Лятото дойде,комарите и те!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Лятото дойде,комарите и те!

Мнение от Rundev » 28 Май 2014, 16:15

Здравейте колеги,пускам тая тема с цел да дискутираме някаква защита против гадните комари на открито.Понеже съм рибарче,но и доста често правя барбекюта,след последното нахапване вече 5-ти ден съм на ужасни огромни хроли.Всяка година си викам трябва да си взема UV лампа,защото като отида на реката ме правят леща тия гадинки и все не си взимам.Сега ровя от 5 часа и немога да намеря нито една преносима такава лампа. :help: Пробвал съм с гелове,спрейове......нестава работата.Сега има някакви ултразвук устройства но едни казват че стават,други не.Ако някой може да помогне с намирането на такава лампа ще съм благодарен.Над вечер останеш ли някъде край реката.....жална ти майка..... :bang: Сега разбрах и за някакви спирали на RAID но при лек полъх нямало ефект....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Лятото дойде,комарите и те!

Мнение от doomy525 » 28 Май 2014, 16:33

Градовете покрай р. Дунав комарите са с размери като врабчета :lol: като те нахапят и ти пада кръвното :mrgreen: и общините никакви мерки не предприема, а макс 1-2 пъти да пръскат с онея смешни камиони.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

Мнение от Urt » 28 Май 2014, 16:44

Пробвай когато те кацат да не ги смачкваш с ръка а просто да ги подканиш да се разкарат и после не се чеши на мястото. Изпробвано е и почти действа...

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 28 Май 2014, 16:46

Тука не става въпрос за 1-2-10 комара мисля, че..все едно да имаш една пържола и 10 озверяли от глад кучета. Така изглеждаш като са десетки бройките, които те кацат и смучат ли, смучат.. :lol:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 28 Май 2014, 16:48

Urt написа:Пробвай когато те кацат да не ги смачкваш с ръка а просто да ги подканиш да се разкарат и после не се чеши на мястото. Изпробвано е и почти действа...

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Когато се откажат да те вдигат във въздуха!!!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 28 Май 2014, 16:53

Urt написа:Пробвай когато те кацат да не ги смачкваш с ръка а просто да ги подканиш да се разкарат и после не се чеши на мястото. Изпробвано е и почти действа...

Човек,ти не си наясно за какво иде реч след 8-9 вечерта край реката.... милиони са и човек изпада изпада в някаква истерия...хапали са ме от вътре в носа и за устната даже имам някъде снимка след един такъв риболов :lol: рибата върви много но от комари можеш да превъртиш :lol:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Май 2014, 16:54

А за предпазване през ноща какво ще препоръчате? Че миналата година не останах много доволен от едни капсули, дето се слагаха в контакта?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 28 Май 2014, 16:57

Алкохол! Кръканье и напиванье и комарите няма да те пипнат! Да си видел пияница ухапан от комари :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 28 Май 2014, 16:58

Дунавските са опасни-два ти повдигат завивката и другите влизат отдолу да ти пият кръвчицата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 28 Май 2014, 17:01

Намерих я......от миналата година :D Докато се прибера и едвам говорех :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 28 Май 2014, 17:05

Последно на едни снимки в Надежда в едни складове преди седмица направо ми разказаха играта.
В един момент вече се чудя хапят ли ме на 200 места едновременно или си въобразявам. Е беше първото....
Остави, че бях с къси ръкави, и ръцете са ми на леща, но и през тениска, дънки още през маратонките не са ме хапали ама сигурно и до такова ниво ще "еволюират" :mhihi:
Решението поне, коеот на мен ми помага е един спрей ли как да го нарека и аз не знам. Аутан се казва и е като пръскала за прозорци :D Не мирише много гадно пръскам се намазвам леко и ги няма.

Относно тия звуковите уреди не мисля, че работят. Преди много години съм изпробвал такова. Беше с големината на батерия АА, слагаш една такава вътре пускаш и то съвсем леко издава някакъв жужащ звук. Никакъв ефект :yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Май 2014, 17:23

вентилатор...
лятото сме си всяка вечер навън на двора или в гаража като съм до късно пускам вентилатора и един комар няма.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 28 Май 2014, 17:44

Има едни димящи спирали:

Изображение

Не знам как се казва това нещо, но е много ефикасно при тихо време. Може да запалиш и повече от едно.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 28 Май 2014, 18:20

Наистина това е решението..слагаш под масата или ако нямаш такава отляво и отдясно по едно, даже и зад теб и пред теб по едно може ако искаш :mhihi: другия вариант е с едно въженце си го окичваш като ланец и си ти човека :lol:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 28 Май 2014, 18:27

Аз ползвам един жълт спрей Аутан, много малко флаконче и бързо свършва, но ме предпазва. Има го в Метро.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Следваща

Назад към Извън Темата