Най-добрите квартали за живот в София
Модератор: Общи модератори
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Най-добрите квартали за живот в София
Тези от вас, които живеят в София, моля изкажете предпочитанията си. Можете да гласувате за до 5 квартала.
Re: Най-добрите квартали за живот в София
Ko? Не.
Нито един от изброените.
Нито един от изброените.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Не бих живял в никой от изброените, ако ще да ми подарят апартамента. Ако имаш кола, никога няма да можеш да паркираш в твоя квартал (освен ако нямаш гараж ), а ще паркираш в съседните квартали. Колата ще е на войнишко канче в тая теснотия за 0 време. А от всичко най-много неразбирам, мерака на хората да се забият в центъра, на най-мръсния въздух и задръствания. И в момента, който запалиш колата вече си в задръстване, дори и да отиваш до магазина за чушки. Цялата тая теснотия и все едно ме задушава. Не случайно в по-напредналите странни, хората предпочитат да живеят, дори не в крайните квартали, а в провинцията. В града само по-работа и така...
Люлин, Обеля, Надежда - For The Win!

Люлин, Обеля, Надежда - For The Win!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 17 Ное 2020, 12:56, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Най-добре е да кажем в квартал Долни Лозен,иначе като център,най-добрата и най-скъпа улица в София за живеене е ул.Велико Търново
Бояна, драгалевци, симеоново, над икеята- не знам как се казва. Лозен. Манастирски ливади, витоша.
Лично за мен е изключително важно в полезрението ми да няма нито една панелка. Действа ми страшно подтискащо. А пък никога не бих се забил в центъра в тази смад.
Мога и да дам най-лоши според мен. Люлин, надежда, левски, дружба, младост, модерно предградие, овча купел, зоните.
Лично за мен е изключително важно в полезрението ми да няма нито една панелка. Действа ми страшно подтискащо. А пък никога не бих се забил в центъра в тази смад.
Мога и да дам най-лоши според мен. Люлин, надежда, левски, дружба, младост, модерно предградие, овча купел, зоните.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Докато следваше, дзщерята държеше квартира в Редута и ми се видя свежо кварталчето. И нагоре от него, към стадион Академик (не знам как се казва квартала) - също ми хареса. Даже мислех да купувам апартамент там някъде, но дъщерята започна работа в провинцията и се отказах...
Excellent! Steven is my name!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Гласувах за Иван Вазов, Изток и Яворов.
Банишора, хм, не виждам какво ти харесва.
П.с. Надежда около метрото и Ломско шосе е доста различно от преди.
Банишора, хм, не виждам какво ти харесва.
П.с. Надежда около метрото и Ломско шосе е доста различно от преди.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Бояна 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Пилев написа:Бояна, драгалевци, симеоново, над икеята- не знам как се казва. Лозен. Манастирски ливади, витоша.
Съгласен съм с теб колега, че панелките не са най-красивото нещо, но и да се прибереш с е39-тката зимно време в Бояна и околните квартали с тия замръзнали баири е мисията невъзможна 8, да не говорим колко по-сурова е зимата там. А пред вас бабите да си разхождат кокошките и кравичките, създава усещане за живот обратно в 17ти век, само дето цената на имота там е все едно взимаш къща на някой плаж на Хавайте.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Bokrael написа:А пред вас бабите да си разхождат кокошките и кравичките, създава усещане за живот обратно в 17ти век, само дето цената на имота там е все едно взимаш къща на някой плаж на Хавайте.
+1 Ама и ти прекали с тия Люлин, Надежда и т.н.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:Bokrael написа:А пред вас бабите да си разхождат кокошките и кравичките, създава усещане за живот обратно в 17ти век, само дето цената на имота там е все едно взимаш къща на някой плаж на Хавайте.
+1 Ама и ти прекали с тия Люлин, Надежда и т.н.Само да излезеш от София трябва да се разцепиш от пътуване... или дори само до центъра да искаш да стигнеш.
От Люлин до центъра е 6км? Ако ще пътуваш през Перник, Дупница и тн. от тази част на София е мн. по-близо, дейстивтелно за половдив имаш повече път докато излезеш от София. А в Обеля има не малка част, само от къщи при това вече повечето са доста скъпарско изглеждащи на спокойни улички и момента с кокошките е в пъти по-рядък от Бояна и тн., а цените са на половина.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Автора да научи кварталите в София първо, тогава да пуска тема..
Аз си харесвам квартала дето съм израстнал и където са всички мой приятели
Не харесвам квартали около центъра, прекалено шумно и забързано ми е. А ти заврян в малката кутиика наречена апартамент.
Ако бях пред дилема къде да си построя една хубава къща със сигурност щеше да е в полите на Стара Планина с изглед към София, нека е далече от центъра
Аз си харесвам квартала дето съм израстнал и където са всички мой приятели

Не харесвам квартали около центъра, прекалено шумно и забързано ми е. А ти заврян в малката кутиика наречена апартамент.
Ако бях пред дилема къде да си построя една хубава къща със сигурност щеше да е в полите на Стара Планина с изглед към София, нека е далече от центъра

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пилев написа: над икеята- не знам как се казва.
Локацията на телефона един път ме намира в "Бункера", друг път "Симеоново", трети "Драгалевци"..

Аз 10-тина години живях до Мараиа. Беше чудесно място в центъра в началото, чисто и тихо. Днес е някакъв ад като мина от там. Единствено лятото, юли и август малко напомня на това, което беше преди.
В момента най-добрия квартал за мен е тоя в който на 500 метра нямам съседи, има в близост гора и гледка.
Старият ми началник беше виден главен архитект в София. Мечтаеше за нещо и го осъществи - къща на 50 км от София. Явно е имало защо. А като гледам анкетата - то тя е в конфликт със заглавието
Логично защо!
Но ако не е ясно - то защо по чужбина живеят в предградията и пътуват осреднено 100-200 км двупосочно до работните си места всеки работен ден!?

Но ако не е ясно - то защо по чужбина живеят в предградията и пътуват осреднено 100-200 км двупосочно до работните си места всеки работен ден!?
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.