Да изчистим България + Анкета
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Да изчистим България + Анкета
Преди малко гледах, за пореден път, облечени в зелени тениски, водещи на новинарски емисии да ни агитират да чистим България за 1 ден. През миналите години се включвах в инициативата и изнасях по 7-8 пълни чувала бутилки, капути, чипсове автомобилни гуми, предни стъкла на коли и т.н. от Ловния парк в София.
Обаче си гледах и данъците и забелязвам че такса смет е ~3 пъти повече от данък сгради - тази година ми е 700 кинта и нямам кофа за боклук пред къщата и пък и канализация липсва, улично също ама айде то не е към отпадъците.
Да има кофа и канализация да предположа, че за това отиват тия пари ама като ги нямам и очевидно не отиват за чистене на града... та по тоя повод реших тая година да не чистя.
Вие ще чистите ли? И нека всеки, който гласува да каже какви са мотивите му.
Обаче си гледах и данъците и забелязвам че такса смет е ~3 пъти повече от данък сгради - тази година ми е 700 кинта и нямам кофа за боклук пред къщата и пък и канализация липсва, улично също ама айде то не е към отпадъците.
Да има кофа и канализация да предположа, че за това отиват тия пари ама като ги нямам и очевидно не отиват за чистене на града... та по тоя повод реших тая година да не чистя.
Вие ще чистите ли? И нека всеки, който гласува да каже какви са мотивите му.
Последна промяна Cyberloner на 25 Апр 2014, 22:09, променена общо 2 пъти
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Да изчистим България
Ти мани данъците, аз плащам такса смет на място на което няма нито път, нито кофа, нито някой минава ама как да е.
Преди 3-4 години някъде като чистиха Борисовата хората събраха огромно количество боклук. Може би 2-3 контейнера. Струпаха ги малко над Весело Село и така си поседяха да кажем месец. Кучетата и птиците разпокъсаха найлоните и направиха баси мизерията. После някой просто ги запали.
Та на въпроса- НЕ. Няма да чистя. 10 000 човека ще чистят столицата безплатно, а този на който се плащало за това дълги години кара кола за 1 милион и в това време си пие кафето в Японския?!?
Преди 3-4 години някъде като чистиха Борисовата хората събраха огромно количество боклук. Може би 2-3 контейнера. Струпаха ги малко над Весело Село и така си поседяха да кажем месец. Кучетата и птиците разпокъсаха найлоните и направиха баси мизерията. После някой просто ги запали.

Та на въпроса- НЕ. Няма да чистя. 10 000 човека ще чистят столицата безплатно, а този на който се плащало за това дълги години кара кола за 1 милион и в това време си пие кафето в Японския?!?

Re: Да изчистим България
Няма да чистя нито тази, нито която и да е година. Полза няма аз да чистя и говедата след мен да цапат пак.
Изпратено с въздушна поща
Изпратено с въздушна поща
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Да изчистим България + Анкета
НЕ! Няма да чистя и после на същите тези места да виждам как се изсипват ремаркета с битови отпадъци, памперси, найлони и какво ли още не. На този ден обикновено правя първо почистване около двора, понеже тъкмо е тръгнала буйна растителност, но утре съм извънредно на работа и ще ми се размине.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Ние в Плевен ще си чистим пистата, че в неделя имаме мероприятие
https://www.facebook.com/events/373548899454568/
https://www.facebook.com/events/373548899454568/
Аз си мислех, че вече съм единствения противник на тази кампания.
Не, няма да чистя поради причините изброени по-горе.
Освен тях ми е адски позьорско всичко което излиза от тази телевизия. Та те са комерсиални до мозъка на костите си, нищо не правят просто ей така за добрата кауза
Дядо ми живее в такова село. Няма път, няма нищо, а плащат такса смет. И контейнери няма
Всичко това говори, че тази "такса" не е такса, ами обикновен данък, който се превежда от общината на определени фирми
Абе тая държава просто не знам за какво съществува - плащаме данъци за смет, ясно е трябва да си почистим. Има полиция - задължително трябва да имаме СОТ! Иначе кварталния ще ме глобява
и т.н.
Не, няма да чистя поради причините изброени по-горе.
Освен тях ми е адски позьорско всичко което излиза от тази телевизия. Та те са комерсиални до мозъка на костите си, нищо не правят просто ей така за добрата кауза
bum_bum написа:Ти мани данъците, аз плащам такса смет на място на което няма нито път, нито кофа, нито някой минава ама как да е.
Дядо ми живее в такова село. Няма път, няма нищо, а плащат такса смет. И контейнери няма
Всичко това говори, че тази "такса" не е такса, ами обикновен данък, който се превежда от общината на определени фирми
Абе тая държава просто не знам за какво съществува - плащаме данъци за смет, ясно е трябва да си почистим. Има полиция - задължително трябва да имаме СОТ! Иначе кварталния ще ме глобява

