Вечен живот, все по-близо?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Вечен живот, все по-близо?
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4049872
Та какво е мнението ви, ще се стигне ли до някакво съществено развитие в нашия "мандат" или не? Защото аз съм на мнение, че е въпрос на време да се намери реалната причина и същевременно решение защо умираме като тогава жална и майка на планетата и хората като цяло, но това е друга тема. За стволовите клетки предполагам повечето от вас са чували и знаят, самия аз се чудя дали да не замразявам на децата, но цената пък е 5000 лв. за 20-25 години(приблизителни цифри)и т.н.
Малко се отклоних от темата, но двете неща са тясно свързани.
Та какво е мнението ви, ще се стигне ли до някакво съществено развитие в нашия "мандат" или не? Защото аз съм на мнение, че е въпрос на време да се намери реалната причина и същевременно решение защо умираме като тогава жална и майка на планетата и хората като цяло, но това е друга тема. За стволовите клетки предполагам повечето от вас са чували и знаят, самия аз се чудя дали да не замразявам на децата, но цената пък е 5000 лв. за 20-25 години(приблизителни цифри)и т.н.
Малко се отклоних от темата, но двете неща са тясно свързани.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Re: Вечен живот, все по-близо?
Не знам дали ще успеят да създадат вечния човек, но знам че е безсмислено.
http://bradva.bg/bg/article/article-6415?fb_action_ids=745090465512060&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.U1kStn1Owlu.like#.U1kgSVV_t1b
Може би пресилена статия пускам, но знам ли.
http://bradva.bg/bg/article/article-6415?fb_action_ids=745090465512060&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.U1kStn1Owlu.like#.U1kgSVV_t1b
Може би пресилена статия пускам, но знам ли.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Дори да стане, ние "простите" няма да разберем. Защото Земята ще се пренасели. Но дотогава можем да открием и друга планета.. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Последната част от ДНК-а молекулата е различна от останалата част и се къса при всяко деление на клетката. Тази въпросната част е лимитирана дължина за всяка жива клетка. Когато и последнаят сектор от тази част се откъсне , клетката спира да се дели и след известно време умира. Това е причината живите организми да умираме , ако няма нещо друго , което да те убие преди това. Усилията в областта на " постигането на вечен живот" са в поско на модифициране на ДНК-ато , така че да има или много по-голям брой частици , които да се късат накрая , което да удължи живота или да се излъже ДНК-ато да не се къса като се дели клетката .
Моето мнение - рано или късно ще има сериозно "breakthrough" в тази област. Кога , как и колко ще струва едва ли някой знае , включително и тези , които го разработват ,а дали ще промени живота на планетата - да със сигурност. Това , което трябва да се отблежи , е че е нереалистично да се чака решение за нас. Това би могло да се приложи за хора , който тепърва ще се раждат. Жив организъм няма как функционално да му промениш ДНК-ато , можеш само да го "промениш" облъчвайки го с радиация и така "избивайки" елементи от ДНК-ато да промениш състава му - но да позна , в този случай организма умира ... бързо след "промяната".
Та важният извод за нас е - живейте си живота с повече кеф и по-малко нерви и му се наслаждавайте докато го има

Моето мнение - рано или късно ще има сериозно "breakthrough" в тази област. Кога , как и колко ще струва едва ли някой знае , включително и тези , които го разработват ,а дали ще промени живота на планетата - да със сигурност. Това , което трябва да се отблежи , е че е нереалистично да се чака решение за нас. Това би могло да се приложи за хора , който тепърва ще се раждат. Жив организъм няма как функционално да му промениш ДНК-ато , можеш само да го "промениш" облъчвайки го с радиация и така "избивайки" елементи от ДНК-ато да промениш състава му - но да позна , в този случай организма умира ... бързо след "промяната".
Та важният извод за нас е - живейте си живота с повече кеф и по-малко нерви и му се наслаждавайте докато го има

Все някой ден ще стигнат или до вечен живот, или до сериозно удължаване- да кажем наизуст 350-400 години. Въпросът не е дали, не е и кога- ще стане някога. Ние едва ли ще доживеем, но ще стане. Въпросът е "Има ли нужда да живеем дълго
" По-важно за мен е да се елиминират сериозни болести и да се даде възможност за пълноценен живот на хората- колко ще живеем не ми е важно.
