Избор на автомобил
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Избор на автомобил
Колеги, помогнете с избор на автомобил. Изискванията са следните:
- Нисък градски разход на гориво
- Ниски годишни разходи - данъци и застраховки, т.е. до 101 кс
- Да е възможно най-безпроблемен
- Бюджета е около 5000, + -
Ще се кара почти изцяло градско по 500,1000 км на месец на къси разстояния. За предпочитане е малък автомобил от рода на поло, клио или нещо от рода на фокус, голф, фабия.
Не съм наясно дизел или бензин или бензин/газ.
Основното е да е икономичен и безпроблемен. И да се избягват марки като кия, хюндай, дачия...
Благодаря
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- Нисък градски разход на гориво
- Ниски годишни разходи - данъци и застраховки, т.е. до 101 кс
- Да е възможно най-безпроблемен
- Бюджета е около 5000, + -
Ще се кара почти изцяло градско по 500,1000 км на месец на къси разстояния. За предпочитане е малък автомобил от рода на поло, клио или нещо от рода на фокус, голф, фабия.
Не съм наясно дизел или бензин или бензин/газ.
Основното е да е икономичен и безпроблемен. И да се избягват марки като кия, хюндай, дачия...
Благодаря
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Re: Избор на автомобил
Corsa, но е на късмет дали ще е безпроблемен
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
лада 2107
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
clio 1,5 dci
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
mumford написа:Corsa, но е на късмет дали ще е безпроблемен
+1
иначе съм имал Поло дето какво ли не видя. карал съм го България и Дания около 5-6 пъти и накрая завърши в един елен. Здрава беше колата, тогава си мислех, че не е много икономично, а сега с BMW-тата си мисля, че тогава съм бил цар

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Че на Корсите какво им има? То каквато и са купи с надява да излезе читава.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- vortex29
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328i
- Мечтае да кара: F22 M240i
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, бихте ли уточнявали година, бензин/дизел, кубатура....
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Имам Тойота Корола 2.0 D4D 116ps,ако държиш до 101ps има и Корола 90ps.Колата е супер за каране двигателите са здрави,ходова част ,,бетон,,.Разход онзи ден София Пловдив 4,1л по борд,еее сигурно е малко повече.Но колата е супер и ти я препоръчвам .Аз моята е докарах на скоро от Германия до тук 6500лв.Колата е 2005 но може да се намери и до 2004г с по малкото коне 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
+1 за Королата и Яриса - може би са една идея по-скъпи от еквивалентен френски или немски модел, но японското си е японско. Другата кола, която горещо препоръчвам е Нисан Микра К11 - имаме една такава в семейството от 10 години и с ръка на сърце твърдя е нема толкова здрава кола и се кара по-лесно от колело ! Нашата е 97ма година 1.3 75 коня, ръчна кутия SLX изпълнение - демек с климатик, ел стъкла, брони лакирани в цвета на купето и оборотомер
последните две са нечувани екстри явно
За твоя бюджет може да си вземеш фейслифтова с 1.4 мотора между 2000та и 2002ра година и то доста читава, няма да съжаляваш. Бензиновите мотори всички са с верига и общо взето за вечни, разхода в града е около 6.5/100 на бензин, газифицирана не съм карал. Извънградско ако се кара кротко може и до 5 и нещо да стигне, но на магистралата след 130 почва на понахарчва като всяка кола с малко моторче. Частите са евтини, гумите също - все пак са 13ки
единствено внимавай за ръжда отдолу по праговете, вратите и гърнето да не е заминало, че имат навик да гният. Колега спомена Мерцедес А класа - недей да правиш грешка с това недоразумение - уж малка, но е много далече от надеждна и камо ли приятна за каране, частите са скъпи, бензиновите мотори харчат като за по 500 кубика отгоре и не вървят, карал съм и 170ка дизел тя поне малко харчи ама не е ясно и тя колко е здрава.

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Аз за покриване на същите изисквания ползвам Опел Астра 1999г. (така наречените полицейски) 1600сс. 75к.с. с климатик.
Данъка е 20-тина лева.
Това е старият 8 винтилов мотор който е безпроблемен за разлика от ЕКОтек.
Монтирах газ БРЦ рециклирана за 250лв. и Плевен-София пътувам със 15лв. едната посока разход за газ(толкова струва билета за автобуса
)
Всички части и консумативи са супер тънки пари, не създава проблеми.
Минуса е че автотърговците се усетиха че покрива изисквания и е търсена градска кола и вдигнаха малко цената му.
Данъка е 20-тина лева.
Това е старият 8 винтилов мотор който е безпроблемен за разлика от ЕКОтек.
Монтирах газ БРЦ рециклирана за 250лв. и Плевен-София пътувам със 15лв. едната посока разход за газ(толкова струва билета за автобуса

