С кола до Кушадасъ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

С кола до Кушадасъ

Мнение от Teogop » 06 Юли 2014, 20:38

Колеги, бихте ли споделили кой маршрут да избера до Кушадасъ, как са пътищата, какви са таксите, цени на фериботите, време за пътуване и всичко, за което се сетите относно пътуването с кола до Кушадасъ?

Потребител
Аватар

Re: С кола до Кушадасъ

Мнение от ritobis » 06 Юли 2014, 23:05

http://www.viamichelin.com/web/Routes?s ... eConso=5.6

Този маршрут е най-кратък. Само че за фериботи цени не мога да ти кажа защото ходих на почивка с автобус. Пътя е много хубав, никъде нямаше инфарктни участъци.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Мнение от bobo1903 » 06 Юли 2014, 23:27

Здр, за пътя няма за какво да се притесняваш поне до Измир ,но мисля и след него е идеален ... качваш се на ферибот в гелиболу там е за предпочитане . Иначе през Бурса май е по-заобиколено и не си струва пък и през Чанаккале няма да ти е скучно .
ТАкси няма за пътищата , ферибот има мисля ,че през час или по-малко , единствено трафик ще имаш след 17:00 след ферибота около чанаккале и почти навсякъде е еднопосочно.
, приятна почивка :clap:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 728, E38

Мнение от Advokatus diaboli » 07 Юли 2014, 0:05

Колега, аз миналата година ходих до Кушадасъ с моя баварец.
Пътищата са ОК. Карай с посочените ограничения. Внимавай в населените места, защото почти на всички има камери. Те са закачени горе високо над пътното платно на едни тръби, доколкото си спомням.
Не си спомням дали имаше пътни такси. До Измир няма магистрали, но пътищата са скоростни (с по две летни в посока). Ако не ме лъже паметта от Измир към Кушадасъ имаше за малко магистрала (30-40 км.). Не съм много сигурен.
Таксата ти за ферибота в една посока мисля, че беше около 35-40 лири. Една лира в момента струва 0.67 лв. Сам си направи сметка.
А и горивото там е малко по-скъпо да знаеш. Аз бях на газ. Тук цената му беше 1.15, а там 2.80 лири.
При нощно каране полицаите се разпознават отдалече, тъй като имат задължението да са с пуснати буркани.
Вземи ферибота от Гелиболу (както колегата над мен е споменал), защото когато ходих мин. година пътят до Чанаккале беше малко в ремонт и не беше с две летни, а трафикът беше отклонен в другите две палатна (т.е. двупосочно). Ти си знаеш. Следи внимателно табелите. Навсякъде ги има.
Гледай да не се объркаш след Измир, че е малко шантаво там. Следи внимателно табелите.

Това е засега. Ако има нещо питай.
Весело изкарване там. И задължително отидете до Памуккале - уникално място. На околко 150-200 км. е от Кушадасъ. Заслужава си.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 728, E38

Мнение от Advokatus diaboli » 07 Юли 2014, 0:33

Като минеш Измир гледай внимателно табелите, за да не се объркаш.
Ако не видиш табела "Кушадасъ", гледай табели за "Айдън", Сьоке" (на турски "Soke" с две точки над буквата "o"), Торбалъ (на турски "Torbali").
След това, ако не видиш отбивка за Кушадасъ, гледай такава за Селчук (на турски Selcuk).

Препоръчвам ти да не заобикаляш през Бурса, а да минеш както споменах по-горе (а и колегата също) през Гелиболу и да се качиш на ферибота.
Иначе, ако избереш Бурса задължително минаваш магистрали, а това значи - такси.
Аз пътя го взех за 13-14 часа (само аз карах), с няколко почивки и час-два спане някъде по пътя. Но, ако сте двама шофьори, може и по-бързо да стигнете.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 07 Юли 2014, 8:17

Камерите не те касаят колега.Внимавай само с пътните полицаи.Пътищата са им в много добро състояние има такси за магистралите, може да спреш на фрее шопа да питаш как стоят нещата.Аз на наша кола имам една карта която се закача на стъклото и си зареждаш ваучери и то ти ги взима автоматично като сканира картата на cheko-вете по аутобана.
Камерите им снимат вярно е, но акт няма как да ви пишат, поради простата причина, че техните номера започват 32***** 34***** и камерите следят за първите 2 цифри и от там нататък системата си ги вписва сама.Докато камерата като види Р/С/СО/СА или каквото и да е като буква в номера диспечера трябва ръчно да въведе целия номер.И тука идва проблема, че системата пак няма как да въведеш буква, понеже техните почват с цифри, а не с букви като нашите :mhihi: .Мисля че само около Одрин и по малките населени места където има много Бг регистрации имаха система за чуждестранните номера.
Приятно летуване колега.От фрее-то можеш да си вземеш цигари на отиване към Турция, на връщане по добре недей :lol:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 08 Юли 2014, 7:03

И автомобилът трябва да е на твое име,иначе пълномощно на турски/английски
Последна промяна madpetio на 15 Юли 2014, 6:24, променена общо 1 път
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 08 Юли 2014, 10:03

Мен са ме пускали и с пълномощно на английски. Искат едно копие да остане при тях, така че си направи от тук.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 09 Юли 2014, 17:10

Благодаря за информацията. След тая градушка, за съжаление може да се наложи да пътувам с автобус..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 12 Юли 2014, 13:24

80% от написаното в темата са пълни глупости... :banghead:

Относно минаване на границата с чужда кола - пълномощно на английски е напълно достатъчно. По-добре двуезично английски/български и задъжително нотариално заверено.

