Избор на малък дизел - съвети
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Избор на малък дизел - съвети
Дойде и моето време да пусна такава тема. Поради съображения, които едва ли ви интересуват и засягат, съм се насочил към покупката на такова.. чудо. Изискванията ми са да е около и след 2000 година, до 3500-4000 лв (без да се включва обслужването и т.н.). Както съм написал да е дизел и да е сравнително малко. Търси се разбира се надеждност и икономичност. Като гледам избора е доста голям и направо ме заболя главата. Като цяло почти всички ми изглеждат еднакво грозни и лагерни колички, но засега това ще е. Интересува ме наистина ли харчат толкова малко - градско в рамките на 5-7 и извън 4-5? Говорим разбира се за нормално каране. И все пак да спомена някои модели, които по са ми грабнали оЧото - Пежо 206 1.4 hdi или 2.0 hdi, Алфа 147 1.9 jtd, Сеат Ибиза или Кордоба 1.9 тди.. и т.н.
Честно казано най-много ме влече пежото, а и за хди-та съм чувал добри отзиви. Нямал съм досега дизел.. сменил съм 5 коли, всичките на газ и вече ми е дошло до гуша от проблеми с тъпата газ.. та съм решил да пробвам дизел. Знам че в този клас и с тези двигатели за вървене и дума не може да стане, но все пак всякакви мнения ще са ми от полза. Много ли са зле в ускорението, някой слагал ли е чип, струва ли си на такива двигатели? Частите отговарят ли на това, че все пак става въпрос за нисък клас автомобил? Всеки който има или е имал такова чудо
ще се радвам да изкаже някакво мнение.
Включвам разбира се в избора и разните му Фиат (пунто, браво, брава), Форд фокус, Опел корса, Рено (клио, меган) и т.н.
Честно казано най-много ме влече пежото, а и за хди-та съм чувал добри отзиви. Нямал съм досега дизел.. сменил съм 5 коли, всичките на газ и вече ми е дошло до гуша от проблеми с тъпата газ.. та съм решил да пробвам дизел. Знам че в този клас и с тези двигатели за вървене и дума не може да стане, но все пак всякакви мнения ще са ми от полза. Много ли са зле в ускорението, някой слагал ли е чип, струва ли си на такива двигатели? Частите отговарят ли на това, че все пак става въпрос за нисък клас автомобил? Всеки който има или е имал такова чудо

Включвам разбира се в избора и разните му Фиат (пунто, браво, брава), Форд фокус, Опел корса, Рено (клио, меган) и т.н.
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Re: Избор на малък дизел - съвети
Аз не бих взел Алфа,супер изненадан съм от добрата Корола която взех за дъщеря си
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
mfandakov написа:Аз не бих взел Алфа,супер изненадан съм от добрата Корола която взех за дъщеря си
За каква Корола става въпрос?
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Аз съм с две ръце за пежото ,взех на жената 206 1,4хди 2003г. ми пушка е колата ,обслужих я и до там ,нищо не е пипано,за в града е супер,само малко е НЕманеврена ама се преживява,наща е с две врати и отпред е осъзаемо по широка от четиривратата,основно се кара градско,но и до морето невярвам да ме измори. От дизела на пежо съм очарован,карах преди години партнер 1.9чистак еми спуках му трътката от каране и нищо не съм му пипал,сега и това пежо и жената не го жали много
,старае се да не пропуска дупките
,само трябва да се гледа турбината (задължително къкъвто и да е дизел)и задния мост ,че бая пари бил уж
иначе ако е запазена ще те очарова тая въшка 

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
+1 зА 2.0 ХДИ Върви супер и харчи разумно . Имаме едно служебно пежо верно купувано ново и е на около 177к км реални но е обслужвано изключително немърливо и пак няма ядове (до кога не се знае
).

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
ylaine написа:Дойде и моето време да пусна такава тема. Поради съображения, които едва ли ви интересуват и засягат, съм се насочил към покупката на такова.. чудо. Изискванията ми са да е около и след 2000 година, до 3500-4000 лв (без да се включва обслужването и т.н.). Както съм написал да е дизел и да е сравнително малко. Търси се разбира се надеждност и икономичност. Като гледам избора е доста голям и направо ме заболя главата. Като цяло почти всички ми изглеждат еднакво грозни и лагерни колички, но засега това ще е. Интересува ме наистина ли харчат толкова малко - градско в рамките на 5-7 и извън 4-5? Говорим разбира се за нормално каране. И все пак да спомена някои модели, които по са ми грабнали оЧото - Пежо 206 1.4 hdi или 2.0 hdi, Алфа 147 1.9 jtd, Сеат Ибиза или Кордоба 1.9 тди.. и т.н.
Пежото ми беше служебна миналата година - 1.4 хди еми тоя мъник в града си го натисках(всеки знае как се кара служебна кола) и разход над 5.5 не съм видял, извънграда не съм я карал, но с този двигател би било мъка да изпреварваш. Докато аз я карах влиза няколко пъти в сервиза заради проблеми с дюзите. Недостатъци-тясна, не е маневрена, малък багажник и подяволите капака на багажника беше ужасен постоянно се чуваше скърцане и хлопане от него.
Алфата 1.9 JTD 8V 937А2000 се води мотора- лична кола от около 4-5 месеца, в зависимост от тежестта на десния крак и на 4.5 съм я свалял и 6 литра е виждала извънградско, но при нормално каране 90-100 разхода е от 4.8 до 5.3 в зависимост от това колко е натоварена колата. В града от 6 до към 7.5 в зависимост от задръстванията. До сега само обслужването и едни тампони по 15 лева смених. Като недостатъци - спирачките ковът яко и докато свикнеш може да стане някоя беля, голям радиус на завиване (за сметка на това пък волана е много директен и много лек),висока шофьорска седалка и много калпава дръжка на жабката.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- boce1990
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 I E 30
- Мечтае да кара: BMW M 3 НА ГАЗ С РЪЧНИ СКОРОСТИ НЕЗАВИСИМО ОТ МОДЕЛА САМО БЕЗ Е 36 !!!
- Детайли за колата: ЧЕРНО КУПЕ М 20 В 20 НАИ ИСТИНСКИЯ МОТОР ЗА Е 30 А НЕ ПЛАСТМАСКИ !!!
опел корса много по добро е от пежо
- BimmerPower
- Потребител
-
- Кара: e92 335i
ylaine написа:Знам че в този клас и с тези двигатели за вървене и дума не може да стане, но все пак всякакви мнения ще са ми от полза. Много ли са зле в ускорението, някой слагал ли е чип,
От тези които си изброил - Ибизата с двигател 1.9TDI 90/110hp ще е доста пъргава.
Голф 4 с такъв мотор си върви идеално , а е ~100кг по-тежък , ибизата си е самолетче с този мАтор , а ако е чипосана става стреличка

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
От мен едно по-нестандартно предложение - Rover 25/MG ZR 2.0TDI. Много стабилни коли са. Като минус по-скъпи оригинални части и липса на такива 2-ра ръка.

- bmw 325td
- Потребител
-
- Кара: Yamaha YZ250F 05' М50 coupe
Всичко е до късмет колега. Брат ми кара Голф 4 TDI 90 коня, ами какво да ти кажа, железарка, и колата не се жали изобщо, вече е с по големи дюзи и софтуер. За 40 000 км. само обслужване и нафта. Градски разход 6/100, извън градско 4.5/100 при разумно каране.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
Добре, като цяло отзивите ми харесаха, което е много добре, защото все пак сме БМВ форум
Досега колите, които съм карал са били между 90 и 115 коня.. всичките на газ, както казах. Та все имам някаква надежда, че вървежа на дизелчето няма да е много по-зле.

Досега колите, които съм карал са били между 90 и 115 коня.. всичките на газ, както казах. Та все имам някаква надежда, че вървежа на дизелчето няма да е много по-зле.
- boce1990
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 I E 30
- Мечтае да кара: BMW M 3 НА ГАЗ С РЪЧНИ СКОРОСТИ НЕЗАВИСИМО ОТ МОДЕЛА САМО БЕЗ Е 36 !!!
- Детайли за колата: ЧЕРНО КУПЕ М 20 В 20 НАИ ИСТИНСКИЯ МОТОР ЗА Е 30 А НЕ ПЛАСТМАСКИ !!!
не може да сравняваш дизел с вървеж като на бензина освен ако дизела не е от 150 коня нагоре макар че аз никога не бих си зел дизел
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
Добре колега, щом не може няма
А мнения за тва Сеатче? 90 или 110 коня? За тия 20 разлика струва ли си по-високия данък?

А мнения за тва Сеатче? 90 или 110 коня? За тия 20 разлика струва ли си по-високия данък?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Преди време и аз си мислех, че за икономична малка кола дизла е вариант , но не е точно така . Първо цената на дизела е винаги по-висока при покупка. След това за моторите които говориш отиваш на комън-рейл , със умни дюзи и понадуто турбо . Това означава скъп евентуален ремонт, а след като колата е малка и ще се кара малко , икономията от разхода няма да се избие при 1000лв за дюзи . Освен това бензинов мотор на малка кола , може да бъде доста евфективен, особено зимата когато загрява 3 пъти по-бързо .
Не случайно 80% от новите коли в компактния клас са бензинови , дори преди да турбинират миксерите (1.0-1,6) и да им вдъхнат живот .
Не случайно 80% от новите коли в компактния клас са бензинови , дори преди да турбинират миксерите (1.0-1,6) и да им вдъхнат живот .
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
То неслучайно 90% от колите на Пиринеите са дизели, а в Сингапур над 99% сигурно... и какво от това
Колега, взимай един джет дизел там в което ти хареса купе, и натискай

Колега, взимай един джет дизел там в което ти хареса купе, и натискай

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2