Всички части и консумативи са супер тънки пари, не създава проблеми.
Минуса е че автотърговците се усетиха че покрива изисквания и е търсена градска кола и вдигнаха малко цената му.
+1 за последното мнение. Astra-та (G) не е лоша и уж държи на бой. Дори и по-запазените сигурно ще се вместят в 5-те хил.лв.
Ecotec моторите нещо не много обичани, но май само обслужванеto им е малко-по скъпо в сравнение с по-старите и малко по-слаби мотори (като на колегата) които се слагат в същата ''полицейска'' Astra.
Имам колега с такава Astra G 1.6 101к.с. (комби) на газ. Но
не е газов инжекцион, а обикновенна някаква..
Карал съм я, не е нищо особенно, но за града - става. Даже още по-добре 75к.с ако ще е за градско каране данъка и ще е 20тина лв както каза колегата по-горе.
Каквато и да е колата, Ако ще е на газ, не се подлъгвай по обикновенните газови - ще гори като ламя, а ако я настроят да не гори - ще е като скопена, та чак ще те дразни. Само със съвременните (хубави) газвои инжекциони е ще имаш добра икономия, което закономерно придава смисъл на инвестицията. А и ще си доволен - вървят/работят отлично.
Toyota Corolla 2003-2004 са наистина здрави и безпроблемни автомобилчета, дизел или бензин - ако по-скъпите им консумативи и накой чарколяци не те притесняват
Малко се съмнявам се че ще намериш читава 2004-2005та за до 5хил..
Гледам има Шкоди Фобии 2002-2004 1.9TDI 101к.с. / 1.4TDI 75к.с. за около 5000лв с климатици...
Оригинални части на Шкода-VW са малко безсмислено скъпи доколкото знам, но са супер икономични (ако държиш на дизел де) хубавото е, че и комби да намериш - не са големи и няма да е проблем и жена да я кара в града.
Корсите - тука имаше една тема.. доста момчета имащи или каращи служебни такива - дори от по-новите не бяха мн. впечетлени. По старите Корси - Малка неудобна гола от към екстри кола. Икономична е да, но само това. Нито е удобна, по новите имат много проблеми ( те и най-новите им също) и имат сериозни шитни с
корозията. Аз лично Daewoo Tico бих взел
ако ще е неудобна въшка без екстри за града, но Корса няма да взема. Това си е лично мнение де
да не ме нападнат почитателите им ся 
Ecotec моторите нещо не много обичани, но май само обслужванеto им е малко-по скъпо в сравнение с по-старите и малко по-слаби мотори (като на колегата) които се слагат в същата ''полицейска'' Astra.
Имам колега с такава Astra G 1.6 101к.с. (комби) на газ. Но

Карал съм я, не е нищо особенно, но за града - става. Даже още по-добре 75к.с ако ще е за градско каране данъка и ще е 20тина лв както каза колегата по-горе.
Каквато и да е колата, Ако ще е на газ, не се подлъгвай по обикновенните газови - ще гори като ламя, а ако я настроят да не гори - ще е като скопена, та чак ще те дразни. Само със съвременните (хубави) газвои инжекциони е ще имаш добра икономия, което закономерно придава смисъл на инвестицията. А и ще си доволен - вървят/работят отлично.
Toyota Corolla 2003-2004 са наистина здрави и безпроблемни автомобилчета, дизел или бензин - ако по-скъпите им консумативи и накой чарколяци не те притесняват

Гледам има Шкоди Фобии 2002-2004 1.9TDI 101к.с. / 1.4TDI 75к.с. за около 5000лв с климатици...
Оригинални части на Шкода-VW са малко безсмислено скъпи доколкото знам, но са супер икономични (ако държиш на дизел де) хубавото е, че и комби да намериш - не са големи и няма да е проблем и жена да я кара в града.
Корсите - тука имаше една тема.. доста момчета имащи или каращи служебни такива - дори от по-новите не бяха мн. впечетлени. По старите Корси - Малка неудобна гола от към екстри кола. Икономична е да, но само това. Нито е удобна, по новите имат много проблеми ( те и най-новите им също) и имат сериозни шитни с

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Имам наблюдения върху един Seat Arosa 1.7sdi.Перфектен градски автомобил.Ако те интересува някакъв разход на гориво за въпросният мотор,както и някаква подръжка драсни ми Лс да ти кажа малко неща.За малко повече пари спрямо сеата можеш да вземеш и Лупо.Като обобщение мога да кажа че като цяло sdi двигателя е супер некапризен,не проблемен и с добро съотношение разход/вървеж,все пак купето е малко и се стреля приличо 

- Българският Орел
-
-
- Кара: BMW ♥
- Мечтае да кара: Harley Davidson V-Rod
- Детайли за колата: E34 , Е30 скоро.
Пич това е БМВ форум къде е логиката да говорим за други марки автомобили, иначе ок купи си голф.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3