Водоустойчив фотоапарат?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Водоустойчив фотоапарат?

Мнение от drago_pavlov » 11 Мар 2014, 9:16

Здравейте!
След 6 години вярна служба ето този
http://www.trustedreviews.com/Olympus-m ... era_review
вече се предаде и не е водоустойчив... То и аз съм си виновен де... Не трябваше да го тествам в минерален басейн - при 48 градуса на водата се напълни като пробит :mhihi:

И понеже хич не разбирам от фотография, въпроса е какъв водоустойчив фотоапарат да си взема?
Насочил съм се към този
http://www.olympus.bg/site/bg/c/cameras ... index.html
но приемам и други предложения.
Като цяло целта е да купя възможно най-добрия за не повече от 1000 лв.
Четох разни "review"-та според които, този и panasonic ts5 уж са най-добрите - аз естествено клоня към олимпус-а.

Моля за мнения от хора, които са поне малко наясно с фотографията. И без "Кви са тия сапунерки, вземи си канон D600..." - искам водоустойчива сапунерка, с която да снимам под вода :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Водоустойчив фотоапарат?

Мнение от Е.Димитров » 11 Мар 2014, 9:46

За съжаление не мога да намеря точният модел,но имаше един фотоапарат,който беше водоустойчив,но имаше и много допълнителни екстри като WiFi и дори беше със софтуер,май на андроид,което позволяваше и стримване в реално време в youtube ,както и качване в реално време на снимките в "облак"
Случайно попаднах на него,докато си търсех камера с подобни характеристики,без да е водоустойчива.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 11 Мар 2014, 11:56

Зависи за какви цели ти трябва, но според мен една GoPro камера ще ти е доста по-удобна и полезна :) Просто за под вода става, но едва ли може да се сравнява с апарат. Не знам в комплекта на този, който си харесал дали има стойки за прикрепване и други екстри.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 11 Мар 2014, 12:22

Трябва ми предимно като фотоапарат, а видеото е допълнителна функционалност. Основно ще се ползва като туристически фотоапарат, в басейни, при гмуркане и т.н.
GoPro-то по-скоро е за видео; снимките, които гледах не изглеждат много добре. Като цяло нищо не разбирам от фотография, но снимките от GoPro ми изглеждат като правени с обектив "рибешко око" :roll:
Някакси не си го представям като сме на екскурзия с жената и да извадя GoPro да се снимаме :mrgreen:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 11 Мар 2014, 12:53

Що не пробваш с какъвто искаш фотоапарат и тези неща?
http://magazin.photosynthesis.bg/category/286?sort=s3
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 11 Мар 2014, 13:20

predel написа:Що не пробваш с какъвто искаш фотоапарат и тези неща?

Водоустойчивостта е главното изискване, но устойчивостта на удари и изпускания е другото, което е ключово за мен. Преди да си купя удароустойчивия олимпус счупих 2 фотоапарата за по-малко от година всеки...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 11 Мар 2014, 16:59

За GoPro-то си прав, снимките са му тип Fish eye. Става и за снимки, цветовете са му по-изострени. Става и за снимки, както и за видео под вода. За семейния албум обаче не е оферта. Не съм сигурен дели не можеше да се махне този ефект, но по-скоро не.

Този Олимпус не е зле, така като му чета характеристиките. За своя клас е добре. Отиди в някой магазин и му направи няколко проби, виж дали ще ти харесат снимките, разцъкай му менюто. Мен малко ме съмнява от 1см. да приближиш не знам колко пъти и да хване фокус, при условие, че моя апарат не го може, но все тая.

За целите, които искаш ти трябва нещо подобно, от личен опит ти го казвам, защото на морето за снимки вечерно време трябваше да си мъкна и статива. :kuku:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 11 Мар 2014, 17:28

drago_pavlov написа:
predel написа:Що не пробваш с какъвто искаш фотоапарат и тези неща?

Водоустойчивостта е главното изискване, но устойчивостта на удари и изпускания е другото, което е ключово за мен. Преди да си купя удароустойчивия олимпус счупих 2 фотоапарата за по-малко от година всеки...

Има и "бандажи" с/у удар и с 2-те добавки пак ще е доста под 1000 лв...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 12 Мар 2014, 8:40

randity написа:Мен малко ме съмнява от 1см. да приближиш не знам колко пъти и да хване фокус, при условие, че моя апарат не го може, но все тая.

На сегашния ми олимпус, при супер макро режим, zoom-а не е активен. То не се и очаква да си на 1 см от обекта и да искаш 4 кратно приближение :lol:

predel написа:Има и "бандажи" с/у удар и с 2-те добавки пак ще е доста под 1000 лв...

И трябва да сменям добавките според ситуацията; да се чудя дали пликчето няма да пропусне...

Като цяло идеята на темата беше някой, който разбира, да погледне техническите характеристики на лансираните за най-добри в тоя клас апарати и да ме посъветва кой е най-добрия от най-добрите :ok:
А не да ме убеждавате да си купя друг вид фотоапарат ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 12 Мар 2014, 9:37

Ами то много хубаво, ама въпроса ти е твърде специфичен с тея водоустойчивите, така че бих те посъветвал да се обърнеш към колегите от photo-forum.net :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 12 Мар 2014, 9:51

Това - http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 05010.html

На водо, ударо и студоустойчивост може да е сходен с олито, но откъм качество на изображението си залагам лявото мъдо, че ще по-доброто :mhihi:
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 12 Мар 2014, 10:17

Pentax имат 5-6 модела "екстремни" фотоапарати. Всички са сапунерки на стойност от 190 до 550 лв. Мога да съдействам за "по-готини" цени. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 12 Мар 2014, 10:25

taratora написа:На водо, ударо и студоустойчивост може да е сходен с олито, но откъм качество на изображението си залагам лявото мъдо, че ще по-доброто :mhihi:

Е това е въпроса - според review-тата в нета панасоника прави по-добри снимки, освен на тъмно. Но пък няма отзиви колко е устойчив на вода, удар и замърсявания...
За олимпуса поне съм сигурен, че е "железен" - пясък, кал, сняг, изпускания, нищо не успя да го повреди цели 6 години, докато не го сварих в минералния басейн :mhihi: И все още си снима, само дето вече не е водоустойчив.

Та затова и дилемата ми е такава - дали да заложа на изпитаната от мен марка или да рискувам в името на по-добрите снимки :dunno: Като честно казано не знам с какво ще са по-добри. Затова и питам, понеже тук знам, че има доста хора разбиращи от фотография.

err0r написа:Pentax имат 5-6 модела "екстремни" фотоапарати. Всички са сапунерки на стойност от 190 до 550 лв. Мога да съдействам за "по-готини" цени. :)

Пентакс е на последните места във всички класации, които четох... Битката за първото е между олимпуса и панасоника, затова и съм се насочил към тях.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 12 Мар 2014, 11:45

Ми аз съм имал няколко панасоника, а и никъде не съм чул, видял, чел лоша дума за който и да е модел. За мен са си номер 1 при не DSLR фотоапаратите и затва винаги ги препоръчвам и купувам. Не знам наистина колко са ударо, водо и прахоустойчиви, но имайки в предвид реномето им силно ме съмнява да не отговарят на характеристиките си.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 12 Мар 2014, 12:43

олито... едно че е с по-малко мегапиксели, което е по-добре в тези условия, но далеч по-важна е максималната бленда... а тя в случая е с един и половина стопа разлика :!:
с други думи, ако олито снима на 400 исо, то на паната ще ѝ трябва 1300 исо за да осигури същата скорост на максимално отворена бленда :!: :!: :!:
олито може да пали допълнителна светкавица... ако снимаш под вода, знаеш какво липсва най-много... светлина... олито по параметри в това отношение е много по-напред :bchug:

и бай дъ вей, гоу прото има и други формати за снимане, освен "рибешко око" :!: :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата