Обслужване = Простотия
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Обслужване = Простотия
Отдавна не съм писал темичка и ме сърбят пръстите да поспамя малко и да обсъдим хората, манталитета и простотията, която се шири в нашата мила Родина. Истината е, че не ни е виновен никой (нито Бойко, нито Станишко, нито Доганчо), а сме си виновни ние, защото сме простаци от класа, нямаме възпитание, нямаме морал и добър манталитет, МЪРЗИ НИ, но ламтим за големи заплати и уважение...
Темата е породена от днешната разправа с общо 12 продавачки в магазини за дрехи (по телефона). Търсех конкретен модел рокля, която намерих в онлайн каталога им. Истинско бедствие!
Първо искам да изкажа възмущението си от културата (по-скоро от липсата на такава, а може би и на мозък) на въпросните продавач-"консултанти" (които всъщност са си ПРОСТИ продавачки и не консултират нищо). От 12 момичета с които се чух, САМО 2 се представиха и казаха "Добър Ден". С други думи - аз звъня по телефона, вдига ми продавачката и казва "Да"
Ама с кого говоря? Ама объркал ли съм номера? Няма никакво инфо, баце. Просто едно "Да" или "Ало", една пък ми каза "Кво?!", т.е. аз съм в пълно неведение с кого разговарям и вместо да ми каже "Магазин ******, Добър Ден", тя ми казва "КВО?!".
КултУРа-ми-Янко!
Манталитета, пък дори не искам да го коментирам. Аз им се обаждам да търся нещо с ясната цел, че ще купувам, те се държат все едно ще им искам пари.
Една с цялата си наглост ми затвори телефона... EPIC WIN! Така се прави бизнес и така се изкарват пари...
Простотията е ясна, тя граничи с безобразието, незаинтересоваността от продажби и т.н. Една от любезните госпожици (с която размених няколко думи) обясни, че имат интерес да продават и не знаела, защо другите се държат така... аз също не знам.
Простотията, обаче не е само това... те нито знаят, какво продават, нито имат ONLINE-каталога пред себе си, нито дай Боже... НЪЦКИ! Имам модела на роклята и получавам следното изречение "Не мога да я открия по модел, опишете ми я". Описвах роклята 12 пъти
Тези, които успяха да ме разберат ми казаха, че я нямат (в което няма нищо лошо). Като "добри" продавачки, някои от тях ме оферираха с други рокли, но аз в началото на всеки разговор след фразата "Вие ***** Fashion ли сте?" (защото не се представят), аз ясно заявявам, че си търся ТОЧЕН модел рокля, която искам да купя.
Аз знам, че за да си продавач-"консултант" в магазин за дрехи не се изисква да си много умен и не искам от тях да решават двойни интеграли, а искам да си проверят наличностите и да ми кажат - ИМАТ ЛИ Я ТАЗИ РОКЛЯ ИЛИ НЕ?! Малшанс, това е по-трудно отколкото изглежда. Поне, като не могат да си вършат работата да бяха възпитани, ама и тук ГРЕДА...
та така...

Темата е породена от днешната разправа с общо 12 продавачки в магазини за дрехи (по телефона). Търсех конкретен модел рокля, която намерих в онлайн каталога им. Истинско бедствие!
Първо искам да изкажа възмущението си от културата (по-скоро от липсата на такава, а може би и на мозък) на въпросните продавач-"консултанти" (които всъщност са си ПРОСТИ продавачки и не консултират нищо). От 12 момичета с които се чух, САМО 2 се представиха и казаха "Добър Ден". С други думи - аз звъня по телефона, вдига ми продавачката и казва "Да"

Манталитета, пък дори не искам да го коментирам. Аз им се обаждам да търся нещо с ясната цел, че ще купувам, те се държат все едно ще им искам пари.

Простотията е ясна, тя граничи с безобразието, незаинтересоваността от продажби и т.н. Една от любезните госпожици (с която размених няколко думи) обясни, че имат интерес да продават и не знаела, защо другите се държат така... аз също не знам.

