Изневяра на марката..Да помоля колегите за съдействие.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Изневяра на марката..Да помоля колегите за съдействие.

Мнение от Младшии » 04 Май 2014, 16:35

Здравейте на всички отзовали се колеги в темата..Имам голям проблем поради голямото искане и на жена ми да и се купи АУДИ Q5. Аз съм категорично против,но нещата вървят,че ще се купува даже си е харесала един.Бях в Ауди Пловдив и имаше една чудесна Q3 на 2800 км черна автоматик с достатъчно екстри на прилична цена с отстъпката,но за съжаление изискванията са и задължително да е бяла и Q5 и се насочи към един екземпляр втора ръка от автокъща в София.Пише че е от Порше София и има как седят нещата дали мога да проверя км в официалния им сервиз тоест "Порше София".Нямам никакво понятие от Аудитата поствам обявата тук в форума ще съм Ви много благодарен за всяко едно компетентно мнение.Интересува ме всичко свързано с този модел,мотор и най-вече дали имате някакви добри отзиви за автокъщата..

Благодаря на всички отзовали се в темата.! :) :help:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6ecowy

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Изневяра на марката..Да помоля колегите за съдействие.

Мнение от 6inlinepower » 04 Май 2014, 23:10

Като отидеш в някое от официалните представителства, за София са Порше София запад Ауди, изток VW и юг VW, няма значение, в кой от трите, даваш вин номера на автомобила и ще ти кажат всичко до последното посещение.Силно ти препоръчвам да закараш автомобила, в някой от изброените сервизи горе за пълна диагностика, ако си от София.За Изток и Юг ще ти струва около 120-140лв. и продължава 1:30-2ч., но включва пълна компютърна диагностика, мотор, скорости, комфорт системи, системи за сигурност и тн., оглед ходова част, купе, течности, оглед от тенекиджия и др.
Конкретния автомобил е с бензинов 2.0 TFSI мотор, сравнително безпроблемен, пъргав, с нисък разход, не обичам да давам съвети, но ако беше за мен, щях да търся точно бензинов.
Като цяло е сравнително добър модел, но като всички автомобили, премиум клас, след около 2005 е тъпкан с електроника и системи, от там най-вече идват проблемите.
Цени за части и за труд са ти ясни предполагам?
Ако нещо конкретно те интересува, пиши ЛС. и след празниците ще помогна с каквото мога. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 04 Май 2014, 23:33

Ами преди около месец ходихме точно в тази автокъща да гледаме една E250 и собственика изглежда свестен, но определено не беше склонен да се отиде с колата в официален сервиз на марката. Отделно не беше споменал че е с малкия автомат, та моя приятел сега кара 318Д f30.

А иначе като бивш собственик на Q7, голям бензинов джип автомат не бих купил. Ама ако е втора кола в семейството пак е по приемливо.

Имайте на идея че в момента доста се краде Q5. Ако я вземете задължително защита на диагностичния порт.

За конкретната кола, гледам смяна на масло на скоростите на 55000 км - странно ми се вижда. Комбинацията плат и кожа не ме кефи, но поне седалките са от по-хубавите. Не е с S-line пакети, но поне броните са в цвета на купето.

Пише че има въздушно окачване, покарайте я на всички режими, има голяма разлика във возията.

Аз бих купил Q3ката - по свеж модел, но няма да вози като това Q5 с въздушното ...

Потребител
Аватар

Мнение от Младшии » 05 Май 2014, 8:44

В обявата е споменато,че диагностика само на място,което ме притеснява и не е много приятно,но нали уж е от представителство в БГ и това ме навежда на мисълта,че всичко може да се провери там в базата данни.Аз също съм за Q3,но никой неще да ме слуша,а и честно казано ми излиза по евтино с Q5`цата (в кръга на шегата). :)
Рових се за мнения по нета за негативни отзиви за автокъщата и не намерих нищо,а и колите ги гледам,че на външен вид са му прилични.
Колега споменал си нещо свързано с кражбите били светнал какво трябва да проверя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 05 Май 2014, 20:57

За кражбите незнам какво да провериш. А по-скоро да защитиш порта за диагностика ако я вземеш.

Ако се навие човека за диагностика в някой Порше/фолксваген сервиз поне да и прочетете грешките, а иначе след като е купувана от БГ поне има как да видиш до кога реално е ходила там и на какви километри е била.

Питай за тази смяна на масло на автомата ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 07 Май 2014, 12:25

на тези автомобили смяна на масло скорости се прави на 60000км задължително.
друг е въпроса колко е хубав тоя мотор.
търси си дизел.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

Назад към Извън Темата