Бебе в колата
Модератор: Общи модератори
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
Бебе в колата
доста от нас вас имат бебоци и аз се обръщам към всички вас да разкажете или покажете
как сте съчетали двете удоволствия автомобил-бебе(дете)
в каква кола го возите...(не придържам теорията,че в малка кола не е възможно)
столчета,модели,екстри,видео екрани или някакви други забавления с цел ангажирането на вниманието на малкия.
чесно да си призная имам за цел да открадна някоя от вашите идеи,защото освен задължителното столче за задната
седалка,стикер на задния джам специално измислен от мен и диск с песнички от реклами и тем подобни за друго не съм се сетил,а бих желал.
ще пусна и някоя снимка като направя
как сте съчетали двете удоволствия автомобил-бебе(дете)
в каква кола го возите...(не придържам теорията,че в малка кола не е възможно)
столчета,модели,екстри,видео екрани или някакви други забавления с цел ангажирането на вниманието на малкия.
чесно да си призная имам за цел да открадна някоя от вашите идеи,защото освен задължителното столче за задната
седалка,стикер на задния джам специално измислен от мен и диск с песнички от реклами и тем подобни за друго не съм се сетил,а бих желал.
ще пусна и някоя снимка като направя

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Re: Бебе в колата
Ние се возим семейно в Е34-та(сина ми е на годинка и месец),като има случаи да ползваме и е30-та...но то е в случаите,когато комбинизона е на ремонт....Ако е30-та не беше купе,може би щях да я използвам по често...Бебешката ни количка е с опция детско столче за кола(това е много удобно защото както е в количката детето,взимаш коша и го слагаш на задната седалка,натискаш две копчета,захващаш с колана на колата и си готов)
За забавление използвам ето тази стойка за таблет:

и се получава това:

гледа предимно анимация на него и реклами,които му харесват от тв-то....Поръчвал съм я от някакъв сайт(не се сещам сега от кой)но ако има някой интерес мога да се поразровя кой беше)
Музиката,която се слуша в колата е трап,черно и хаус....ако се пусне нещо друго е нервен...на предните три има даже и танци
Обича да стои изправен на задната седалка хванат за подглавника на предната и да наблюдава как шофирам и да гледа останалите участници в движението...
Стикера за обозначаване не дете в колата също аз съм си го мислил и представлява това:

Това се сещам за сега.
Поздрави!
За забавление използвам ето тази стойка за таблет:

и се получава това:

гледа предимно анимация на него и реклами,които му харесват от тв-то....Поръчвал съм я от някакъв сайт(не се сещам сега от кой)но ако има някой интерес мога да се поразровя кой беше)
Музиката,която се слуша в колата е трап,черно и хаус....ако се пусне нещо друго е нервен...на предните три има даже и танци

Обича да стои изправен на задната седалка хванат за подглавника на предната и да наблюдава как шофирам и да гледа останалите участници в движението...
Стикера за обозначаване не дете в колата също аз съм си го мислил и представлява това:

Това се сещам за сега.
Поздрави!

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Колата ми е седан, използваме столче на Пег перего. На къси дистанции дъщеря ми гледа през прозореца а на дълги спи.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
аз ги возя на е46 touring, това което сложих скоро е цифров тунер с флашка - поне 10 пълнометражни анимационни филмчета има на нея. Малко си чупят вратовете да гледат на навигацията, но звука е в цялата кола. Столчетата вече забравих какви бяха, но малкото, което беше доста скъпо го израстнаха вече. Други екстри няма за тях, освен затъмнени задни стъкла на 95% с най-хубавото фолио, което успях да намеря - има огромна разлика при напичането със и без.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Браво Bulli,темата е много хубава и всеки може да научи нещо ново или различно за израстването на малките ни съкровища! На мен много ми допадна лепенката на колегата,та ако може да ме здобие с една ще му бъда благодарен. До сега не съм слагал лепенка заради това че повечето са реклами на някои вериги магазини.
Столчето за новородено до 9кг е БМВ и (скоро ще бъде пуснато за продаване във форума),предполагам че няма нужда да казвам че и това от 9-18кг пак е БМВ и двете са izofix. Закупил съм мултимедията на БМВ за подглавниците,но мисля до последно да го държа далече от нея и да се забавлява със стандартните дрънкулки и тракащи играчки докато може.
За сега се возим в Е 61 и когато пътуваме на кратки разстояния колата е пълна ,не искам да мисля как ще е за по-дълги почивки ...

