Малко помощ за скутер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Малко помощ за скутер

Мнение от BorisBMW » 24 Апр 2014, 17:02

Здравейте, колеги! Одеве реших малко да понатегна болтовете на ауспуха, да видя дали са се разхлабили от самите вибрации, и от единият край се счупи веднага ухото, което е с резбата, а бяха леко разхлабени болтовете, не съм го напъвал да ги стягам. Какво мога да направя в този случай? Мисля, че не подлежи на заваряване този материал? :dunno:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Малко помощ за скутер

Мнение от boksioraE39 » 24 Апр 2014, 19:18

С парчето виж някой заварчик,може и да стане ако не е някаква скапана сплав а просто алумин.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisBMW » 24 Апр 2014, 20:55

Тея дни ще го закарам да го види на един приятел баща му, дано измислим нещо, че решението било нов цилиндър после май... а моя скутер е перфектен от към двигател и изобщо не ми се иска да барам каквото и да е по него... :evil:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 24 Апр 2014, 21:18

BorisBMW написа:Тея дни ще го закарам да го види на един приятел баща му, дано измислим нещо, че решението било нов цилиндър после май... а моя скутер е перфектен от към двигател и изобщо не ми се иска да барам каквото и да е по него... :evil:

Споко де,не бързай толкова с нов цилиндър. :)
Това се заварява с аргон доколкото знам така че не всеки заварчик ще ти свърши работа.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisBMW » 02 Май 2014, 11:25

Колеги, някой лепял ли е с течен метал? Четох по разни форуми как някои си лепят блока на двигателя и карат по 5+ години след това? :dunno: Комшията ме посъветва да пробвам с него, защото лепял всякакъв материал, та мисълта ми е да си залепя една шпилка на счупеното парче и по този начин да пробвам, иначе материалът се оказа алуминиево-магнезиев, нещо такова, и не подлежи на заваряване.

http://tps-truckparts.com/item/view/477 ... %B0%D0%BB-
Ето тук дават, че след като засъхне може да се навива резба даже в него.
Аз обмислям да пробвам с този.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 02 Май 2014, 18:10

Има едно на бизон като маджун стои едно го оформяш на ръка и го дават за ауспуси не съм го пробвал виждал съм му опаковката в бриколаж.
Не може да няма обаче кой да го завари,тва къв матерял е,че неразбрах?
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisBMW » 08 Май 2014, 16:24

Материалът е алуминиево-магнезиев, ако тръгне да се заварява щяло да се стопи и повреди цилиндъра или да се запали магнезия.. :dunno:
Одеве 3-ти път залепих с то'я течен метал, като го бърках супер много, уж това било причината да не втвърди, а за мен нещо лепилото или за нищо не става или ми се падна някво с изтекъл срок на годност, макар че никъде не видях да пише годност на него, само дето струва 20лв., и е пълен боклук... :banghead:
В магазина ми предлагаха това за 4лв.:
Изображение
Ама аз да взема уж по-хубавото и нищо не става.. Това издържало до 300 градуса, отделно един съсед ми го похвали, че бил запелил картера на неговия мотор и карал 3 години, след това го бил продал. :dunno: Обмислям утре ако не стане с течния метал да пробвам с него, ако не май ще минавам на 70цц кит, гледам по ибей за около 100-120лв. има, някой купувал ли е от тях?
http://www.ebay.de/itm/ZYLINDER-KIT-MAX ... 5656922830

Назад към Извън Темата