Берлин - София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Берлин - София

Мнение от mermenkov » 18 Май 2014, 10:33

Здравейте,
Предстои ми пътуване от Берлин към София. Все още се чудя за маршрута Германия - Чехия - Словакия - Унгария - Сърбия - София или през Австрия - Словения - Хърватска - Сърбия. Ако някой е пътувал скоро може да даде съвет кой маршрут е по-удачен. Също така мислите ли че може да се вземе наведнъж като километри е ОК приблизително 1700км., но незнам около градовете и границите дали няма да се изгуби много време. Приемам всякакви идеи и коментари от запознати.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Re: Берлин - София

Мнение от ивайло81 » 18 Май 2014, 10:37

През Сърбия искат допълнителни застраховка на колата и паспорт. Ако не се лъжа. Повечето минават през Румъния. Навремето го взех същото разстояние с 1 час спане. Останалото време само каране и спиране на бензиностанция. :grin:

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 18 Май 2014, 10:42

Става и на един пас. Април месец го правих до Франкфурт и обратно след това пак 17xx km.

Варианта Австрия, Словения, Хърватска мисля излиза по-скъпо от към винетки и такси за тунели (март месец минах по него за Лайпциг).

През Румъния твърдо не!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 18 Май 2014, 10:48

Австрия - Словения - Хърватска - Сърбия, Руминия никога! Не слушай глупости колега, мини си през Сърбия. И да, напълно възможно да се вземе наведнъж. Често ходя ходя България- Англия с автомобил и от София спирам да почивам чак след границата в Германия, но просто защото така ми е удобно и така си разпределям времето. Вярно че от границата до Берлин си има още бая път, но не мисля че ще е кой знае какъв проблем да го вземеш.
По градовете от маршрута няма да имаш забавяния, изключая Велики Београд :mhihi:

Все пак, ако не се чувстваш уверен в способностите ти или нямаш много опит като шофьор, те съветвам да не се надценяваш. Усетиш ли, че не си концентриран и започваш да се умаряш, по-добре спри и си почини. Недей да рискуваш, по-добре да закъснееш няколко часа, отколкото да стане белята!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mermenkov » 18 Май 2014, 10:49

Румъния съм го отписал поради ред причини. Относно застраховка колата /колите/ ще са с немски червени транзитни номера със зелена карта което е достатъчно доколкото знам. Пътните такси са почти еднакви, като през Австрия и Харватска е малко по дълго, но пък се шофира повече в Германия което ще рече че се спестява време по магистралите. Другото което ме притеснява е че Унгарците не били много "гостоприемни" ?!?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 18 Май 2014, 11:22

Колега,ADAC за винетки,Австрия,Унгария.Пътя е Leipzig,Regensburg,Passau,Linz,Wien,Budapest,Novisad,Beograd,Nisch,Pirot,София.Става за 24 часа.Успех!

П.С.Не се набутвай в градовете!
П.П.С.Не са гостоприемни за наши номера.Като се прибираш ти търсят прегледа,като отиваш ракията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 18 Май 2014, 11:51

А с тия наводнения из сръбско сега някой има ли представа в какво състояние са пътищата?
Ако пътуването на автора е скоро да не се окаже, че има все още повредени и неремонтирани участъци?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 18 Май 2014, 12:14

А що отписвате Румъния. Не вярвам да се кара доста км. в Румъния? Къде е проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mermenkov » 18 Май 2014, 12:18

ивайло81 написа:А що отписвате Румъния. Не вярвам да се кара доста км. в Румъния? Къде е проблема.

Румъния знам че става много бавно понеже не се кара по магистрала и се минава през много села което доста ти ограничава скороста и респективно ти увеличава времето
zazomazo написа:А с тия наводнения из сръбско сега някой има ли представа в какво състояние са пътищата?
Ако пътуването на автора е скоро да не се окаже, че има все още повредени и неремонтирани участъци?

Пътуването е в края на другата седмица. Надявам се магистралата да не е засегната като гледах по новините засегнатите места са надолу от Белград
Benord написа:Колега,ADAC за винетки,Австрия,Унгария.Пътя е Leipzig,Regensburg,Passau,Linz,Wien,Budapest,Novisad,Beograd,Nisch,Pirot,София.Става за 24 часа.Успех!
П.П.С.Не са гостоприемни за наши номера.Като се прибираш ти търсят прегледа,като отиваш ракията.

Колега а защо Виена и Будапеща това удължава още повече пътя. Аз мисля в Австрия от Wels към Graz и оттам Словения и Хърватска...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 18 Май 2014, 12:50

mermenkov написа:
Benord написа:Колега,ADAC за винетки,Австрия,Унгария.Пътя е Leipzig,Regensburg,Passau,Linz,Wien,Budapest,Novisad,Beograd,Nisch,Pirot,София.Става за 24 часа.Успех!

Колега а защо Виена и Будапеща това удължава още повече пътя. Аз мисля в Австрия от Wels към Graz и оттам Словения и Хърватска...

Защото караш само по магистрали на пълна газ, пътя е хубав и плащаш само 2-те винетки в Австрия и Унгария.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 18 Май 2014, 13:03

този маршрут и аз предпочетох. В Румъния освен че е доста бавно, напоследък зачестиха мизериите с техните катаджии.

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=108812

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 18 Май 2014, 13:36

///M Power написа:
mermenkov написа:

Защото караш само по магистрали на пълна газ, пътя е хубав и плащаш само 2-те винетки в Австрия и Унгария.

+ :yes: :yes:
Забележи... в ADAC, не в държавите по пътя.
Последна промяна Benord на 18 Май 2014, 14:12, променена общо 3 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mermenkov » 18 Май 2014, 13:41

Не се бях замислил над този вариант :clap: . В този ред на мисли в коя страна да очаквам да са най-заядливи и дали някъде могат да ме мъчат с разни безумни изисквания различни от документи и застраховка? (наясно съм че се кара с фарове с колан и в ограниченията)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 18 Май 2014, 13:57

mermenkov написа:Не се бях замислил над този вариант :clap: . В този ред на мисли в коя страна да очаквам да са най-заядливи и дали някъде могат да ме мъчат с разни безумни изисквания различни от документи и застраховка? (наясно съм че се кара с фарове с колан и в ограниченията)

Нямаш ядове никъде! :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Май 2014, 14:26

в Унгария умната...
особено ако ще ходиш с платформата ;)
че са им солени санкциите :)
Изображение

Следваща