Откупът за кола стана легален
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Откупът за кола стана легален
Крадеш кола, връщаш я, взимаш откуп, плащаш ДДС и осигуровки и .... имаш трудов стаж и пенсия. Е нема такава "държава" ....
http://www.monitor.bg/article?id=421974
Плащането на откуп за краден автомобил вече става легално през детективска агенция. Поне 4-5 фирми, които предлагат разкриване на изневери, издирване на длъжници, скрито наблюдение и охрана, вече връщат и задигнати коли. Услугата се оформя с договор и струва 10-15% от пазарната стойност на изчезналото возило.
Ако автомобилът бъде намерен, по-голямата част от тази сума отива за крадеца, а останалата прибират детективите за посредничеството. Така върху всеки откуп се плаща данък печалба и се внася ДДС, а сделките са законно изрядни. Тази нова тенденция е една от причините за ръста от 13% в кражбите на коли в София за 2013 г.,защото така се стимулира бизнесът с връщане на крадени колисрещу заплащане, обясниха пред „Монитор” разследващи от сектор „Престъпления, свързани с МПС”
Част от посредническите фирми работят с бивши служители от звената по сигурност на застрахователните компании, които вече предоставят услугите си на детективските агенции. Парадоксалното в случая е, че почти всички клиенти на издирвачите са бившите им работодатели - застрахователите. Компаниите предпочитали за скъпите модели с „Каско”, които се крадат, да платят откуп и да върнат колата, отколкото да изплатят цялата премия на потърпевшите си клиенти, която може да надхвърли 100 000 лв.
Издирвачите, които преди са работели за застрахователите, са хора с авторитет и контакти в престъпните среди и могат да разбераткоя кола при кой крадец еобясниха запознати с този вид бизнес. Репортер на „Монитор”, представящ се за жертва на автокрадци, потърси услугите на една от детективските агенции, която предлага издирване на откраднати вещи и предмети.
„От кой квартал на София е изчезнала колата и каква марка е”, бяха първите въпроси на служителя от фирмата. За издирвачите кварталът е важен, защото знаят кои крадци в кои райони действат и по този начин се ориентират дали имат контакти с въпросната група. След това детективът се поинтересува дали автомобилът е среден клас или цената му е над 50 000 лв. Ако колата е скъпа, има шанс да бъде върната, но по-евтините, които вече са направили 10 години, вече се крадат за части.
„Издирването ще отнеме 2-3 дни, като ще ви струва 2000 лева. Доста коли сме намерили, но нека да не разговаряме по телефона, а като се срещнем лично, ще ви обясним подробности”, обясниха още от фирмата.
„Ако всяка година в столицата се крадат 1700 автомобила, 600 от тях са висок клас. От тези 600 автомобила - 325 са върнати”, обяви преди време директорът на столичната полиция Ивайло Спиридонов.
Практиката е, когато за автомобила бъде платен откуп, той да бъде изоставен на аварийни светлини.
„Може да го спрат в някоя тясна еднопосочна уличка, така че да запушат движението, или да го оставят на Околовръстното шосе да мига на аварийни светлини. Такава кола буди подозрение и патрулите спират до нея, за да я проверят и става ясно, че е била открадната”, коментираха разследващи.
http://www.monitor.bg/article?id=421974
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Откупът за кола стана легален
BMW_POWER написа:Крадеш кола, връщаш я, взимаш откуп, плащаш ДДС и осигуровки и .... имаш трудов стаж и пенсия. Е нема такава "държава" ....
Така както си го написал няма нищо общо със статията...

