Opel Corsa C - мнения и препоръки?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Opel Corsa C - мнения и препоръки?

Мнение от Empty_Head » 03 Апр 2014, 9:05

Здравейте, искам да си взема такава корсичка за втора кола, търся най-надежния и икономичен двигател без значение дизел или бензин (с ГИ задължително), които няма да ми създава излишни ядове. За сега съм се спрял на следните:

1.7 CDTI (100 Hp)
1.3 CDTI (70 Hp)
1.7 DTI 16V (75 Hp)
1.7 DTI 16V (65 Hp)
1.2 16V (75 Hp)
1.0 12V (58 Hp)

Като на дизеловите дават 6/100л градско като разход, а на бензиновите около 8/100л с ГИ около 10л примерно. До колко са верни каталожните данни и кой е най-добрия избор, се надявам да кажете вие. :dunno:

ПС. Не съм писал в опел форума, защото може да ми отговорят след около половин година + това мнението им е не е субективно, като са си фенове.
:bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Re: Opel Corsa C - мнения и препоръки?

Мнение от Пинтев » 03 Апр 2014, 9:08

Лично мога да споделя мнения за 1.7 CDTI.Много пъргав двигател,на това купе е страхотен,но то не бяха турбини,то не бяха съединители,то не беше тропане по предница,излиза от сервиза на опел,и на втория ден пак нещо започна да тропа,турбината ако не се лъжа 2 пъти я сменяха...абе като цяло аз не я препоръчвам,макар както да казах като пъргавина двигателя е много добър,но всичко приключва тука :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 03 Апр 2014, 9:58

1.2 на газ :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 03 Апр 2014, 10:05

По принцип Опел не могат да правят дизели. А 3 цилиндровите им поне на мен не ми харесват. Тея коне дето им ги дават дрогирани ли са, сакати ли, не знам, ама не бягат ама хич. Така че още един глас за 1.2 16V пък дори и без газ да е! Иначе газификацията на опелските мотори е доста успешна и разликата с бензин е едва доловима.
Успех!
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 03 Апр 2014, 10:16

Един приятел имаше 1.2i 75 к.с. караше я само на бензин и по негови изчисления, а той определено сметките много ги чатка харчеше умопомрачителните 13/100 .... каква беше тая вълшебна Корса не знам :mhihi: Правиха ѝ основен ремонт на двигателя, тъй като предишния ѝ собственик в Германия я беше карал около 60 000 км без да сменява маслото. Преди около половин година моя приятел и направи и челен удар и сега е при автотенекиджия, защото има да доплаща още малко пари, но е сигурен, че дооправи ли я ще я пуска за продаване.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i

Мнение от SlowMotion » 03 Апр 2014, 10:28

Бензин задължително, дизеловите Опелчета до ден днешен пет пари не струват.1.2 с газ ще я убиеш прекалено много, няма да е приятна за каране.1.4 16в е мотора според мен :yes: Разхода е 1 към 1 с 1.2.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 03 Апр 2014, 10:42

Най-верния избор е 1,7 цдти,мотора е на Исузу и е много икономичен и пъргав,за разлика от дти-тата,които са си немски.Лично съм избирал и поддържам две такива коли.Имат проблем със съединителя,който е немски ЛУК и при много градско,комбинирано с каране под 2000об,се зацапва турбото.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 03 Апр 2014, 12:09

Много менения и все различни .. направо ше се омота човека. Айде и аз ше плесна 1, за да е пълна картинката. От моя опит мога да кажа за 1.2/75 коня, изитроник, само на бенз.. Ми тва е най - здравата кола която съм имал досега.. За 4 години съм сменил само водна помпа, а колата се кара всеки божи ден. Разхода и на бензин в софия е 8-9, газ няма да и сложа никога. Извънградско разхода е 5/100 с умерена скорост - 100/110/120, нагоре качва към 6. Спирачки перфектни, возия леко дървена, фарове слаба работа, музиката е супер, парно и климатик супер, просторна е от вътре, много лек волан, много маневрена, добра видимост, слаба тяга на двигателя, но при добро настъпване дърпа достатъчно. Сервизното обслужване е лесно, поема малко масло.. 3.5 литра, което я прави много евтина от към обслужване.Накладки и дискове също са много евтини. Като цяло за мен този автомобил е перфектния градски избор. За извън града става, но определено не е добър избор ако ще се ползва за това често и на дълги разстояния. Двигателя е слаб и при много натоварена кола изпреварванията са трудни, мъчи се при скорости над 140. Колата е доста стабилна по завоите и управлението е добро.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, Е53
Мечтае да кара: ново

Мнение от mi6obmw » 03 Апр 2014, 13:36

МИТАКА1654 написа:Най-верния избор е 1,7 цдти,мотора е на Исузу и е много икономичен и пъргав,за разлика от дти-тата,които са си немски.Лично съм избирал и поддържам две такива коли.Имат проблем със съединителя,който е немски ЛУК и при много градско,комбинирано с каране под 2000об,се зацапва турбото.

Не съм съгласен- жена ми кара 1,7DI- 48киловата и си е Исузо. За пъргавината, естествено, че ще е по- мудна от DTI. Разход във Варна около 6,5 извън- 5,5. Проблем имах единствено с компа на помпата, който след презапояване още държи. Иначе са си дръвчета във возенето. Като цяло доста здрав автомобил и евтин за подръжка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 03 Апр 2014, 14:21

Карал съм 1,3CDTI, с много напън й правих 8-9/100 нафта градско, но за този мотор знам, че смяната на съединител отива на цената на още една Корса!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Мнение от Empty_Head » 04 Апр 2014, 8:29

Мерси на всички за информацията, явно ще е бензин пък каквото сабя покаже. Живи и здрави. :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 04 Апр 2014, 11:29

Имах 1.2 на газ и ме е яд че я продадох , по - добрият мотор е 1,4 по възможност TwinPort.
Бензин на газ е супер оптимален вариант.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 04 Апр 2014, 16:44

Преди около седем,осем години ,бачках в една фирма и тогава купиха осем корси 1,7цдти за една година и около 100000км им текнаха помпите,на пет от осем,ходиха по сервизи,но ги оправяха и след няма и месец пак,накрая ги свалиха,и ги пращаха в опел сервиз в Гърция :winky: ,пак нищо не стана,пак текнаха,накрая понеже бяха гаранционни тряааше да се чакат нови помпи от немско,шефът беше побеснял,накрая монтираха новите помпи,но той вече беше купил пет партнера и пет 206ци :mrgreen: ,и ги изпродаде всички до една.Мойта не беше текнала ,но и тя замина,иначе за една година само едни биалети успях да и разбия,като говорим за всекидневно каране(ама и аз не съм някъв мундар),турбини и други никви дертове,даже бях се засилил да я купувам ама се отказах заради тия нафтови помпи,за бензинови нищо немога да кажа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 04 Апр 2014, 16:57

МИТАКА1654 написа:Най-верния избор е 1,7 цдти,мотора е на Исузу и е много икономичен и пъргав,за разлика от дти-тата,които са си немски.Лично съм избирал и поддържам две такива коли.Имат проблем със съединителя,който е немски ЛУК и при много градско,комбинирано с каране под 2000об,се зацапва турбото.

Този мотор не на изсузо това си е немския мотор. В момента карам астра полицейска 1,7 сдти 80к.с. 2006г На истински 174000 км е купувана нова, наскоро и сложих чип при Богомил в Годеч. Разход градско сф - 8/100 с настъпване и задръствания, по 6км в посока / студена/ Извънградско преди чипа 5,4-5,8/100 след чипа 4,2 /100 със скорост около 110км/ч. Сменени до момента предни амортисьори с тампони на 160 000км една биалетка и консумативи.... За градско става не я мисля и неравностите по лунния ни пейзаж не ме плашат, за извънградско необезшумено купе дървена работа... Предполагам и корсата ще е същата работа... с една дума Хлопел немския москвич :mhihi:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 05 Апр 2014, 14:18

spower написа:

Този мотор не на изсузо това си е немския мотор. В момента карам астра полицейска 1,7 сдти 80к.с. 2006г На истински 174000 км е купувана нова, наскоро и сложих чип при Богомил в Годеч. Разход градско сф - 8/100 с настъпване и задръствания, по 6км в посока / студена/ Извънградско преди чипа 5,4-5,8/100 след чипа 4,2 /100 със скорост около 110км/ч. Сменени до момента предни амортисьори с тампони на 160 000км една биалетка и консумативи.... За градско става не я мисля и неравностите по лунния ни пейзаж не ме плашат, за извънградско необезшумено купе дървена работа... Предполагам и корсата ще е същата работа... с една дума Хлопел немския москвич :mhihi:

Колега,двигателите ЦДТИ са на ИСУЗУ,монтират се също и на Мерива,Астра Н и Сивик 7.Поддържам два 1,7 цдти от 5год,проблеми освен със съединителя и геометрията на турбото,не са имали.

The Corsa C was introduced with a 1.7 L DTI Ecotec turbodiesel engine supplied by Isuzu (Circle L) with 75 hp (55 kW). This was later joined by the 1.7 L DI Ecotec turbodiesel engine also supplied by Isuzu. The 1.7 L DI Ecotec did not include an intercooler and this reduced power to 65 PS (48 kW).[23] From 2003 a new 1.3 L CDTI Ecotec turbodiesel engine was supplied by Fiat (MultiJet) which produced 70 PS (51 kW) and a 1.7 L CDTI Ecotec turbodiesel was supplied by Isuzu which produced 100 PS (74 kW). This new 1.7 L CDTI Ecotec featured a variable geometry turbocharger.[24]

Следваща

Назад към Извън Темата