Мнения за Мондео ST220

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнения за Мондео ST220

Мнение от JOTTO_DEL » 11 Юли 2014, 20:38

Здравейте, колеги и колежки. Както става ясно от заглавието въпросната кола ми е хванала погледа и съм се замислил много сериозно. Модела от 2003г. с V6 226к.с. Какво ви е мнението за тази колица? Погледнах застраховките и данъците и ме устройват. Като цяло чета, че е доста по-добре направена от нормалното си Мондео и не е пестено от към материали и екстри. В момента ги гледам вървят малко над 3000-3500евро. Не е изключено и газ да се сложи. Всякакво инфо и мнения ще са полезни. Иначе имам мерак за Мазда 6 MPS, но там цената почва от 7000евро и ако устискам още някой друг месец може директно да скоча на MPS-a. Ето и въпросното Мондео, което съм набелязал:http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ford-mondeo-3-0-v6-st-220-gro%C3%9Fefehn/195599605.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=31&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=29&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2002-01-01&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Re: Мнения за Мондео ST220

Мнение от Convertible » 11 Юли 2014, 21:09

това е БМВ форум :evil:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 11 Юли 2014, 21:27

Convertible написа:това е БМВ форум :evil:

Е нали за това е в "Извън темата". Аз следя този форум(бивш собственик съм на 2 БМВ-та и съответно фен на марката) и искам мнения от хората тук. Кой чул, карал, имал, возил се и т.н. във въпросната кола. Какъв е смисъла да пусна темата във форума на Форд и всички да ми казват "взимай е, стрела е и т.н.", това е се едно тук да питам за М-ка. Виждам сумати теми за обсъждане на всякакви марки автомобили, но аз защото питам за точно определен модел и съм "крив". :dunno: Който иска да помогне ще помогне, а който иска да спами ще спами и така. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 11 Юли 2014, 22:02

Колега вместо Форд 2002 вземи си това щом си за комби пак ти е близо и не е имитация като Форда ами си е класика :lol:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =EstateCar
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 11 Юли 2014, 22:22

Mммм, нз що наистина гледаш форд вместо примерно ... > http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... LSO_EXPORT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 11 Юли 2014, 22:27

Този Форд е голяма екзотика, определено ще е интересно да се чуят мнения от първа ръка.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 11 Юли 2014, 22:34

Уф, колега, аз лично съм нямал Форд-ове, но..... и слава Богу. Няма човек около мен, освен един промит мозък, който да е имал и да е доволен или повторил. Включително и каращ чисто ново Мондео служебно, което се обслужва по книжка. Какви ли не парчета му направи, включително и дребни дразнещи, като например повреда в чистачките.

Разбирам те, че ти се кара нещо мощно, но няма ли някаква алтернатива разумна.

Ще ти кажа нещо, което ми каза доста опитен монтьор:

"Избягвай колите на трите Ф - Форд, Фиат и френски коли!"

А иначе и аз доста често съм питал и отговарял за други марки в този форум поради простата причина, че тук има хора с много богат опит при автомобилите и мненията са им доста ценни, особено предвид изложените от теб съображения.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 11 Юли 2014, 23:42

host написа:Mммм, нз що наистина гледаш форд вместо примерно ... > http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... LSO_EXPORT

Незнам дали си погледнал описанието и един куп забележки като ръжда, сензор за маслото и т.н. :mhihi:
Иначе варианти много, но колите към които съм се насочил са Mazda 6 MPS(това си е екзотика и определено ще е филм с чатите), Mondeo ST220, Passat 5.5 2.8/1.8t, като се вижда, че последните две са двойно по-ефтини от MPS-a. Основната причина поради, която не искам БМВ е че винаги е първа в списъка на апашите, а аз искам да спя спокойно и да не вися 24часа пред нея. Колата ще се кара в БГ(нагледах се на познати с разбити коли, оставени на трупчета, без брони, фарове и т.н.), а за жалост такава ни е реалноста, че човек да е спокоен трябва да кара нещо, което не е обект на внимание, тоест почти всичко различно от Бенц, БМВ и Ауди. :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнения за Мондео ST220

