Лекари присадиха черен дроб на 7 месечно бебе

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 19 Май 2014, 17:13

Преди малко се прибирам и слушам новините по радиото и...

Български лекари присадиха черен дроб на 7 месечно бебе, което се е родило с обърнати и липсващи органи. ПОХВАЛНО!!!

След това, продължава новината -

Детето било предназначено за операция в Германия, но поради усложнения нямало как да бъде транспортирано.

Следователно - Нашите лекари могат. А защо не го правят? Защо трябва да се пращат хора с такива проблеми в други държави, щом и ние можем?
Ок, да речем, че нямаме апаратура - но това е за някои операции. Ето в този случай, могат да го направят, но все пак за детето е било планувано транспортиране?

Въпроса е, защо?!

Трансплантацията е направена в Болница Лозенец.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Re: Лекари присадиха черен дроб на 7 месечно бебе

Мнение от Драгослав » 19 Май 2014, 17:31

Дано отговорът не се крие в точене на клинични пътеки или нещо от сорта. Респект към докторите направили трансплантацията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 20 Май 2014, 0:50

Могат и го правят малкия ми племенник се роди без диафрагма и омешани вътрешности. В пловдив на деня след раждането го подредиха отвътре и за да няма слепване сложиха някакво тефлоново платно, което беше едно в болницата защото доктора специализирал в германия и му дали едно иначе нямаше да има. Малкия благодарение на тях и Бог е жив здрав и много див. И да кажа дори и лев не поискаха. Кадърни и работещи има според мен системата ги обърква в даден момент. А как щеше да приключи всичко, ако доктора не беше ходил на специализация и това платно го нямаше не искам да мисля.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Май 2014, 8:55

Темата на Нова
Епизод 30 Сезон 9
Лекари зад граница
това ще ти даде отговор, колкото и да е неприятен.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Май 2014, 9:53

Doberman_vas написа:Темата на Нова
Епизод 30 Сезон 9
Лекари зад граница
това ще ти даде отговор, колкото и да е неприятен.

:yes: :yes: :yes: Цялата рода са в тази сфера и тук се говорят много верни неща. Обучението вече е на критично ниво, но липсата на достатъчно специалисти принуждава да се държат на работа пълни идиоти. Кофтито е и че няма кой да им обясни/обучи. Можещите са по чужбина или по болници, които не са университетски :yes: А иначе за по колко часа се работи... и тук е така. Честно казано аз не бих искал да ме докосва лекар, ако знам, че е на работа от 20 часа! Все пак и те са хора.
Изображение

Назад към Извън Темата