Борба с нарушителите на пътя
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Борба с нарушителите на пътя
В щатско, ако видиш някой да лети ниско на магистралата, изпреварва неправилно и т.н. е достатъчно да звъннеш да куките и те го глобяват. Там след 5-10км. или повече, но го намират и глобяват. Та съм се замислял дали и милата ни родина е възможно нещо подобно. Да видиш някой фучащ със 100+ в града, отнемащ ти предимство по опасен за теб начин, спрял на забранено място и/или като румънски тираджия и звъннеш на нашите куки, кажеш им регистрацията и мястото... дали изобщо ще те отразят.
Изобщо нека всеки сподели кой как се противопоставя на разните дебили и дебилки по родните ни пътища, ако изобщо на някой му дреме дотолкова, че да прави нещо нали.
Изобщо нека всеки сподели кой как се противопоставя на разните дебили и дебилки по родните ни пътища, ако изобщо на някой му дреме дотолкова, че да прави нещо нали.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Борба с нарушителите на пътя
Имаше един дебил, който нарочно караше в насрещното срещу мен, принуди ме да отбия и въпреки, че имах свидетел в колата нищо не стана.
А на всичко отгоре си пуснах жалба, разпитваха ме, свидетеля също и накрая ми сервираха тъпотията от сорта "ами сега да съм го видял аз и да кажа да, ама ти...". Толкова.
А ако искат мога да му напишат акт въз основа на свидетелските показания. Мен ме е виждал полицай, който е с личната си кола, не е на работа, нито е с униформа или нещо такова, отишъл в районното и накара патрула да дойдат до вкъщи да ме извикат до районното, където ми съставиха акта, а той беше свидетеля.
Та всичко е ала-бала.
За много случаи знам когато хора са звъняли на 166 преди, сега на 112 и нищо не става. Най-много някой да отнесе порицание, но за номера с Щатите забрави да стане.
А на всичко отгоре си пуснах жалба, разпитваха ме, свидетеля също и накрая ми сервираха тъпотията от сорта "ами сега да съм го видял аз и да кажа да, ама ти...". Толкова.
А ако искат мога да му напишат акт въз основа на свидетелските показания. Мен ме е виждал полицай, който е с личната си кола, не е на работа, нито е с униформа или нещо такова, отишъл в районното и накара патрула да дойдат до вкъщи да ме извикат до районното, където ми съставиха акта, а той беше свидетеля.
Та всичко е ала-бала.
За много случаи знам когато хора са звъняли на 166 преди, сега на 112 и нищо не става. Най-много някой да отнесе порицание, но за номера с Щатите забрави да стане.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
taratora написа:В щатско, ако видиш някой да лети ниско на магистралата, изпреварва неправилно и т.н. е достатъчно да звъннеш да куките и те го глобяват. Там след 5-10км. или повече, но го намират и глобяват. Та съм се замислял дали и милата ни родина е възможно нещо подобно. Да видиш някой фучащ със 100+ в града, отнемащ ти предимство по опасен за теб начин, спрял на забранено място и/или като румънски тираджия и звъннеш на нашите куки, кажеш им регистрацията и мястото... дали изобщо ще те отразят.
В България забрави за такова нещо.. Та те полицаите са най големите нарушители..

След обаждане на 112 те спират на магистралата. Не питайте откъде знам.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Хаос написа:След обаждане на 112 те спират на магистралата. Не питайте откъде знам.
Тва кога и как? Разкажи по-подробно.

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Непосредствено преди качването на магистрала Хемус след Ябланица в посока София бус ме изпреварваше, изравни се с мен и умишлено или не ме избута в шанеца, след което продължи като че ли нищо не се е случило. Понеже бях с кола, с която нямах мощност да го настигна се обадих на 112. До София никъде не видях патрул, който да е спрял въпросният бус, нито пък някой ми върна обаждане да попита за подробности или просто дали съм добре след случката.
Изводите оставям на вас!!!
Изводите оставям на вас!!!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Не се занимавай,ще останеш много разочарован никой няма да направи нищо.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Хаос написа:След обаждане на 112 те спират на магистралата. Не питайте откъде знам.
Я те спрат, я не и то само ако някой пусне сигнал, че си ПИЯН или без книжка, или правиш нещо незаконно, последното разбирай престъпление, но не по ЗДвП.
Че си изпреварил неправилно или си засякъл някой, дори да те спрат, акт няма да ти напишат, най-много устна забележка или ще се пробват да изкопчат 20-так.