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз където трябва съм си изчистил, пришълците да си чистят кочината.
Ubi dubium, ibi libertas
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Бях пуснал тема за чистенето как си събирам мизерии от балкана и ги отнасям където "трябва". Не ми трябват прожектори, не ми трябва всеки да ме гледа или като някоя овца да ми казват точно в кой ден трябвало да чистя. След себе си гледам да оставям възможно най-малко мизерия, никога не хвърлям боклуци където ми падне(освен органични такива на места, където биха били полезни)от време на време си чистя(макар и рядко защото нямам време и особено желание да рина след паразитите на България)околната среда както казах и без да ми казват, та без мен утре. Който иска потупване по рамото, нека излиза утре с разни там тениски и да мята на минаващите коли като манекенка.
В тази държава е крайно време някой да сложи СОЛЕНИ глоби за разпиляване на боклуци и полицаи, които ходят и ГЛОБЯВАТ за тая работа и това ще бъде най-ефективната мярка за поддържане на чистотата сред нас защото ще стане водещо както сега за коланите на пътниците отпред в колите онзи лаф - нямам излишни 50 лв. Вие може да не сте го чували често, но на мен в таксито ми всеки ден по няколко пъти ми го казват и ми е станал банален. Та като почнат да бъркат по джобовете на хората, няма да има и боклуци. Дотогава ще има разни смешни капнаии да изчистим за един ден цялата свинщина, която правим цяла година, сякаш има как да стане.

В тази държава е крайно време някой да сложи СОЛЕНИ глоби за разпиляване на боклуци и полицаи, които ходят и ГЛОБЯВАТ за тая работа и това ще бъде най-ефективната мярка за поддържане на чистотата сред нас защото ще стане водещо както сега за коланите на пътниците отпред в колите онзи лаф - нямам излишни 50 лв. Вие може да не сте го чували често, но на мен в таксито ми всеки ден по няколко пъти ми го казват и ми е станал банален. Та като почнат да бъркат по джобовете на хората, няма да има и боклуци. Дотогава ще има разни смешни капнаии да изчистим за един ден цялата свинщина, която правим цяла година, сякаш има как да стане.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Няма смисъл от глобяване. И преди съм писал, не сме най-мръсната нация на света. Където и да съм ходил са по-големи свине от нас. Просто си има кой да чисти. Тук също се плащат страшно много пари за чистота, но просто не отиват по предназначение. Ако се върши работата както трябва не е никакъв проблем, че някой си хвърлил фаса или чашката някъде. Просто след него ще има кой да го почисти. Тук това не се прави, защото с парите заделени за целта се купуват Кайени, а ние си тънем в мизерия и пърхаме от радост като един път в годината излезем да свършим работа за която сме платили десетки милиони през текущата година.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не е така. Тука и да има кой да чисти, винаги ще има повече такива, които да хвърлят. Просто хората имат страх от глоби заради икономическата мизерия, в която живеем. Та едва ли няма да има ефект. Друг е въпроса какво се случва в БГ със събраните отпадъци

In God we trust, all others we track.

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Аз ще чистя, но не пред камерите, а пред блока. И ако дойдат от която и да е телевизия, ясно ще заевя че НЕ съм от кампанията на БТВ!!! Защото аз не чистя за да им правя реклама, а защото съм гражданин и не смятам за геройство да отделя 1 ден в годината да придам по-приятен вид на околоблоковото пространство.
Не съм фен на телевизията и адски ме дразни позьорството им, но тази кампания все пак е добра идея, с (ако щете) възпитателен характер. Щото всички знаем да хейтваме че онея горе не си вършат работата, но когато ние трябва да си мръднем пръста намирахме хиляди оправдания да НЕ го направим. За пример се сещам един съсед който пред мен си хвърли фаса пред входа. Викам "Е що така?", а той "Е нали има чистачка". Попитах "Е у вас жена ти като чисти пак ли така правиш?". Както се сещате отговор не получих. И пак сигурно се сещате, че той до сега не е чистил около блока.
Затова бих казал: Преди да поискаш, помисли какво си дал!
Не съм фен на телевизията и адски ме дразни позьорството им, но тази кампания все пак е добра идея, с (ако щете) възпитателен характер. Щото всички знаем да хейтваме че онея горе не си вършат работата, но когато ние трябва да си мръднем пръста намирахме хиляди оправдания да НЕ го направим. За пример се сещам един съсед който пред мен си хвърли фаса пред входа. Викам "Е що така?", а той "Е нали има чистачка". Попитах "Е у вас жена ти като чисти пак ли така правиш?". Както се сещате отговор не получих. И пак сигурно се сещате, че той до сега не е чистил около блока.
Затова бих казал: Преди да поискаш, помисли какво си дал!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- v1e9s8o8
- Потребител
-
- Кара: Каквото има
Не, няма да чистя аргументите на колегите в по горните мнения се покрива с моето мнение 

Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!
.същата работа е и като си тъп!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
BMW Power ACM написа:Не е така. :
баш както казва бум бум си е!!!
ходи виж в северозападна европа-събота сутрин можеш под планина от боклук на центъра на града да се събудиш,но до обед няма и следа..
+ положителната мотивация-празен кен от бира е около 30 ст,бутилка от литър безалкохолно-около 50 ст и 2 л (само празната бутилка

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Ще ни излезе име - в БМВ форума не подкрепят тази толкова "успешна" рекламна кампанията на БТВ 

Bogat-Beden написа:...събота сутрин можеш под планина от боклук на центъра на града да се събудиш,но до обед няма и следа...
Ама на теб ти пука за това колко е мръсно в София ли

Кой ще почисти обаче след теб като си оставиш боклука на някое от Рилските езера примерно

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2