Въпрос зарядни телефон

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Въпрос зарядни телефон

Мнение от sapio » 11 Апр 2014, 11:18

Колеги, имам въпрос относно зарядни устройства за телефон, защото с токовете съм скаран и почти нищо не ми говорят обозначенията. Едното от двете зарядни е по-слабо, но зарежда батерията ми по-бързо. Каква е логиката това да е така и има ли проблем за батерията? Основно защо се получава така ме интересува.

Това са надписите на зарядните.

Input/Вход - 100 - 240 V, F 50-60 Hz 0.35A
Input/Вход - 100 - 240 V, F 50-80 Hz 0.15A
Output/Изход - 5.0V===2.0A
Output/Изход - 5.0V===1.0A

Батерията е 3100 mAh

За някои от вас може въпросът да е глупав, но не може да разбираме от всичко :oops:
Сигурно в сетком форума ще ми отговорят също, но тук ми е "по-народно".
Последна промяна sapio на 11 Апр 2014, 12:47, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Въпрос зарядни телефон

Мнение от hacker4eto1 » 11 Апр 2014, 11:46

За една батерия е винаги по-добре да се зарежда по-бавно с по-малко ток,както е при акумулаторите зарежда се с ток 1/10 от капацитета на акумулатора, димек ако е 70 ампера требва да го зареждаш с ток 0,7А. Стига с акумулаторите.
Зарядното с 2А може да издържи по-голям товар от първото (по мощно е но това не е гаранция ,че зарежда бързо.. просто издържа на по-голям ток :yes: )
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Въпрос зарядни телефон

Мнение от bioz » 11 Апр 2014, 11:55

hacker4eto1 написа:За една батерия е винаги по-добре да се зарежда по-бавно с по-малко ток,както е при акумулаторите зарежда се с ток 1/10 от капацитета на акумулатора, димек ако е 70 ампера требва да го зареждаш с ток 0,7А. Стига с акумулаторите.
Зарядното с 2А може да издържи по-голям товар от първото (по мощно е но това не е гаранция ,че зарежда бързо.. просто издържа на по-голям ток :yes: )

Точно, за това винаги когато мога зареждам телефона през усб-то на компа, така и батерията държи повече :)

Назад към Извън Темата