Преди години имаше въпрос към Алекси Стратиев мисля дали могат да се използват и клиповете от камери за нарушения и отговора бе категорично не, попитаха също и за телефон, също каза не.
Истината е, че не сме дорасли за такова нещо. Дори да имаше, представете си колко фалшиви сигнала щеше да има и колко незаслужени актове щяха да се пишат само защото някой дразни някой друг и онзи за да му го върне звъни на телефона.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
И на Пловдив - Първомай съм звънял на 112 за шарещ из лентите турски ТИР, на Садово излезе патрул и го спря, а оня едвам слезе от кабината нз пиян ли беше, заспал ли... Но си свършиха работата.
bumer530 написа:....Аз не съм си купил такава кола за да се влача по улиците.....
Все пак карам автомобил с 3л. мотор....

човек, ти си за бисерите...

сериозно ли си мислиш, че с тия 3 литра дизел-автомат си царя на пътя?

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Аз не знам пък тези с 5 литровите мотори примерно, какво да кажат 

only rear wheel drive
bumer530 написа:...Да си купиш М-ка и да я карат по правилата за вдижение?!Е няма как да стане!!!...
Ти кой беше- великият неграмотник дето се мисли за Господ ли

Правилата са за ВСИЧКИ, включително и за смешниците с умрели дизели- значи ще ги спазваш. Ако не спазваш си плащаш глобите- просто е до толкова, че и полуидиот да го разбере, дано го схванеш и ти.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Носталгия по доброволните патрули ли усещам
Звънял съм не един и два пъти, един път реагират, един път не.... Ако им е наляво реагират, ако им е на дясно не, а ако им е нагоре не вдигат 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
F3P написа:bumer530 написа:...Да си купиш М-ка и да я карат по правилата за вдижение?!Е няма как да стане!!!...
Ти кой беше- великият неграмотник дето се мисли за Господ лиИли са написали няколко различни ЗДвП и ППЗДвП и аз не знам- един за градските въшки до 100 коня, друг за тези с коли до 300 коня, отделен за коли до 700 коня и последен вариант- за всички над 700 коня.
Правилата са за ВСИЧКИ, включително и за смешниците с умрели дизели- значи ще ги спазваш. Ако не спазваш си плащаш глобите- просто е до толкова, че и полуидиот да го разбере, дано го схванеш и ти.
zazomazo написа:bumer530 написа:....Аз не съм си купил такава кола за да се влача по улиците.....
Все пак карам автомобил с 3л. мотор....
![]()
човек, ти си за бисерите...![]()
сериозно ли си мислиш, че с тия 3 литра дизел-автомат си царя на пътя?
michev написа:Аз не знам пък тези с 5 литровите мотори примерно, какво да кажат
Пък аз досега се чудех защо всеки втори като ме види и иска да го возя на колата ми, а то било понеже съм със специален режим на движение.

Ама ето една тема от г-на, който вие нарекохте царя на пътя с 3-те литра дизел, който сток преди бая години е изкарвал 190 и няколко коня, а сега вероятно са станали повече по примера на отлежало вино и затова му е трудно да спазва правилата на движение, понеже както се казва..."не моЕ да ги запре":

viewtopic.php?f=35&t=364384
Та кажете му сега как да спре да тече вода в колата, ъ-ъ-ъ...в космическия кораб, който не върви, а лети.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Проблема е в силно развитото чувство за безнаказаност.
Ако сигнализираш нарушение идва проблема твоята дума срещу тази на нарушителя и дори със свидетел пак е трудна работа.
Много авто мутри се навъдиха,а обикновенните хора дето им е писнало от фейсбук терористи нямат пари после да им плащат да си дръпнат жалбите и те така...
П.П А това за М5 и ЗДП няма да го коментирам,много грешно мислене или колегата го е написал с ирония.

Ако сигнализираш нарушение идва проблема твоята дума срещу тази на нарушителя и дори със свидетел пак е трудна работа.
Много авто мутри се навъдиха,а обикновенните хора дето им е писнало от фейсбук терористи нямат пари после да им плащат да си дръпнат жалбите и те така...
П.П А това за М5 и ЗДП няма да го коментирам,много грешно мислене или колегата го е написал с ирония.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2