Акт за минаване на червено !
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Акт за минаване на червено !
Здравейте . И така преди година се пробваха да ме прекарат, че съм минал на червено при положение, че минах на чисто зелено но за мое щастие бяхме 3ма в колата като леля ми беше отзад а тя е мн цапната в устата и при въпроса от страна на полицая "Защо мина на червено" докато разбера тоя сериозно ли ме пита това или се базика отзад се чу изтеричен смях
след който последва "Ти да не си кьорав ? Купи си очила" . Аз неможах и дума да кажа и полицайчето отиде уж да проверява документите и веднага се върна и ми ги върна и каза приятен ден
. Явно при трима в колата му стана ясно, че номерът няма да мине.
За мое нещастие днес на друго място ми го натресоха червеня светофар и бях сам. И малко по-подробно.. светеше ми зелено движех се г/д 40-50км/ч
и ми светна жълто едва ли не като се бях изравнил вече с стълба на светофара или съвсем малко преди това естествено нямаше как да спра и продължих и ествествено кукупипито ме посреща с палка в ръка и еи такава физиономия
след което става много сериозен провери ме за алкохол и ме пита:
-Знаете ли защо ви спрях?
-За проверка ??!
-Не! Минахте на червено!
Отам се опитах да му обясня ситуацията и че греши но той неизкаше и да чуе. Обясни ми че ще пише това което е "видял" пък аз да съм обжалвал и така написа ми акт написах възражение "Преминах на жълт сигнал, който светна в последня момент и сметнах за по-безопасно да премина през кръстовището" .
Та мисля да си диря правата и май,май ще трябва да си намеря свидетел.... Ще мине ли номера, че сме пътували заедно с комшия/приятел/колега в две коли и те са си чакали в лентата за напрао и са видяли как завивам на ляво ? Знам, че не е правилно по този начин но и тяхното не е правилно .... Предня път мисля ми се размина само и единствено защото имах 2ма свидетели. А сега не защото бях сам
. Ще се консултирам и с адвокат по въпроса.

За мое нещастие днес на друго място ми го натресоха червеня светофар и бях сам. И малко по-подробно.. светеше ми зелено движех се г/д 40-50км/ч
и ми светна жълто едва ли не като се бях изравнил вече с стълба на светофара или съвсем малко преди това естествено нямаше как да спра и продължих и ествествено кукупипито ме посреща с палка в ръка и еи такава физиономия

-Знаете ли защо ви спрях?
-За проверка ??!
-Не! Минахте на червено!
Отам се опитах да му обясня ситуацията и че греши но той неизкаше и да чуе. Обясни ми че ще пише това което е "видял" пък аз да съм обжалвал и така написа ми акт написах възражение "Преминах на жълт сигнал, който светна в последня момент и сметнах за по-безопасно да премина през кръстовището" .
Та мисля да си диря правата и май,май ще трябва да си намеря свидетел.... Ще мине ли номера, че сме пътували заедно с комшия/приятел/колега в две коли и те са си чакали в лентата за напрао и са видяли как завивам на ляво ? Знам, че не е правилно по този начин но и тяхното не е правилно .... Предня път мисля ми се размина само и единствено защото имах 2ма свидетели. А сега не защото бях сам