Столчето за новородено до 9кг е БМВ и (скоро ще бъде пуснато за продаване във форума),предполагам че няма нужда да казвам че и това от 9-18кг пак е БМВ и двете са izofix. Закупил съм мултимедията на БМВ за подглавниците,но мисля до последно да го държа далече от нея и да се забавлява със стандартните дрънкулки и тракащи играчки докато може.
За сега се возим в Е 61 и когато пътуваме на кратки разстояния колата е пълна ,не искам да мисля как ще е за по-дълги почивки ...

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ну, погоди! и Том и Джери винаги вършеха работа работа. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Супер полезна тема и за тези, които очакваме бебета. Засега това което ми е хрумнало са столче (засега 0+ в последствие мисля за някакво рекаро), стойка за подглавника за таблет за да може да гледа филмчета, лепенка на стъклото и се чудя много дали да затъмня прозорците (колебая се защото често ходим в Гърция и там е проблем, но ако е важно за детето ще пренебрегна това опасение - вие какво мислите?)

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
При нас се получи така,че трябваше да съчетаем баничарка със семейна кола,която да се кара от жена ми 99% от времето.Взехме едно пътническо рено канго,автоматик с две плъзгащи странични врати и ЕДНА задна врата и съвсем искрено мога да кажа,че пах бил взел такава кола ако ми се налага.Като минуси мога да кажа,че е доста тромава с 1.4 бензин 75кс и с автоматик,чак е дразнещо
за сметка на това мотора е много здрав и непретенциозен.По шумна е при високи скорости,но ние рядко караме с по висока скорост от 100 така,че това не го смятам за проблем.Като плюсове мога да кажа,че страничните плъзгащи врати в съчетание с високия таван са незаменими за една майка,която трябва да слага бебе със столче в колата!Подът не е с мокет и се чисти изключително лесно,тапицериите също се свалят.интериора е пластмасов
и на практика вечен.С колата нямам никакви грижи,всичко по ел пакета работи,климатика е читав,зимата загрява бързо.Удобна за пътуване,карал съм я Норвегия-България-Норвегия и не мога да се оплача от болки в задника
Има много удобно място за поставяне на дисплей за гледане от задните седалки,над огледалото за задно виждане,понеже тавана е по висок,дисплея винаги остава в сянка и се вижда чудесно.Изключително добра видимост във всички посоки.Иключително евтини части,които рядко ми се налага да сменям
За детските столчета/седалки нещата са по-скъпо=по-добро.Ние ползвахме грако,когато малките бяха бебета.

За детските столчета/седалки нещата са по-скъпо=по-добро.Ние ползвахме грако,когато малките бяха бебета.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
I.Voykov написа:Супер полезна тема и за тези, които очакваме бебета. Засега това което ми е хрумнало са столче (засега 0+ в последствие мисля за някакво рекаро), стойка за подглавника за таблет за да може да гледа филмчета, лепенка на стъклото и се чудя много дали да затъмня прозорците (колебая се защото често ходим в Гърция и там е проблем, но ако е важно за детето ще пренебрегна това опасение - вие какво мислите?)
Има едно фолио на Ломар ако не се лъжа, което е почети незабележимо (не затъмнява стъклата) но е с UV- защита. Аз ще слагам такова на предните стъкла защото мо писна да имам ТИР- аджийски тен къс ръкав на лявата ръка

