Акт за минаване на червено !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Акт за минаване на червено !

Мнение от jorko7120 » 31 Юли 2014, 16:12

Здравейте . И така преди година се пробваха да ме прекарат, че съм минал на червено при положение, че минах на чисто зелено но за мое щастие бяхме 3ма в колата като леля ми беше отзад а тя е мн цапната в устата и при въпроса от страна на полицая "Защо мина на червено" докато разбера тоя сериозно ли ме пита това или се базика отзад се чу изтеричен смях :mhihi: след който последва "Ти да не си кьорав ? Купи си очила" . Аз неможах и дума да кажа и полицайчето отиде уж да проверява документите и веднага се върна и ми ги върна и каза приятен ден :winky: . Явно при трима в колата му стана ясно, че номерът няма да мине.

За мое нещастие днес на друго място ми го натресоха червеня светофар и бях сам. И малко по-подробно.. светеше ми зелено движех се г/д 40-50км/ч
и ми светна жълто едва ли не като се бях изравнил вече с стълба на светофара или съвсем малко преди това естествено нямаше как да спра и продължих и ествествено кукупипито ме посреща с палка в ръка и еи такава физиономия :ok: след което става много сериозен провери ме за алкохол и ме пита:
-Знаете ли защо ви спрях?
-За проверка ??!
-Не! Минахте на червено!

Отам се опитах да му обясня ситуацията и че греши но той неизкаше и да чуе. Обясни ми че ще пише това което е "видял" пък аз да съм обжалвал и така написа ми акт написах възражение "Преминах на жълт сигнал, който светна в последня момент и сметнах за по-безопасно да премина през кръстовището" .

Та мисля да си диря правата и май,май ще трябва да си намеря свидетел.... Ще мине ли номера, че сме пътували заедно с комшия/приятел/колега в две коли и те са си чакали в лентата за напрао и са видяли как завивам на ляво ? Знам, че не е правилно по този начин но и тяхното не е правилно .... Предня път мисля ми се размина само и единствено защото имах 2ма свидетели. А сега не защото бях сам :oops: . Ще се консултирам и с адвокат по въпроса.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Re: Акт за минаване на червено !

Мнение от cmdkick » 31 Юли 2014, 16:33

Свидетелите (ако има такива) мисля, че се пишат във акта, демек ако не си написал че имаш свидетели в акта няма да ти ги признаят, иначе винаги можеш да обжалваш и в зависимост кой ти е адвокат, зависи дали ще спечелиш, а иначе ми е интересно това в София ли става?
Tires are evil - destroy them all ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 31 Юли 2014, 17:10

Лъжата със свидетел, който не е свидетел не е добра идея. Кофти ситуация, потърси някой от СБА и ще те посъвтват за адвокат, който ще ти свърши работа.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Юли 2014, 17:51

Не е баш СБА, ами БАУ. Искат 100лв за "членство" за да започнат да се занимават с теб и честно казано силно се съмнявам, че вършат нещо съществено.

Но щом в акта си признал, че си минал на жълто и "смяташ" нещо вероятно и след жалба ще го гризнеш. Пробвай с жалба до началника на КАТ в която изложи какво е станало, че светофарната уредба няма таймер и разполагаш със запис от камера в колата на която има записана и скорост и цялата комуникация със служителя за която можеш да намекнеш, че не е била много по устав (не се е представил, задавал ти е гатанки защо те е спрял и т.н.)и си готов да я предоставиш за преразглеждане на акта.

Срока май беше 7 дневен (долу на акта го пише).
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 31 Юли 2014, 18:48

bum_bum написа:... и цялата комуникация със служителя за която можеш да намекнеш, че не е била много по устав (не се е представил, задавал ти е гатанки защо те е спрял и т.н.)...

Аха, и обувките не му е лъснал! :dummy: :dummy: :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 31 Юли 2014, 18:53

50 лв ще ти е глобата, каквото и да пишеш жълтото за тях е равно на червено.
В Бургас правихме колона миналата година над 20 коли, аз и още един бяхме от последните и решихме да се изнижеме на жълто, за да не изпуснем останалите и ни го нахакаха. :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 31 Юли 2014, 19:09

Попадал съм в същата ситуация.
Акта ще е 50лв. преди неможеше да се обжалва глоба до 50лв., сега незнам.
Плащай и забравяй, колкото и да се стараеш да бъдеш пример за всички.
Факт е, че който неможе да си намери нормална работа кандидатсва в МВР.
Забравяй иначе, ще те смажат с бюрокрацията си, живота е кратък не се занимавай с идиоти.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 31 Юли 2014, 19:36