Ако можеш и смяташ за нужно- действай. Гледай го като застраховка- сумата не е малка, но ако се опреш до там парите ще са ти най-малката грижа.
Не знам колко е пресилена или не е, но в момента в който видя заглавие "ДОКАЗАНО..." на подобна тематика и бия хикса на страницата.
ПС: Като се замисля дълъг живот не е много добра оферта- нали помните онова "Докато смъртта ви раздели"
Ще трябва или да я трепя, или да се развеждам през 20-30-50 години и все е лош избора- или в пандиза или беден 

BMW Power ACM написа:... За стволовите клетки предполагам повечето от вас са чували и знаят, самия аз се чудя дали да не замразявам на децата, но цената пък е 5000 лв. за 20-25 години(приблизителни цифри)и т.н...
Ако можеш и смяташ за нужно- действай. Гледай го като застраховка- сумата не е малка, но ако се опреш до там парите ще са ти най-малката грижа.
P1tbuL написа:...Може би пресилена статия пускам, но знам ли.
Не знам колко е пресилена или не е, но в момента в който видя заглавие "ДОКАЗАНО..." на подобна тематика и бия хикса на страницата.
ПС: Като се замисля дълъг живот не е много добра оферта- нали помните онова "Докато смъртта ви раздели"

F3P написа:....
ПС: Като се замисля дълъг живот не е много добра оферта- нали помните онова "Докато смъртта ви раздели"Ще трябва или да я трепя, или да се развеждам през 20-30-50 години и все е лош избора- или в пандиза или беден

То за близкото, че е близко да стане си е така. Ама, ако нямаш 10 цифрена сума в доларес или евра в банката няма кво да го мислиш. Уорън Бъфет, чичо Гейтс и компания дъртаняни и с момента инвестират милиони, ако не и милиарди именно в разни лаборатории, университети и пр., които правят изследвания, разработки и т.н. за удължаване на живота.
А иначе, ако имаш достатъчно пари и си вманиачен да живееш по-дълго можеш и в момента да го направиш - сменяш си сърце, черен дроб, бъбреци, кръв и квото още може с такива от млади донори и си удължаваш живота 100%.
Един пример с известни хора. Чичо Арни. На 66 е в момента. Сменял си е черния дроб 3 пъти. Въпреки всичко цялата химия му е еб@ла майката и в тяло е супер зле. Чичо Слай. Една година по-възрастен от чичо Арни, но ако игнорираш фейса човека в тяло си е ripped отвсякъде и не можеш да му дадеш 67 в никакъв случай.
Та ако се грижиш за себе си как си трябва преспокойно можеш да си отживееш до 80 безпроблемно. Друг е въпроса, че възможността да се грижиш за себе си баш как си трябва в милата ни родина клони към абсолютното отрицание, ама все пак.
А иначе, ако имаш достатъчно пари и си вманиачен да живееш по-дълго можеш и в момента да го направиш - сменяш си сърце, черен дроб, бъбреци, кръв и квото още може с такива от млади донори и си удължаваш живота 100%.
Един пример с известни хора. Чичо Арни. На 66 е в момента. Сменял си е черния дроб 3 пъти. Въпреки всичко цялата химия му е еб@ла майката и в тяло е супер зле. Чичо Слай. Една година по-възрастен от чичо Арни, но ако игнорираш фейса човека в тяло си е ripped отвсякъде и не можеш да му дадеш 67 в никакъв случай.
Та ако се грижиш за себе си как си трябва преспокойно можеш да си отживееш до 80 безпроблемно. Друг е въпроса, че възможността да се грижиш за себе си баш как си трябва в милата ни родина клони към абсолютното отрицание, ама все пак.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Според мен,умишлено се създават нови болести,умишлено не се лекуват хората и това си има причина.
Първата причина са парите-милиарди долари и евро идват като печалби към тези дето разработват и продават лекарства.
Другата причина е че не е толкова сложно да се излекува окончателно човек,аз не я знам разбира се формулата ,но не е невъзможно,но пък защо да се прави,лъжа е че земята няма ресурс да изхрани човечеството,но пък огромна маса се управлява по трудно.