Към Колегата писал по-горе че вози детето си право на задната седалка...... Не пренебрегвайте безопасността на най-скъпото- децата, защото стават невероятни бели със много лоши последици. Мой познати бяха сложили детето да спи на задната седалка, че му било неудобно в столчето. На влизане в Барселона се наложило да направят екстремно спиране защото ги засякла друга кола (не се е стигнало до ПТП) и детето от задната седалка се е озовало под жабкта в краката на пасажера отпред.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Към Колегата писал по-горе че вози детето си право на задната седалка...... Не пренебрегвайте безопасността на най-скъпото- децата, защото стават невероятни бели със много лоши последици. Мой познати бяха сложили детето да спи на задната седалка, че му било неудобно в столчето. На влизане в Барселона се наложило да направят екстремно спиране защото ги засякла друга кола (не се е стигнало до ПТП) и детето от задната седалка се е озовало под жабкта в краката на пасажера отпред.
Детето стои изправено единствено,когато жена ми го държи...на практика той е изправен на седалката седейки пред нея и тя го държи....Не,че и това е много правилно,но ако не го направим поне веднъж за минута докато е в колата е не мирник

- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
точно за екранче към задната седалка се зачудих,
но реално погледнато като че ли не е полезно това за детето.
за затъмняването на джамовете също умувах,но на комбито ако не са затъмнени всички джамове
ми е грозно и смятам да взема от тия лепящите щорички.
а виждали ли сте къде продават едно като раничка с джобчета,
което се закача за облегалката на пр.седалка и може да служи като несесер или поставка
но реално погледнато като че ли не е полезно това за детето.
за затъмняването на джамовете също умувах,но на комбито ако не са затъмнени всички джамове
ми е грозно и смятам да взема от тия лепящите щорички.
а виждали ли сте къде продават едно като раничка с джобчета,
което се закача за облегалката на пр.седалка и може да служи като несесер или поставка

71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
I.Voykov написа:Супер полезна тема и за тези, които очакваме бебета. Засега това което ми е хрумнало са столче (засега 0+ в последствие мисля за някакво рекаро), стойка за подглавника за таблет за да може да гледа филмчета, лепенка на стъклото и се чудя много дали да затъмня прозорците (колебая се защото често ходим в Гърция и там е проблем, но ако е важно за детето ще пренебрегна това опасение - вие какво мислите?)
Щори за прозорците е варианта. Аз съм взел за колата на Climair пасват перфектно и изработката е като ОЕМ. Покриват всичките 5 прозореца на комбито. А искаш ще ти пусна снимка или може да ги видиш на живо някой път.
Sent from my Toaletna using Namachkan Vestnik 2
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
и той и аз искаме снимка на тия щори 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ние се наложи да де оправяме с бебе и компакт. Бях пригласил някой лев за голям съв ама така се стекоха обстоятелствата, че се наложи да правя избор между удобството и съвестта си

Как да е. Отзад се шири песа. На предната седалка е багажа с количката и шезлонга. Количката поради тия обстоятелства е лека и компактна, като за зимата си има чувал за краката и също върши работа. На задната седалка е жената с детето и 1-2 чанти още. Едно столче би спестило много място, но да ме прощават учЕните изобретили тия столчета няма начин да сложа 2-3 месечно бебе да седи на гъза си в продължение на няколко часа колкото и да ми обясняват, че да ортопедични. За целта съм взел кошче в което се ляга, закопчава се с коланите и има широк предпазен колан. Има си там необходимия сертификат за да няма яд с куките.
За после съм взел рекаро йънг спорт. Изглежда функционално ама преди да се пробва не знам..
Относно слънцето- има разни щорички, където се лепят отзад. Не е задължително да е фолио. Аз понеже съм малко откачен нали бих се замислил какво изпускат тия боклуци като ги понапече слънцето.
За таблети и забавления тепърва ще мисля, щото папуаса е само на пет месеца, мо смятам че бих предпочел някакво по-аналогови забавление ако има шанс.
За лепенки не съм се замислял още. Дайте някой дизайн да създадем на Скоти работа, че само си драпа гъза тоя

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Някой може ли да добави линк към щори или нещо подобно. Скоро не съм засичал да се продават. Не успях да затъмня корсата, а и съм в Гърция и както каза колегата си е малко риск на какъв полицай ще попаднеш. Поне да и лепна 1-2 щори.