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Акт за минаване на червено !
Свидетелите (ако има такива) мисля, че се пишат във акта, демек ако не си написал че имаш свидетели в акта няма да ти ги признаят, иначе винаги можеш да обжалваш и в зависимост кой ти е адвокат, зависи дали ще спечелиш, а иначе ми е интересно това в София ли става?
Tires are evil - destroy them all ...
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Лъжата със свидетел, който не е свидетел не е добра идея. Кофти ситуация, потърси някой от СБА и ще те посъвтват за адвокат, който ще ти свърши работа.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не е баш СБА, ами БАУ. Искат 100лв за "членство" за да започнат да се занимават с теб и честно казано силно се съмнявам, че вършат нещо съществено.
Но щом в акта си признал, че си минал на жълто и "смяташ" нещо вероятно и след жалба ще го гризнеш. Пробвай с жалба до началника на КАТ в която изложи какво е станало, че светофарната уредба няма таймер и разполагаш със запис от камера в колата на която има записана и скорост и цялата комуникация със служителя за която можеш да намекнеш, че не е била много по устав (не се е представил, задавал ти е гатанки защо те е спрял и т.н.)и си готов да я предоставиш за преразглеждане на акта.
Срока май беше 7 дневен (долу на акта го пише).
Но щом в акта си признал, че си минал на жълто и "смяташ" нещо вероятно и след жалба ще го гризнеш. Пробвай с жалба до началника на КАТ в която изложи какво е станало, че светофарната уредба няма таймер и разполагаш със запис от камера в колата на която има записана и скорост и цялата комуникация със служителя за която можеш да намекнеш, че не е била много по устав (не се е представил, задавал ти е гатанки защо те е спрял и т.н.)и си готов да я предоставиш за преразглеждане на акта.
Срока май беше 7 дневен (долу на акта го пише).
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
bum_bum написа:... и цялата комуникация със служителя за която можеш да намекнеш, че не е била много по устав (не се е представил, задавал ти е гатанки защо те е спрял и т.н.)...
Аха, и обувките не му е лъснал!

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
50 лв ще ти е глобата, каквото и да пишеш жълтото за тях е равно на червено.
В Бургас правихме колона миналата година над 20 коли, аз и още един бяхме от последните и решихме да се изнижеме на жълто, за да не изпуснем останалите и ни го нахакаха.
В Бургас правихме колона миналата година над 20 коли, аз и още един бяхме от последните и решихме да се изнижеме на жълто, за да не изпуснем останалите и ни го нахакаха.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Попадал съм в същата ситуация.
Акта ще е 50лв. преди неможеше да се обжалва глоба до 50лв., сега незнам.
Плащай и забравяй, колкото и да се стараеш да бъдеш пример за всички.
Факт е, че който неможе да си намери нормална работа кандидатсва в МВР.
Забравяй иначе, ще те смажат с бюрокрацията си, живота е кратък не се занимавай с идиоти.
Акта ще е 50лв. преди неможеше да се обжалва глоба до 50лв., сега незнам.
Плащай и забравяй, колкото и да се стараеш да бъдеш пример за всички.
Факт е, че който неможе да си намери нормална работа кандидатсва в МВР.
Забравяй иначе, ще те смажат с бюрокрацията си, живота е кратък не се занимавай с идиоти.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
И така порастърсих се в нета и има не един или два отменени акта в идентична ситуация. Говорих и със юрист по въпроса и каза, че това със свидетеля няма да мине. Понеже офиса ми е вблизост се виждаше от него какво правят ги наблюдавах и спираха предимно коли с по един човек или иначе казано сам шофьор (като мене). Другото което забелязах е че от местоположението си нямат физическата възможност да видят мойта секция за наляво и също така няма и дублираща се секция която да им помага в случая. Питахте и за точно местоположение на светофара. Той се намира на околовръстното и входа за овчакупел:
Аз идвам от Люлин и правя ляв завой на кръстовището и както казах минах на жълто понеже ако бях тръгнал да спирам щях да спра доста навътре в кръстовището. Незнам дали е случайно или не но секундарниците не работеха. Спряха ме там където съм сложил червена точка.
Сега забелязвам и нещо друго. В акта доколкото го разчетох пише на кръстовището с Бойчо Бойчев и Президент Линкълн. Това правилно ли е написано ?
Аз идвам от Люлин и правя ляв завой на кръстовището и както казах минах на жълто понеже ако бях тръгнал да спирам щях да спра доста навътре в кръстовището. Незнам дали е случайно или не но секундарниците не работеха. Спряха ме там където съм сложил червена точка.
Сега забелязвам и нещо друго. В акта доколкото го разчетох пише на кръстовището с Бойчо Бойчев и Президент Линкълн. Това правилно ли е написано ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Подобна ситуация:
Светофар с таймер ; влизам в кръстовището при оставащи 3 сек. и се нареждам за ляв завой втора кола, т.е. имаше една кола чакаща пред мен и аз се нареждам зад нея чакайки някоя секунда на зелено.Изчакваме отсрещните да се изнижат и ние двамата излизаме от кръстовището напълно нормално без да забавим никой от следващата вълна.
Малко след кръстовището ме спират и аз като теб на стандартния въпрос отговорих със "За проверка?"
-Тоя светофар виждаш ли го ?
- Епа виждам го
- Е защо минаваш на червено! Избирай акт или фиш?
- АА не аз влезнах на зелено при 3 сек. оставащи!
Следват няколко миниути разправии на какъв цвят съм влезнал в кръстовището, след което смяна на версията:
-Ти правилника чел ли си го бе момче ... не влизаш в кръстовището, ако не можеш да излезеш безопасно и без да попречиш на другите участници в движението!
-Е аз на кой попречих...И между другото, защо си променихте мнението за нарушението?
Следват нови разправи, при което те решават, че ще пишат фиш и няма повече да спорят с мен.
-Искам да ми пишете акт, за да го обжалвам!
-Кой ще обжалваш ти бе .... направо книжката ти взимам!
-Пишете, аз пак ще обжалвам!
И така в крайна сметка разбраха, че няма да минат лесно и скъсаха акта след първото изречение от обжалването.
Явно това е сравнително лесен начин да си набавят необходимия брой нарушители, за да си стигнат целите.
Светофар с таймер ; влизам в кръстовището при оставащи 3 сек. и се нареждам за ляв завой втора кола, т.е. имаше една кола чакаща пред мен и аз се нареждам зад нея чакайки някоя секунда на зелено.Изчакваме отсрещните да се изнижат и ние двамата излизаме от кръстовището напълно нормално без да забавим никой от следващата вълна.
Малко след кръстовището ме спират и аз като теб на стандартния въпрос отговорих със "За проверка?"