Не,не е конспирация,просто това е идеята.
Първата причина са парите-милиарди долари и евро идват като печалби към тези дето разработват и продават лекарства.
Другата причина е че не е толкова сложно да се излекува окончателно човек,аз не я знам разбира се формулата ,но не е невъзможно,но пък защо да се прави,лъжа е че земята няма ресурс да изхрани човечеството,но пък огромна маса се управлява по трудно.
Не,не е конспирация,просто това е идеята.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Живота и смъртта, нямат биологични, а духовни причини. Не разбирането на това, като точка N1, обрича на неуспех всичко останало. Точка N2, човек не може да постигне вечен живот със собствени усилия, независимо какво прави по въпроса. Всякакви такива усилия, пак говорят, че се прескача точка N1 > неуспех. Не напразно правилната диагноза, води до правилното лечение и обратното също е вярно. Ако не се идентифицират причините, защо има смърт и какво е смъртта и какво живота, няма никога и да има правилна реакция. В подкрепа на тези думи, просто разгледайте изминалата писана история. С днешна дата, продължителността на живота не само не се увеличава, ами даже намалява. На този фон, да се говори за вечен живот, е жалко. И увереността на някои хора, че с технология и знание, ще постигнат това, което е в същността на Бога, е меко казано смешна. Но с такива мотиви и преди хиляди години, първата жена яде, именно за да стане като Бога. Само че не стана, а вместо това обрече нейните наследници, да правят отчаяни усилия, да спечелят онова, което тя и мъжът й загубиха.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа: ... С днешна дата, продължителността на живота не само не се увеличава, ами даже намалява.
Много интересно твърдение ...
Спрямо кога замерваш, че намалява?
Elesar74 написа:Но с такива мотиви и преди хиляди години, първата жена яде, именно за да стане като Бога. Само че не стана, а вместо това обрече нейните наследници, да правят отчаяни усилия, да спечелят онова, което тя и мъжът й загубиха.
Написано е все едно си бил там?
Объркал си времето или ...?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
K_Ilkov написа:Elesar74 написа: ... С днешна дата, продължителността на живота не само не се увеличава, ами даже намалява.
Много интересно твърдение ...
Спрямо кога замерваш, че намалява?Elesar74 написа:Но с такива мотиви и преди хиляди години, първата жена яде, именно за да стане като Бога. Само че не стана, а вместо това обрече нейните наследници, да правят отчаяни усилия, да спечелят онова, което тя и мъжът й загубиха.
Написано е все едно си бил там?
Объркал си времето или ...?
Не съм съгласен с това твърдение.Значи ако някъде в африка средната продължителност на живота е 30 години,а ако мога така да се изразя средната продължителност на "модерните" хора е около 65-70 години,то ако се съберат тия цифри да възможно е да има намаляване,но ако гледаме по друг начин на нещата,сега има болести и травми които даже си правим самолечение и не се смята за нещо опасно,а в миналото хората са умирали от какви ли не дребни глупости.Продължителноста на живота на човека със сигурност се увеличава,от гледна точка на това,че вече тези болести които сега са елементарни в миналото при липса на адекватно лечение може да си умреш буквално за няколко дни,сега не е така.Друг е въпроса по какъв начин храната която ядем унищожава организма и силно намалява неговия живот,защото мисля че всички ще се съгласят,че храната която ядем в момента е такъв боклук,и няма абсолютно нищо общо с храната която са яли нашите родители 90-те години.Когато пазарувам от кауфланд понякога виждам такива цени,че направо тръпки ме побиват и недоумявам как може да се произвеждат и изобщо да се позволява да се създават такива продукти,някакви шунки по 400 грама по 2-3 лв,некви кренвирши 1 кг по 2-3лв,просто е безмислено дори да спорим какво има вътре защото всички знаем.Всичко това е за пари,човека е мръсно същество и със сигурност ще си платим за всичко един ден.Преди няколко дни гледах на кино Ноевия ковчег,и се замислям за доста неща,неща от които фокуса на човека одавна е избягал,защото просто целия свят така се е развил,създадоха се толкова много изобретения,и всеки човек си има някакви проблеми и грижи и изобщо не се замисля над такива теми от къде сме дошли кой ни е създал и защо не му пука какво се случва тук на тая планета,дали пък не сме някакъв експеримент никой не знае и никой не се замисля над тези неща.