Проблем в данъчното
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alexandrovi
- кандидат ентусиаст
-
Проблем в данъчното
Здравейте,имам следния проблем-имам скутер 125 куб.см. който не е прехвърлен на мое име,скутера е с номер,голям,малък талон, ГО, НО НЕ Е РЕГИСТРИРАН В ДАНЪЧНОТО от вноса му в БГ. Отива собственика по талон в данъчното за да му плати данъците но го връщат и искат неговия документ за придобиване за да могат да го регистрират в данъчното и греда изгубил го е. И сега мотора не може да се прехвърли докато не му се платят данъците които не могат да се платят защото не може да се регистрира в данъчното. Само да вмъкна че мотора трябва да се регистрира в общ.Куклен и да се прехвърли в Пловдив все е РВ .Моля ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да пише,предварително благодаря.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Проблем в данъчното
Е те тия договори за нов внос ги пишат в БГ. Нито се заверява пред хотариус - нито нищо. Напишете си нов просто.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Копие от неговия документ за придобиване има там, където е регистриран, а дали ще си направят труда да го изровят оттам , е отделен въпрос.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
За мотоциклети и мотопеди до 350 куб см. и ремаркета до 10тона не ти е нужен нотариално заверен договор за да се продаде
Само собственоръчно написан договор между собственика продавач и купувача.
Аз преди 4 дена си купих 125куб.см. скутер.

Само собственоръчно написан договор между собственика продавач и купувача.
Аз преди 4 дена си купих 125куб.см. скутер.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Направо му го напиши ти тоя договор(в Хасково в книжарницата имаше "немски" бланки
), зимаш го тоя с парите за данъците и го водиш в общината. После при нотариус за вашия си договор... Не го изпускай, че ако си му дал парите, може и да хапнеш дръвцето. Успех

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
KPETEH написа: После при нотариус за вашия си договор... Не го изпускай, че ако си му дал парите, може и да хапнеш дръвцето. Успех
Не е нужен нотариус за да ти го продаде мотора, този мотор се прехвърля без нотариус и няма да ти е нужен данъка, ти си го регистрираи в данъчното а предишния собственик да се оправя, не си давайте парите по нотариуси за мотопеди или мотоциклети до 350 куб.см в закона ясно пише че не е нужен.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
stambo_81dg написа:KPETEH написа: После при нотариус за вашия си договор... Не го изпускай, че ако си му дал парите, може и да хапнеш дръвцето. Успех
Не е нужен нотариус за да ти го продаде мотора, този мотор се прехвърля без нотариус и няма да ти е нужен данъка, ти си го регистрираи в данъчното а предишния собственик да се оправя, не си давайте парите по нотариуси за мотопеди или мотоциклети до 350 куб.см в закона ясно пише че не е нужен.![]()
![]()
![]()
Колегите по-горе са прави, процедурата съм я правил не веднъж както и мои приятели, нотариус и бележка от данъчното не е необходима, договорите си ги пиша аз и ги разписваме.

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- alexandrovi
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на отзовалите се. Аз го разбрах така- правя договор , ГО. Договора,талоните и ГО и в КАТ смяна на регистрация от там в данъчното и там не би трябвало да има проблем.
- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30, E46
Точно така колега, аз също като купих моя скутер 250 куб.см. го прехвърлих с ръчно написан договор, само в КАТ слагаш печат и си ти.
vankata8384 написа:Точно така колега, аз също като купих моя скутер 250 куб.см. го прехвърлих с ръчно написан договор, само в КАТ слагаш печат и си ти.
печат?
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Каква е глобата, ако си купиш кола/мотор и не го регистрираш веднага ?
Колко е срока за регистрация ?

bam-bam написа:Каква е глобата, ако си купиш кола/мотор и не го регистрираш веднага ?
Срока за сега е два месеца от покупката (договора, а не регистрацията) , а глобата която платих за колата на жената беше по 10лв на месец + дължимия данък за периода.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Демек, ако си взема кола и не я регна до 2 месеца, после има по 10 кинта на месец+данъка за този месец или месеци.
А човека дето я е продал ще си я отрегистрира без проблеми и само аз нося наказание.
Става въпрос за регната кола, но поради пречка за момента не мога да я пиша на мое/друго име и искам да я карам 2-3 месеца макс на старите номера евентуално, ако няма някоя пречка.
А човека дето я е продал ще си я отрегистрира без проблеми и само аз нося наказание.
Става въпрос за регната кола, но поради пречка за момента не мога да я пиша на мое/друго име и искам да я карам 2-3 месеца макс на старите номера евентуално, ако няма някоя пречка.

bam-bam написа:Демек, ако си взема кола и не я регна до 2 месеца, после има по 10 кинта на месец+данъка за този месец или месеци.
Точно.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
- alexandrovi
- кандидат ентусиаст
-
Темата май беше друга но нищо говорете си.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2