-Тоя светофар виждаш ли го ?

- Епа виждам го

- Е защо минаваш на червено! Избирай акт или фиш?

- АА не аз влезнах на зелено при 3 сек. оставащи!

Следват няколко миниути разправии на какъв цвят съм влезнал в кръстовището, след което смяна на версията:
-Ти правилника чел ли си го бе момче ... не влизаш в кръстовището, ако не можеш да излезеш безопасно и без да попречиш на другите участници в движението!

-Е аз на кой попречих...И между другото, защо си променихте мнението за нарушението?
Следват нови разправи, при което те решават, че ще пишат фиш и няма повече да спорят с мен.
-Искам да ми пишете акт, за да го обжалвам!

-Кой ще обжалваш ти бе .... направо книжката ти взимам!

-Пишете, аз пак ще обжалвам!
И така в крайна сметка разбраха, че няма да минат лесно и скъсаха акта след първото изречение от обжалването.
Явно това е сравнително лесен начин да си набавят необходимия брой нарушители, за да си стигнат целите.
Последна промяна TheDriver на 31 Юли 2014, 20:02, променена общо 1 път
Глобата е 100 лв. и 8 т., а не 50 лв. както се твърди в предни постове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
TheBoss написа:bum_bum написа:... и цялата комуникация със служителя за която можеш да намекнеш, че не е била много по устав (не се е представил, задавал ти е гатанки защо те е спрял и т.н.)...
Аха, и обувките не му е лъснал!![]()
![]()
А не е ли първото нещо, което трябав да направи като те спре да се представи с чин и от кое РУ и да съобщи причината за спирането?
Ако "Опааа, добър ден". "Знаеш ли защо те спирам" е комуникация в реда на нещата нямам възражения.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
Действително не се представи. И всъщност спираха всяка последна кола минала на светофара когато са свободни и не пишат актове. Действително бройки им трябваха ....
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Аз бих платил и за в бъдеще бих внимавал до колкото мога
,другото е много разправия и не бих се занимавал.

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
mfandakov написа:Аз бих платил и за в бъдеще бих внимавал до колкото мога,другото е много разправия и не бих се занимавал.
Да колега но виж първия пример тогава на чисто зелено при 4 коли които минаха след мене се опитаха да ме прекарат за какво внимание говориме .... Просто късмет, че тогава имах свидетели и му беше ясно на полицая, че няма да мине номера...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз за такова нещо винаги обжалвам пред началника на КАТ и винаги са ми връщали талона (3 или 4 пъти до сега). Никога не минавам на червено и не смятам, че е редно да ми пишат актове за това.
73 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5