Раждаме се ходим на училище,компютри още от малки,после работа или университет и после те наляга така живота,че ходи ги мисли тия теми.А по нагоре един колега каза "жална и майка на тая планета''.. направо не ми се мисли наистина какво ще стане ако станем безсмъртни,или дори не безсмъртни сметнете го така да живеем по 100-150 години,планетата ще стане на кайма.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Съдя по това, колко хора днес са абонати на фармакологичната индустрия. От бебе още, човек се сблъсква с нуждата от какви ли не ваксини, които уж го пазят от някои болести. Понеже е слаб и имунната му система не може да се пребори с болестите. А истината е точно обратното. Другият момент е това, което се продава в магазините. Истинската храна е скъпа и трудно се намира, а народа се радва на евтините боклуци. Оттам, от боклуците с които години наред си тъпче организма, един ден става абонат и на аптеките. Хапче за това, хапче за онова, не познавам възрастен човек, който да не пие някакви хапчета. Доживотна зависимост. Хубав бизнес. Нас ни разболяват умишлено, после ни втълпяват, че ни лекуват и накрая, като ни изцедят всичките пари, вече могат да ни бракуват. После се изправят и говорят за вечен живот. Кой говори за вечен живот? Не тези ли, които имат средствата и ресурсите, да нахранят милиони гладни по земята, но не го правят? Често казват, че някой милионер дал за благотворителност еди колко си и хората се възхищават. Но по-интересното е, колко и какво му струва на този човек, това, което дава. То в повечето случаи е един излишък, за който даже не го боли. И такива хора говорят за вечен живот. Говорят за вечен живот, но за тях, не за вас, не и за мен. Така че, вечният живот не е близо до вас. И все пак, е по-близо, отколкото може да си представите, на по-малко от една ръка разстояние. Но ще ви струва всичко, в крайна сметка, няма нищо безплатно и никога не е имало. Живот 100 г., за вечен живот. Как ви се струва офертата?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Maxmadness написа: Преди няколко дни гледах на кино Ноевия ковчег ...
Хвани прочети Сътворението (няма да станеш религиозен, обещавам), вместо да се занимаваш с глупости. Върховната тъпотия в тоя филм беше да обясняват Сътворението на фона на еволюционната теория ...
А Ной пише, че е живял общо 950 години. 600 години преди потопа и 350 след него.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Elesar74 написа:Живота и смъртта, нямат биологични, а духовни причини. Не разбирането на това, като точка N1, обрича на неуспех всичко останало. Точка N2, човек не може да постигне вечен живот със собствени усилия, независимо какво прави по въпроса. Всякакви такива усилия, пак говорят, че се прескача точка N1 > неуспех. Не напразно правилната диагноза, води до правилното лечение и обратното също е вярно. Ако не се идентифицират причините, защо има смърт и какво е смъртта и какво живота, няма никога и да има правилна реакция. В подкрепа на тези думи, просто разгледайте изминалата писана история. С днешна дата, продължителността на живота не само не се увеличава, ами даже намалява. На този фон, да се говори за вечен живот, е жалко. И увереността на някои хора, че с технология и знание, ще постигнат това, което е в същността на Бога, е меко казано смешна. Но с такива мотиви и преди хиляди години, първата жена яде, именно за да стане като Бога. Само че не стана, а вместо това обрече нейните наследници, да правят отчаяни усилия, да спечелят онова, което тя и мъжът й загубиха.
Колега,
искрено се надявам да проумееш навреме грешните си възгледи или поне да не ги предаваш на децата си
както и всички вярващи в големия бизнес-поток наречен религия!
Същото е като да плашиш децата си с Торбалан а после да се чудиш защо се напикават като са сами в тъмното ...
Вечен живот е равно на светла тъмнина ... Не е имало и няма да има!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
klintan66 написа:Колега,
искрено се надявам да проумееш навреме грешните си възгледи или поне да не ги предаваш на децата си ...
Колега, извинявам се, че се меся - би ли публикувал ПРАВИЛНИТЕ възгледи, както и тези, които е разрешено да се предават на деца?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът