Компресор от газоова бутилка и хладилни мотори
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Компресор от газоова бутилка и хладилни мотори
Имам няколко газови бутилки и компресори от хладилници, които мисля да ги карам на вторични суровини, но се замислих дали няма вариант да си направя нещо като компресор. Някой правил ли е подобна гимнастика и може ли да каже какво още е нужно, за да стане безопасно и що годе качествено?
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Re: Компресор от газоова бутилка и хладилни мотори
минусите идват от това, че компресора на хладилника се смазва и охлажда от фреона който циркулира, другото е, че нямаш дебит с него-налягане иначе има-даже доста. Има вариант да капваш масло от време на време във всмукателната тръбичка, но за целта трябва да разрезеш кръглия корпус и да извадиш мотора с компресора...общо взето става, но си е загубена кауза-само дет ще си загубиш времето!
Успех!
Успех!

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Китайците вече ги правят за 1хх лв ...щом е само за любителско ползване това май ти е по-добрия вариант 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Колега в офроуд форума има тема за компресор може да погледнеш там идеи много. Иначе щом имаш бутилка и ако ти се и занимава вземи един компресор от зил или икарус или друг камион и електромотор 2200об поне 3к.с и си ти
Наскоро си сглобих един компресор и работи екстра. Иначе за около 250лв от практикер или бриколаж може да си вземеш готов с редуцир винтил и всичко необходимо 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Днес като ходих да си прибирам колицата си напомпих гумите, които ги бях спаднал на 0.5 с някакво подобно изобретение. Правил го е един дядка луд изобретател преди време. Бутилка май няма, само компресор. Напомпа ги до 1.6-1.7 без проблем. Нямах манометър в мен и за това не помпих повече ама предполагам че може и още.

- default_pz
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320DA
- Детайли за колата: FL
Направих си такъв миналата година, разправия си е, иска доста подготовка, сложих малък въздушен филтър преди компресора, възвратен клапан, предпазен клапан, манометър, клапан за конденз, кондензоуловител, пресостат, бутилка, малко автоматика за изпускане на налягането от компресора след изключване (много важен момент, има и такива фабрични пресостати с изпускане на налягането), преходници, маркуч, накрайник за гуми, пистолет за въздух, винкелна конструкция с колелца. Бутилката ми е доста голяма, от камион, към 60л. е май, веднъж напълнена (до 8атм.) си имам достатъчно въздух за гаражните ми нужди, но изпусна ли въздуха нацяло, се пълни много бавно, мисля, над половин час някъде. Далавера няма, не съм спестил пари с това, направих си го ей така, от мерак и свободно време. Ценен плюс за мен е, че работи безшумно.
6 мнения
• Страница 1 от 1