Колко харчат на хартия и колко в действителност?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Колко харчат на хартия и колко в действителност?
Последна промяна Larbi на 21 Апр 2014, 16:25, променена общо 3 пъти
- Българският Орел
-
-
- Кара: BMW ♥
- Мечтае да кара: Harley Davidson V-Rod
- Детайли за колата: E34 , Е30 скоро.
- Larbi
- Потребител
-
Re: Колко харчат на хартия и колко в действителност?
Българският Орел написа:Kакво?
не мога да го направя като линк да излиза директен, опитвам тука, боря се, пълна трагедия

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
larbi написа:http://autobild.bg/Колко-харчат-на-хартия-и-колко-в-действителност/a6598
http://autobild.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B2-%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/a6598
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
А аз си мислех че е възможно коли по 1800 кила да горят 5/100

Да, това го знае (предполага) всеки.
Мисля с новите технологии осезаемо могат да свалят обема на двигателите, да добавят мощност (за турбо моторите и въртящ момент разбира се) при сходен за предните поколения двигатели разход на гориво. Е да, сега някой малко се поувличат
с данните по каталозите но ясно е - няма човек който да не е наясно, че тези данни са със силно рекламен характер.
Според мен разхода е само един - извън града.
В градски условия реално както и да го мерят и тестват - разхода може и варира в сериозни стойности. Така излиза, че посоченият разход в града е само орентировъчен за съответния двигател.
От AutoBild например много, много хвалят новите технически постижения и решения на VW. Но понякога прекаляват.
Много хвалят Blue Moution моторите. Икономични са последните поколения комън рейл дизели - т'ва е ясно (като че ли предишните поколения не бяха) но все пак трафиците в различните градове са различни. Един би бил разхода в града само на студени стартове и къси отсечки или в малки улички, друг ако колата се кара по дълго и само по основните булеварди.
Като прибавим и различните стилове на шофиране
и нещата си идват на мястото.

Мисля с новите технологии осезаемо могат да свалят обема на двигателите, да добавят мощност (за турбо моторите и въртящ момент разбира се) при сходен за предните поколения двигатели разход на гориво. Е да, сега някой малко се поувличат

Според мен разхода е само един - извън града.
В градски условия реално както и да го мерят и тестват - разхода може и варира в сериозни стойности. Така излиза, че посоченият разход в града е само орентировъчен за съответния двигател.
От AutoBild например много, много хвалят новите технически постижения и решения на VW. Но понякога прекаляват.
Много хвалят Blue Moution моторите. Икономични са последните поколения комън рейл дизели - т'ва е ясно (като че ли предишните поколения не бяха) но все пак трафиците в различните градове са различни. Един би бил разхода в града само на студени стартове и къси отсечки или в малки улички, друг ако колата се кара по дълго и само по основните булеварди.
Като прибавим и различните стилове на шофиране

У-у-у, лъжа и измама! Всичко е вярно, че даже е завишено! Те колегите и под данните в книжките свалят разхода.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тези данни по книжките са излизали преди 15-20 години. И гумите са други, и горивото е друго. За мен е нормално да се постигат каталожните данни, че и леко под тях. При по-новите след 2007-2008 обаче абсурд. Вижте по разделите какво е в Е36 и какво в Е90/Е92. Мисля няма спор кои са по-близко до каталожните. А и много хора не могат да карат
Возил съм се при хора с по 200 коня под капака... е те със скоростите боравят все едно карат учебната 1,4 на газ 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Защо се занимаваме с тест на Аутобилд отпреди повече от година?
Never mistake motion for action...
- Larbi
- Потребител
-
Leon написа:Защо се занимаваме с тест на Аутобилд отпреди повече от година?
Моя е грешката и се моля да бъда извинен. Просто го видях това и ми се стори интересно да споделя реално измерени данни на някои модели.
Всички лъжат, но не винаги с дадените проценти. Имам личен опит с Додж Караван 2013г. (писах е друга тема) 3.6L V6 DOHC 24-valve. По каталог му дават Automatic Transmission city / highway (L/100 km) 12.2 / 7.9. Аз изминах около 900км основно извънградско и компютъра ми даде разход 7.9л. В рекламите дават разход до 7.5л/100км. Бяхме четирима възрастни, две деца и немного багаж. Карал съм със 100км/ч с круиз контрол. Ако карате по магистрала със 140км/ч, резултатите са едни, карате ли с 90км/ч, резултатите са други. Мери се една отсечка в двете посоки, за да си избегне фактора вятър. Знаете, има градско и градско. Младост - Люлин е едно през центъра, друго по околовръстното. Като цяло тези оценки са доста субективни и дават най-вече ориентировъчна информация.
BMW_POWER написа:...Мери се една отсечка в двете посоки, за да си избегне фактора вятър...
Верно ли

Аз тея данни за разхода ги чета така:
Средният разход по каталог го броя за извънградско
Градското от каталога го слагам за среден разход
А колко гори в града никой не знае- там сметката отива на моточасове...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Leon написа:Защо се занимаваме с тест на Аутобилд отпреди повече от година?
Защото все още има наивници, дето си се подмокрят като прочетат каталожните разходи по ЕЦЕ и още повече по НЕФЗ

Kris написа:У-у-у, лъжа и измама! Всичко е вярно, че даже е завишено! Те колегите и под данните в книжките свалят разхода.![]()
![]()
Старите данни са мерени при реални условия, даже има разход при 90 км/ч (стандартен път) и при 120 км/ч (тогава ограничението по магистрала) . Градското по старите норми си е реално градско . А6 Ц5 2.4 го дават 14,7/100 градско , 323и - 12,8/100 - това според мен са реални данни за градско движение , в европейски град, не у като в София на 3 коли на светофара да пищим какво "задръстване" било .
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Съгласен, че на старите автомобили каталожните данни бяха доста по-реални. Сега има разминавания по 3-4-5 литра, само колкото да напишат нещо престижно в документите и в каталога. От доста време се опитвам да обясня на брат си, че не трябва да гледа каталожни данни като си избира кола, но още не ми вярва
Но че в София няма задръствания, не съм съгласен
Може да не са като в голям град в Южна Америка или Азия, но има. Европейците като че ли го решиха този въпрос и задръстванията са по-скоро в периферията на града, отколкото в центъра.

Never mistake motion for action...
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2