Nissan Qashqai - мнения и препоръки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Nissan Qashqai - мнения и препоръки

Мнение от GrimFate » 13 Апр 2014, 21:03

Здравейте, загледал съм се в Кашкая 2007-2010 и исках да се посъветвам с вас, кой е най-здравия и икономичен мотор от 1.5TD 106кс, 1.6i 115кс, 2.0i 140к? (като ако ще е бензин 100% ще има газ, ако понадлежат на газифициране и клапаните не се прецакват?!) Карам предимно в града, рядко в задръствания и преподичтам ръчните скорости, че автоматика вдига разхода. Няма да изкачвам Еверест с него, нито ще плувам в Марица. Всякаква информация, която ми предоставите ще ми е от полза.

Благодаря предварително. :bchug:
Последна промяна GrimFate на 13 Апр 2014, 23:38, променена общо 1 път
So Many Idiots...So Few Bullets..

Слави
Аватар

Re: Nissan Qashqai - мнения и препоръки

Мнение от © » 13 Апр 2014, 21:33

Автоматика е по-добре, аз търсех Рав4 от същия клас и загледах този нисан единствено заради автоматика. После обаче ме разубедиха, по-скоро заради субективни причини /рено и т.н./

Потребител
Аватар

Мнение от GrimFate » 13 Апр 2014, 21:41

© написа:Автоматика е по-добре, аз търсех Рав4 от същия клас и загледах този нисан единствено заради автоматика. После обаче ме разубедиха, по-скоро заради субективни причини /рено и т.н./

Аз също съм фен на автоматика и го предпочитам, но разхода ми е с приоритет, въпреки че някъде бях чел, че автоматика на Кашкая е "безстепенен автоматик" и с него бил по икономичен, отколкото с ръчни скорости (не съм мн. запознат, но по скоро не вярвам) А относно общото с Рено, се оказва само, че 1.5ТД 106кс мотора бил на Рено, другите са си на дръпнатите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 13 Апр 2014, 23:19

Веднъж съм се возил в такъв автомобил, изключително НЕ комфортен
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Потребител
Аватар

Мнение от emil.ivanov.1968 » 14 Апр 2014, 0:25

Пътувах около 200 км с подобен автомобил, нищо лично ама е39-ката ми е доста по удобна.
Бензинов мотор ама той кой не мога да кажа, иначе беше с ръчни предавки.

Потребител
Аватар

Мнение от GrimFate » 14 Апр 2014, 7:54

Благодаря за инфото момчета, но нека аз си преценя за удобството, защото това е доста относително понятие, а и e нещо, което мога да тествам винаги, при закупуването. Ако може повече техническа информация, за разхода, здравината, поддръжката,избор на двигател и др. неща, които не могат да се разберат на пръв поглед и да се остановят при 1 тест драйв. :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 14 Апр 2014, 8:10

Сестра ми имаше такъв служебен от нов - бензинов. Возеше като каруца, харчеше много и вървеше малко. Волана се изтърка на втората година, все едно е на 20. Пробега беше сигурно под 40000км.

На външен вид не изглежда зле. Само това му е достойнството.

Потребител
Аватар

Мнение от emil.ivanov.1968 » 14 Апр 2014, 20:51

Този за който писах аз е на 1 година и кожата която е над волана се е разлепила, шофьора е само един човек, едва ли си мърда волана напред и назад постоянно, че да се разлепи. Изглежда потресаващо и винаги е пред очите. Ще се постарая да направя снимка следващият път като се видя с момчето.

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 14 Апр 2014, 21:48

Нали знаеш, че не всички са 4x4 :D Toчно на един такъв бензинов 1.6 съм се возил 200-300км, бая зор му е на това двигателче, работи на доста високи обороти и изпреварванията са трудни. Откъм здравина не знам много, колегата си го е взимал нов, не е споделял да е имал някакви проблеми.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 14 Апр 2014, 22:12

Един колега си беше взел чисто нов Дъстър Дачия,което е едно към едно с Кашкая.Преди това имаше 524 34-ка и според него тази Дачия си е пълен шит от всякъде :no:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 15 Апр 2014, 0:21

Мани го тоя Лисан Кашляй, бахти дърводелската история (от това което съм видял)... Тая кола ако трябва да я отнесем аналогично преди 15 години ще е все едно да си вземеш 316-ска автоматик на газ и с ръчки на джама и испански климатик, пълен сток... Ама и пак не е така защото 16-ската поне ще е икономична (с тая газ)... :no:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 15 Апр 2014, 7:48

Разхода ти е приоритет, но си взимаш (псевдо) джип, а нямаш намерение да ползваш оффроуд възможности? Колега, малко нелогично ми звучи това, без да се обиждаш :yes: Мисля, че за тези пари има достатъчно голям избор от автомобили, които ще са по-икономични, щом това е приоритет :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от GrimFate » 16 Апр 2014, 7:31

The7omahawk написа:Разхода ти е приоритет, но си взимаш (псевдо) джип, а нямаш намерение да ползваш оффроуд възможности? Колега, малко нелогично ми звучи това, без да се обиждаш :yes: Мисля, че за тези пари има достатъчно голям избор от автомобили, които ще са по-икономични, щом това е приоритет :yes:

Логично си е. Автомобил не ми трябва, търся високо проходима кола, която да мога да качвам по бордюрите, да минавам през новите бабуни в София с лекота и да имам повече место за семейство и багаж (и в същото време да не е ван и комби, защото ми грознея много (нищо лично)). Но не е нужно да ме разобеждавате какво ми трябва, просто ако някой има техническа информация за Кашкая и я сподели, ще е напълно достатъчно. :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Апр 2014, 21:15

тука всички са капацитети, но все пак да си дам моите 20 ст. по темата

1.5 дизела е най-сполучливия мотор на концерна рено нисан

за съжаление го има само на кашкай с предно, само ръчни скорости и само на ниските нива на оборудване (поне така беше за бг)

сравнително рядък е, понеже хората нямат достатъчно напредничаво мислене, за да го купуват

в контрапункт на това кашкай с 1.5 дизел и предно предаване е най-продаваната версия за европа :ok:

моторът е много здрав и с хубави динамични показатели, разхода е като за дизелче (извънградско под 5 :) )

бензиновите мотори са без някакви кой-знае колко напредничави решения и честно казано не ги харесвам особено, но ако трябва да кажа мнение

и двата мотора имат горе-долу сходен разход, влизат в еднакаква категория за гражданска и като вървеж аз не намирам коренна разлика.. бих взел 2-литровия, но не заради 140 му коня (тъй като този мотор не върви за конете и кубиците си)

кашкая има хубав дизайн, функционален е за градско и редки извънградски пътувания, това което ми бърка в здравето е липсата на импулсни стъкла

както писах и по-горе няма кой-знае колко сложни неща по него за отремонтиране, голяма част от частите са му взаимнозаменяеми с рено и дачия и е хубаво решение за автомобил за жената

ако имаш възможност вземи кола след фейслифта, тези от първите години имаха някои детски проблеми

не купувай кола от българия, тук няма свестен сервиз, които да ги поддържа
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Апр 2014, 13:42

GrimFate написа:Благодаря за инфото момчета, но нека аз си преценя за удобството, защото това е доста относително понятие, а и e нещо, което мога да тествам винаги, при закупуването. Ако може повече техническа информация, за разхода, здравината, поддръжката,избор на двигател и др. неща, които не могат да се разберат на пръв поглед и да се остановят при 1 тест драйв. :bchug:

Имаме служебен такъв - 2.0 дизел, автоматик, 4WD. За 2-3 години 120000 х. км, предимно извънградско, среден разход 7,1. За това време е сменен един лагер на предна главина и май това е - цени не мога да ти кажа.
Относно комфорта е трагедия - на предните седалки е ок, но на задните... Все едно се возиш на пейка. При градски условия това едва ли те притеснява, но за дълъг път е кофти за возещите се.

П.П.: Сетих се и още нещо - от известно време се появи някакъв проблем с електрониката. Както си караш и изведнъж спира да ускорява - например ако караш с 100 не можеш да ускориш повече, ако намалиш на 60 не можеш пак да ускориш до 100. Скоростта може да се променя само надолу :mhihi: От сервиза казаха, че е от кофти нафта, но не ми се вярва - по-скоро е "детска болест" за която нямат лек. Оправя се като спреш и изгасиш двигателя.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Следваща

Назад към Извън Темата