Относно магистралите - пътни такси ИМА. В безмитния на границата има гишета, където можеш да си купиш HGS ваучер. Зареждаш примерно 50 лири и ти дават стикер с баркод, който се залепва на предното стъкло по средата, около огледалото. Като минаваш през пунктовете (с около 30 км/ч без да спираш), гледаш да си в HGS лентите. Камери сканират стикера и на дисплей ти изписва колко лири ти "дръпва" от ваучера и светва зелен светофар. Ако светне червен светофар значи ти е свършил ваучера. Имаш гратисен период до 7 дни да го заредиш отново.

Относно скоростта - няма такъв филм да караш с ограниченията :lol: Само 1 от 10 турци карат с ограниченията, всички летят буквално... При 120 огеаничение на магистралата, средната скорост на трафика е 150-160, включително и в Истанбул ако няма задръствания :mhihi:
Камерите не са проблем, както каза някой преди мен, снимка няма да получиш в България. С патрулките трябва да се внимава - глобите са много високи, и рушвети не взимат.
Патрулките се забелязват от далеч. Последният път (вчера се върнах) където има патрулка движението го събираха в най-дясната лента с конуси, така че всеки да мине покрай нея. Това е на скоростните пътища, на магистралите никога не съм виждал патрулка.

Относно фериботите мога да ти кажа цена Истанбул-Бурса:
Yenikapi (Истанбул, европейска част) - Mudanya (70 км от Бурса)- около 100 евро за колата и по 10 на човек; час и половина е транзитното време.

Памуккале е задължително за посещение - най-красивото място в Турция :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 14 Юли 2014, 16:09

Колега, да разбирам ли, че ти имаш предвид маршрута през Инстанбул, защото колегите по-горе говорят за Gallipoli?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 14 Юли 2014, 16:27

Teogop написа:Колега, да разбирам ли, че ти имаш предвид маршрута през Инстанбул, защото колегите по-горе говорят за Gallipoli?

Аз до Кушадасъ не съм ходил с кола, но съм обикалял доста из Турция - само миналата седмица 2 800 км. Затова и писах за магистрали, такси и т.н.
Относно маршрута не бих могъл да препоръчам. Цената на този ферибот я казах ориентировъчно, понеже само него съм ползвал :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 15 Юли 2014, 8:26

Teogop написа:Колега, да разбирам ли, че ти имаш предвид маршрута през Инстанбул, защото колегите по-горе говорят за Gallipoli?

Колега, сигурно те объркахме тотално, но ако мислиш в посока Истанбул, има и още един ферибот Fast Car Ferry "Istanbul - Bandırma". Правят 2-3 курса дневно, пътят е точно 2 часа, като такса за автомобил и пътници ми се върти нещо от около 50-60EUR. От Бандирма надолу пътят също е приличен.
Но ако тръгвам на почивка, без графици и др, бих избрал пътят през Дарданелите, Чанаккале и на юг по крайбрежието. Също минаваш и покрай Троя и Бергама, ако евентуално имаш интерес.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 15 Юли 2014, 9:05

Georgi_G написа:

Колега, сигурно те объркахме тотално, но ако мислиш в посока Истанбул, има и още един ферибот Fast Car Ferry "Istanbul - Bandırma". Правят 2-3 курса дневно, пътят е точно 2 часа, като такса за автомобил и пътници ми се върти нещо от около 50-60EUR. От Бандирма надолу пътят също е приличен.
Но ако тръгвам на почивка, без графици и др, бих избрал пътят през Дарданелите, Чанаккале и на юг по крайбрежието. Също минаваш и покрай Троя и Бергама, ако евентуално имаш интерес.

Подкрепям напълно последното изречение, пасажерите дремят, музичката леко леко, як изгрев и ти караш на 30 метра от морето - екстра завършак на един 12-14 часов преход :)
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 15 Юли 2014, 21:53

Гледам и не вярвам на ушите си :banghead: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Бах тоя смех...

Колега /автора на темата/ има един Ферибот Варна-Иличовск много удобен,аз не съм се возил на него ,ама много съм се возил на фериботи по 12ч до 24часа Средиземно море съм го кръстосал на длъж и шир. :mhihi: :banghead: От Генуа има Ферибот до Истанбул и после до Измир от там Кушадасъ ти е близо.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Следваща

Назад към Извън Темата