Аз знам, че за да си продавач-"консултант" в магазин за дрехи не се изисква да си много умен и не искам от тях да решават двойни интеграли, а искам да си проверят наличностите и да ми кажат - ИМАТ ЛИ Я ТАЗИ РОКЛЯ ИЛИ НЕ?! Малшанс, това е по-трудно отколкото изглежда. Поне, като не могат да си вършат работата да бяха възпитани, ама и тук ГРЕДА...
та така...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Обслужване = Простотия
Лошото е, че собствениците не са си направили труда да звъннат те на телефона да ги пробват и не знаят, колко губят от това. Вината е и в 2-те страни.. Но рязко липсата на култура, се усеща на доста места. Прави ми впечатление обаче, понеже съм заобиколен от студенти, че доста висок процент от всички са възпитани на задоволитено ниво.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Те в такива онлайн магазини работят за никакви пари, така че е пряко свързано. Като искаш обслужване отиваш в някой лъскав магазин или по мола и от там си купуваш рокля.
Същото е като да изискваш обслужване от бай Иван, къде е майстор и има гараж в Люлин 10, надали ще е особено очарован да те види и надали ще те поздрави с добър ден
Същото е като да изискваш обслужване от бай Иван, къде е майстор и има гараж в Люлин 10, надали ще е особено очарован да те види и надали ще те поздрави с добър ден

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
b00st написа:Те в такива онлайн магазини работят за никакви пари, така че е пряко свързано. Като искаш обслужване отиваш в някой лъскав магазин или по мола и от там си купуваш рокля.
Грешно си ме разбрал, магазините са реални, 13 на брой в София (една не ми вдигна телефона)
Звъня директно в МАГАЗИНИТЕ!
НЕ Е ОНЛАЙН ТЪРГОВИЯ!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Днеска докато си пълних 36чката с бензин и касиерката не ми каза "добър ден" да и се невиди,сега се чувствам унизен и нещастен и търся подкрепа от вас да я нахраниме всички заедно! 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Аз само ще добавя ,че нещата ще се влошават още . Това е тенденция която се засилва в последните 10 години. Ама на самочувствие сме номер едно ........... поне в Европа де.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
boksioraE39 написа:Днеска докато си пълних 36чката с бензин и касиерката не ми каза "добър ден" да и се невиди,сега се чувствам унизен и нещастен и търся подкрепа от вас да я нахраниме всички заедно!
трябва да се почустваш тъпо щото и ти най-вероятно не си казал "добър ден". Не знам умишено ли се правиш на шут или наистина не разбираш за какво иде реч в темата

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
ineedmoney написа:boksioraE39 написа:Днеска докато си пълних 36чката с бензин и касиерката не ми каза "добър ден" да и се невиди,сега се чувствам унизен и нещастен и търся подкрепа от вас да я нахраниме всички заедно!
трябва да се почустваш тъпо щото и ти най-вероятно не си казал "добър ден". Не знам умишено ли се правиш на шут или наистина не разбираш за какво иде реч в темата

П.П Трябват ли ти още жокери или ме разбра?

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
Има едно много просто правило - "Работи винаги повече от това, за което ти плащат и надхвърляй очакванията", което ако всеки се опитва да спазва, е гарантиран не само неоговият успех, но и общото положение би било на доста по-високо ниво. Жалко е, че на мнозинството им звучи глупаво и действат по обратната схема.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тъжното е, че вече правят добро впечатление неща, които трябва да се имат за нормални
Скоро като ме попитаха на касата "Приятно ли пазарувахте?" в първия момент направо не можех да осмисля наистина ли ме питат
А миналата седмица в едно кафе чаках 35мин. някой да ми вземе поръчката. На 20-тата реших да си направя ташак, като "викнах сметката". "Ей сега"
Идеята беше да кажа после "А може ли да си открия?"
, но чаках още 15мин и си станах
Проблема не знам в работещите ли е, в шефовете ли е, в заплатите ли е... или най-вероятно комбинация от всичките