Да не говорим пък колко е подвеждащо заглавието на темата... То пък хептен няма нищо общо с действителността...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
ми много добре си го е написал...май-май ти нещо не можеш да си го обясниш
Хм, значи аз "работя" към детективската агенция "Х" и се занимавам с издирване на изчезнали автомобили (особено такива, които лично съм откраднал). На заплата с осигуровки и т.н. Ти ми плащаш 10% от цената на изчезналата ти кола, аз ти я "намирам" и всички са доволни. Декларирам парите получени от теб, плащам си данъка и всички са доволни. Държавата си прибира данъците, ти си взимаш колата, аз си имам пари. Това не е ли пълно щастие??? И какво неточно има???
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Хм, значи аз "работя" към детективската агенция "Х" и се занимавам с издирване на изчезнали автомобили (особено такива, които лично съм откраднал). На заплата с осигуровки и т.н. Ти ми плащаш 10% от цената на изчезналата ти кола, аз ти я "намирам" и всички са доволни. Декларирам парите получени от теб, плащам си данъка и всички са доволни. Държавата си прибира данъците, ти си взимаш колата, аз си имам пари. Това не е ли пълно щастие??? И какво неточно има???
Това е за темата с конспирациите.
По същата логика автоморгите пък крадат колите за части и после ти продават частите, следователно кражбата на коли за части става легален бизнес...
Може и да има такива "детективски агенции" и "морги", но са единици. Това че някой си затваря очите за тях, не ги прави легални... Просто няма кой да си свърши работата, както обикновено...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:Това е за темата с конспирациите.
По същата логика автоморгите пък крадат колите за части и после ти продават частите, следователно кражбата на коли за части става легален бизнес...
Може и да има такива "детективски агенции" и "морги", но са единици. Това че някой си затваря очите за тях, не ги прави легални... Просто няма кой да си свърши работата, както обикновено...
Колега, това вече ще го дебатираш с колегите, дето си издирват колите. На мен ми откраднаха само две коли в бг (едно Е36 325, намериха го в Москва и една Лада 2101, не я откриха). Би ли написал на някого, който си търси колата, че това е "конспирация"? Как ли ще реагира той? Как ли ще реагират 3-4-5 и т.н. на които би им написал това в темите за откраднати автомобили???
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Тоест ти твърдиш, че 100% от автокрадците работят за детективите и 100% от детективите са автокрадци?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Явно много хора вече не се застраховат след като отпаднаха стикерите и са намерили нов начин да ни щавят. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Как да се застраховаме след като всяка компания(без Алианц може би)гледат САМО как да те преебат с дребни шрифтове и смешни обяснения, че ти си си свалил сам огледала, брони, стопове, фарове и т.н. като било абсолютно недоказуемо.
Отделно колата ти е застрахована И МАРКИРАНА, но въпреки това я крадат, а тия ти плащат максимум 80%-та след минимум 7-8 месеца, когато те реално са станали 70.
Слагаме загубата на време(съответно пари)и нерви(тях никой не ги плаща)със самото Каско и ходенето по мъките да ти плащат все едно ти на тях дължиш пари...
Е за какъв чеп ми е това Каско тогава? За да може за 5 години аз да си платя моята кола на тях ли?
Покрай тези неща се издържат куп "компании" и паразити. Разбирам ако карам много километри да се засиля за Каско, но ако са малко аз за себе си смисъл не виждам.
Сега пък ако ми я откраднат, ще ми искат законно откуп.
Ебахти държавата вече и всичкото. Някой засегна нещата и с моргите да не били и те крадци. Ами в доста случаи си е точно така, а в останалите работят съзнателно или не с крадците. Вие направете разликата. Иначе къде мислите отиват всичките крадени коли и техните части, обратно в БМВ ли?

Отделно колата ти е застрахована И МАРКИРАНА, но въпреки това я крадат, а тия ти плащат максимум 80%-та след минимум 7-8 месеца, когато те реално са станали 70.

Е за какъв чеп ми е това Каско тогава? За да може за 5 години аз да си платя моята кола на тях ли?

Сега пък ако ми я откраднат, ще ми искат законно откуп.

Ебахти държавата вече и всичкото. Някой засегна нещата и с моргите да не били и те крадци. Ами в доста случаи си е точно така, а в останалите работят съзнателно или не с крадците. Вие направете разликата. Иначе къде мислите отиват всичките крадени коли и техните части, обратно в БМВ ли?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
drago_pavlov написа:BMW_POWER написа:Така както си го написал няма нищо общо със статията...
Да не говорим пък колко е подвеждащо заглавието на темата... То пък хептен няма нищо общо с действителността...
Добре, да приемем, че детективската агенция няма НИЩО ОБЩО с крадците на колата. Ама абсолютно нищо. Как тогава я търсят и намират? Ти им казваш - откраднаха я тази нощ от еди-кой си квартал, беше на улицата под лампата. Снимаш им и големия талон, даваш им снимки. И по тази информация те я откриват. Хайде ти обясни - как? След като тази кола може отдавна да е прибрана в някой гараж, в друг квартал или дори - друг град. С кучета ли я търсят, или си имат щатен екстрасенс?
Excellent! Steven is my name!
Предлагам да открием детективска агенция и да се сдобием за петнайсет К еуро апаратура за диагностициране (каквато има по надолу) и така хем ще си ги крадем, хем ще се свързваме после със собствениците и ето ти чиста печалба.
Ще сме и в крак с модата, че гледам много баровци се навъдиха тука по нашата Българийка със минимална заплата 340лв, криза и коли от по 80-100К

Ще сме и в крак с модата, че гледам много баровци се навъдиха тука по нашата Българийка със минимална заплата 340лв, криза и коли от по 80-100К

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е ти каква мислиш е схемата? Само, дето не можем да го направим аз и ти, щото нас ще ни клецат. 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това се развива в едно софийско районно управление, преди доста години вече.
- "Ако някой ти се обади и ти поиска пари за колата, ти ще дадеш ли?"
- "Не."
- "Е що?"
- ?!?!?
- следва лекция как трябва да се уведомят ако някой се обади и как те ще го хванат
всяка прилика с реални лица и събития е случайна
- "Ако някой ти се обади и ти поиска пари за колата, ти ще дадеш ли?"
- "Не."
- "Е що?"
- ?!?!?
- следва лекция как трябва да се уведомят ако някой се обади и как те ще го хванат
всяка прилика с реални лица и събития е случайна

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
bum_bum написа:Явно много хора вече не се застраховат след като отпаднаха стикерите и са намерили нов начин да ни щавят.
Ами не, всъщност по тази схема щавят точно застрахователите. Защото се крадат скъпи коли над 20к евро, които в 99% от случаите имат каско. После "детективите" звънят директно на застрахователите - платете тука едни 2-3к евро и ще я намерим, инак ще плащате 10 пъти по голямо обещетение. Елементарната бизнес логика показва, че на застрахователите им е по-изгодно да си платят откупа и да си траят

Не Мы такие, Жизнь такая
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Явно откакто вече ги няма ясно обособените силови босове всеки си прави каквото си иска. Въпреки, че не вярвам че някой ще се обади на Армеец да им иска откуп.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2