъде докато се възстанови, едва ли самата тя ще се ориентира обратно вече в дивата природа...Ще е свикнала да я хранят и поят, няма да се плаши особено от хората, а бракониерите, които трепят сърни това и чакат - да срещнат в гората сърна, която не се плаши от хората и да й теглят куршума :cry: А знаеш, че принципно това са много, много плахи и страхливи животни, само да чуят шумолене и изчезват.

Съгласен съм с хората по-нагоре, вдигни шум по медии или всички възможни организации за животни, за да не вземат случайно някой ден да ти се обадят и да ти съобщят "ами тя избяга, не знаем как е станало" и да се окаже ловен трофей на стената на някой тюфлек. Ще е жалко такова прекрасно животно да има лоша съдба, а и след всичките ви усилия. Наистина, ако има някаква сметка с смс-и или нещо друго, доста хора ще се включат.

Това ми напомня, как преди години спасих един ястреб мишелов, незаконно прострелян /явно от някой неуспял ловец/, не можеше повече да лети, прибрах го в апартамента ми и го гледах 11 месеца на балкона. Водих го в зоопарка, но там казаха че не става за показен екземпляр /защото едното му крило буквално го нямаше/. Накрая се свързах със "Зелени балкани" в Стара Загора, и им го дадох, те го проеха с радост, защото макар и без крило, беше в отлично здраве и можеше да даде поколение, което евентуално да бъде върнато вече в природата. Ама иначе беше кораво копеле, веднъж скочи от балкона и го гоних по улиците в квартала, а за тия 11 месец успя да изяде цял батальон пилета :mhihi:

ПП: Защо да не я осиновим от форума, да събираме някакви кинти всеки месец и да е официално сърничката на БМВ Клуб България? :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 08 Мар 2014, 13:07

Впечатлен съм, колега!

Евала :yes:

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 08 Мар 2014, 21:08

браво и от мен,достойна за уважение постъпка.
за съжаление не мога да помогна по никакъв начин
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Следваща

Назад към Извън Темата