Проблема не знам в работещите ли е, в шефовете ли е, в заплатите ли е... или най-вероятно комбинация от всичките

Аз най обичам сервитиорките без никакви обноски и то в хубави ресторанти/заведения/кафенета
особено когато ми наглеят ги правя на две стотинки културно
Веднъж чаках 30 минути за сметката и направо си хванах пътя и си тръгнах - оная бяга след мен "господине не си платихте" викам "белия флаг ли да опъна, че да се вяснеш бе? Какво е това отношение от вас? Шефа ако разбере какъв персонал е наел ще те изгони на първия ден". Два дни по-късно в същото заведение оная стоя като орел и наблюдаваше масите, щото не и платих на нея ами отидох горе на бара и дигнах скандал и парите ги дадох на бармана като му обясних какво е станало. Не че ме бърка и не че ми влияе на настроението напротив като си изкажа мнението, което е очеизвадно
стоят и гледат като пукали
Та отправяйте им забележки. Никой няма да изгуби от това, а най-много да се създаде лошо име на магазина/заведението. Когато е хубаво отношението и те обслужват както трябва - това предполага за хубав бакшиш..като няма такова
+
= 
edit : аз като цяло и аз гледам да не обръщам внимание и да не се затормозявам ама има някои, които просто си го заслужават. Не викам управители просто споделям отношението на бармана, пък той дали ще го предаде или не..не знам. Избягвам ги ама..

edit : аз като цяло и аз гледам да не обръщам внимание и да не се затормозявам ама има някои, които просто си го заслужават. Не викам управители просто споделям отношението на бармана, пък той дали ще го предаде или не..не знам. Избягвам ги ама..

Последна промяна doomy525 на 12 Юни 2014, 19:03, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И аз съм викал управители да се разправям, но не винаги съм в настроение за разправии. Мен лично определено ме изнервят такива неща. То е масово. Както автора каза... 13 магазина ?!?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
На мен винаги ми е било чудно подобни хора как имат успешен бизнес
Виновни са всики, които продължават да пазаруват при тях. За мен лично след като остана недоволен тоя човек, магазин, заведение и т.н. престават да съществуват.
Аз пробвах да продавам онлайн масла, някои тук които са купували знаят. Направих хубав онлайн магазин, цените бяха най-ниските в България гарантирано.Всичко в наличност. Най-новите опаковки, разфасовки и т.н.. Качество и автентичност мисля не е необходимо да споменавам. Обслужването мисля, че беше добре и КUR.

Аз пробвах да продавам онлайн масла, някои тук които са купували знаят. Направих хубав онлайн магазин, цените бяха най-ниските в България гарантирано.Всичко в наличност. Най-новите опаковки, разфасовки и т.н.. Качество и автентичност мисля не е необходимо да споменавам. Обслужването мисля, че беше добре и КUR.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
bum_bum написа:На мен винаги ми е било чудно подобни хора как имат успешен бизнесВиновни са всики, които продължават да пазаруват при тях. За мен лично след като остана недоволен тоя човек, магазин, заведение и т.н. престават да съществуват.
Проблема е че повечето си преценяват клиентите и държанието според това кой е отсреща,ставал съм свидетел как охрани в дискотека се държат с видимо по-слаби хора,как им дърпат дрехите и т.н просто защото те не могат да направят нищо.
Преди може би година мои приятел който живее във Велико търново отива с жена си и сина си в Китен на почивка,детето му тогава беше на 2-годинки и се вози в количка,сядат в някакво заведение и някаква кифла сервитиорка или барманка (не знам) им прави проблем че не можела да минава покрай масите и да "разкарат тая количка"

Специално за сервитьорките много се кефя като им кажа нарочно "Мерси" и получа отговор "И аз Мерси" хахаха. Не съм сигурен дали е грешно, но много смешно ми звучи.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
71 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5