И така порастърсих се в нета и има не един или два отменени акта в идентична ситуация. Говорих и със юрист по въпроса и каза, че това със свидетеля няма да мине. Понеже офиса ми е вблизост се виждаше от него какво правят ги наблюдавах и спираха предимно коли с по един човек или иначе казано сам шофьор (като мене). Другото което забелязах е че от местоположението си нямат физическата възможност да видят мойта секция за наляво и също така няма и дублираща се секция която да им помага в случая. Питахте и за точно местоположение на светофара. Той се намира на околовръстното и входа за овчакупел:
KAT.jpg

Аз идвам от Люлин и правя ляв завой на кръстовището и както казах минах на жълто понеже ако бях тръгнал да спирам щях да спра доста навътре в кръстовището. Незнам дали е случайно или не но секундарниците не работеха. Спряха ме там където съм сложил червена точка.
Сега забелязвам и нещо друго. В акта доколкото го разчетох пише на кръстовището с Бойчо Бойчев и Президент Линкълн. Това правилно ли е написано ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 31 Юли 2014, 19:46

Подобна ситуация:

Светофар с таймер ; влизам в кръстовището при оставащи 3 сек. и се нареждам за ляв завой втора кола, т.е. имаше една кола чакаща пред мен и аз се нареждам зад нея чакайки някоя секунда на зелено.Изчакваме отсрещните да се изнижат и ние двамата излизаме от кръстовището напълно нормално без да забавим никой от следващата вълна.
Малко след кръстовището ме спират и аз като теб на стандартния въпрос отговорих със "За проверка?" :D

-Тоя светофар виждаш ли го ? :angel:
- Епа виждам го :mhihi:
- Е защо минаваш на червено! Избирай акт или фиш? :angel:
- АА не аз влезнах на зелено при 3 сек. оставащи! :mrgreen:
Следват няколко миниути разправии на какъв цвят съм влезнал в кръстовището, след което смяна на версията:

-Ти правилника чел ли си го бе момче ... не влизаш в кръстовището, ако не можеш да излезеш безопасно и без да попречиш на другите участници в движението! :angel:
-Е аз на кой попречих...И между другото, защо си променихте мнението за нарушението?

Следват нови разправи, при което те решават, че ще пишат фиш и няма повече да спорят с мен.

-Искам да ми пишете акт, за да го обжалвам! :mhihi:
-Кой ще обжалваш ти бе .... направо книжката ти взимам! :angel:
-Пишете, аз пак ще обжалвам!
И така в крайна сметка разбраха, че няма да минат лесно и скъсаха акта след първото изречение от обжалването.

Явно това е сравнително лесен начин да си набавят необходимия брой нарушители, за да си стигнат целите.
Последна промяна TheDriver на 31 Юли 2014, 20:02, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 31 Юли 2014, 19:51

Глобата е 100 лв. и 8 т., а не 50 лв. както се твърди в предни постове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Юли 2014, 20:03

TheBoss написа:
bum_bum написа:... и цялата комуникация със служителя за която можеш да намекнеш, че не е била много по устав (не се е представил, задавал ти е гатанки защо те е спрял и т.н.)...

Аха, и обувките не му е лъснал! :dummy: :dummy: :dummy:

А не е ли първото нещо, което трябав да направи като те спре да се представи с чин и от кое РУ и да съобщи причината за спирането?

Ако "Опааа, добър ден". "Знаеш ли защо те спирам" е комуникация в реда на нещата нямам възражения.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 31 Юли 2014, 20:05

Действително не се представи. И всъщност спираха всяка последна кола минала на светофара когато са свободни и не пишат актове. Действително бройки им трябваха ....
За Хелуин

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 31 Юли 2014, 20:08

Аз бих платил и за в бъдеще бих внимавал до колкото мога :lol: ,другото е много разправия и не бих се занимавал.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 31 Юли 2014, 20:13

mfandakov написа:Аз бих платил и за в бъдеще бих внимавал до колкото мога :lol: ,другото е много разправия и не бих се занимавал.

Да колега но виж първия пример тогава на чисто зелено при 4 коли които минаха след мене се опитаха да ме прекарат за какво внимание говориме .... Просто късмет, че тогава имах свидетели и му беше ясно на полицая, че няма да мине номера...
За Хелуин

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Юли 2014, 20:16

Аз за такова нещо винаги обжалвам пред началника на КАТ и винаги са ми връщали талона (3 или 4 пъти до сега). Никога не минавам на червено и не смятам, че е редно да ми пишат актове за това.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата