Програма за диагностика на хардуера на лаптопа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Програма за диагностика на хардуера на лаптопа

Мнение от TNT » 23 Апр 2014, 17:02

Имам аз едно Леново с още 4-5 месеца гаранция, но в последния месец нещо много взе да лагва и забива и имам леки подозрения, че е хардуерно. Един път издаваше някъв бръмчащ звук :mhihi: , прекалено често вентилатора духа на макс-пауър, а не го натоварвам чак толкова. Не загрява. Има ли някаква програма, която може да провери дали всичко работи както трябва? HDD, вентилатори и т.н. 100% е и за чистене от прахоляк, ама ще ми падне гаранцията, а в Леново не съм сигурен предлагат ли такава услуга. Дори и да предлагат... вероятно ще ме мотаят 2 седмици, а не ме устройва, понеже не го ползвам само за филми и фейсбук.
Изображение

Аватар

Re: Програма за диагностика на хардуера на лаптопа

Мнение от F3P » 23 Апр 2014, 17:16

TNT написа:... ама ще ми падне гаранцията...

Звъниш в сервиза и питаш- НЕ предполагай нищо. Хората ще ти кажат, няма да те изядат. На мен гаранция са ми признавали при сменени хард и процесор ;) А и почистването и смяната на паста се прави в рамките на деня- какви 2 седмици :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 23 Апр 2014, 17:17

Има Жоре... носим ми го до офиса и го забравяш за ден-два да повърти различни тестчета (за хард, памети, видео, цпу) ... и те така. Ако можеш да се разделиш с машината за ден два пиши на лични. Инак чак толкова комплексен тест и да е в едно приложение ... кво да ти кажа... свали си Аида64 (Aida64) и от "инструменти" тест за стабилност , слагаш тикове на всичко и чакаш да изпатка евентулано нещо ама то като не знаеш за какво да гледаш като стойности (примерно на харда) ... нз каква работа ще ти свърши.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Апр 2014, 17:51

TNT написа:Имам аз едно Леново с още 4-5 месеца гаранция, но в последния месец нещо много взе да лагва и забива и имам леки подозрения, че е хардуерно. Един път издаваше някъв бръмчащ звук :mhihi: , прекалено често вентилатора духа на макс-пауър, а не го натоварвам чак толкова. Не загрява. Има ли някаква програма, която може да провери дали всичко работи както трябва? HDD, вентилатори и т.н. 100% е и за чистене от прахоляк, ама ще ми падне гаранцията, а в Леново не съм сигурен предлагат ли такава услуга. Дори и да предлагат... вероятно ще ме мотаят 2 седмици, а не ме устройва, понеже не го ползвам само за филми и фейсбук.

Колега по същата причина си оставих и моя в сервиз..чак не можах да повярвам, че го оставям там. Оказа се, че на преинсталирана туко що ОС пак така правеше и всичко се дължеше на троянски коне и вируси по другите дялове, които товареха процесора. Симптомите бяха същите като твоите, но накрая се стигна и чак да ми забива ФБ :lol: Пусни под сейф мод антивирусната и чисти наред.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Назад към Извън Темата