Мнение от alekangg » 12 Юли 2014, 1:23

2.3 MPS мотора се слага на Мазда 3, 6 и 7. Аз съм имал 3-ка MPS , не съм имал никакви проблеми. Двигателя е директен инжекцион с голямо налягане, кара се с 98 и в Бг няма да му е много хубаво. За гас реално не става, въпреки, че макар и рядко се слага и агу за много пари и с неизвестен резултат. 6-ците имат дертове понякога с 4х4-то, двигателя е много надежден, но трябва да се кара със свястно гориво, а в Бг това е проблемно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 12 Юли 2014, 18:18

Valve-tronic написа:Уф, колега, аз лично съм нямал Форд-ове, но..... и слава Богу. Няма човек около мен, освен един промит мозък, който да е имал и да е доволен или повторил. Включително и каращ чисто ново Мондео служебно, което се обслужва по книжка. Какви ли не парчета му направи, включително и дребни дразнещи, като например повреда в чистачките.

Разбирам те, че ти се кара нещо мощно, но няма ли някаква алтернатива разумна.

Ще ти кажа нещо, което ми каза доста опитен монтьор:

"Избягвай колите на трите Ф - Форд, Фиат и френски коли!"

А иначе и аз доста често съм питал и отговарял за други марки в този форум поради простата причина, че тук има хора с много богат опит при автомобилите и мненията са им доста ценни, особено предвид изложените от теб съображения.

Колега много крайно се изказваш, семейството ми е имало 6 форда (3 от тях още ги има) , карат се постоянно , не съм имал почти никакви проблеми(акумулатор, въже на ел.стъклото и един датчик на ABS), да имам какво да се желае, но колите не са ни оставили на пътя.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 13 Юли 2014, 10:32

А,за какво ще се ползва колата???
Питам,защото съм пробвал мондео 2.2тдци 6ск.(ST-пакет)на 17-ки и освен че върви друго няма :dunno: сравнено с е39 си е пълно дърво,мое мнение.Тази която си показал освен да я товариш(комби е)и да даваш газ направо,друго не знам какво очакваш от нея,като возене и комфорт забрави с това окачване и джанти в БГ.
Освен да искаш да си рацер :mhihi: ама с мондео комби :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 13 Юли 2014, 12:36

Колата ще се ползва предимно извънградско, затова гледам да е с по-голям мотор. А комби е за предпочитане, защото е доста по-практично. Имал съм Е39 и знам за какво става на въпрос и с удоволствие пак бих имал, но споменах за проблема с кражбите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 13 Юли 2014, 20:44

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... LSO_EXPORT

Audi S4 ти 1000 пъти по-добър вариант от Форда.Щом ще се кара в Германия и особено извънградско, тази кола ще ти е повече от перфектна.Да, с по-малък багажник е от другите комбита, но като вървеж, разход и т.н. е много по-напред.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Юли 2014, 20:48

Няма ли да е по-лесно да я държиш в гараж/паркинг ? Наистина всяка от премиум марките предлага нещо по-добро.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: '00 E39 530i
Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия

Мнение от Boraka92 » 14 Юли 2014, 0:22

Аз пък съм ЗА Мондеото при условие, че е 2004та-2005та с 6 скорости. Смешно е да се сравнява Ауди S4 B5 2.7 biturbo с Мондеото, най-малкото че под 6000 евро читава S4ка трудно може да се намери, по-малка е и поддръжката е по 3 в сравнение с Форда. В Германия в специализиран сервиз профилактиката и евентуалното рециклиране на тия 2 турбини спокойно може да стигне 1500 евро. Както вече автора на темата коментира обявата за 330ката Е46, който разбира немски и си направи труда да прочете описанието в обявата тая Е46 както и повечето 330ки 4х4 в този ценови диапазон са пълни гробове и след покупката трябва да се вкарат над 1000 евро за да се вкарат в прилично, но и далеч от перфектно състояние. Също Мазда 6 2.3 турбо е много сериозна и рядка кола. Даже в един стар Топ Гиър Джеръми Кларксън прави сравнение между въпросната Мазда и Мондео ST220. На някои хора колкото и да не им се вярва има коли, които си струват парите много повече и са по-голям кеф за каране от свещение БМВ, Мерцедес и Ауди. Точно по тази причина скоро ще прежаля задното предаване и май ще се мятам на някой хот хеч може би японски. Моя съвет към Jotto е направи си сметката за разхода на гориво, осведоми се за цените на консумативите и някои части и скачай смело на свирепото Мондео ама вземи синьо, че сребристо голяма скука :mhihi: И да се похвалиш с покупката може да се разходя до Франкфурт да ме повозиш малко. :lalala:

Следваща

Назад към Извън Темата