Местене на климатик от една стая в друга ?
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Stefan Caromov
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Кораба Destiny
- Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed
Местене на климатик от една стая в друга ?
Колеги, някой има ли познат, който може да извърши услугата демонтаж от една стая, монтаж в друга и преглед с евентуално допълнаве на фреона?
Чета из нета, ама нещо тия хора, за нищо ги нямат тия цени.... искат по 220-250 лева? Става въпрос за София.
Имаше едно момче, което ви каза 150 лева всичко ( без удължаване на тръба ), ама му изгубих телефона
Чета из нета, ама нещо тия хора, за нищо ги нямат тия цени.... искат по 220-250 лева? Става въпрос за София.
Имаше едно момче, което ви каза 150 лева всичко ( без удължаване на тръба ), ама му изгубих телефона
Re: Местене на климатик от една стая в друга ?
Мдаа....когато даваш пари винаги ти се струват много, а когато взимаш-малко...
200 лева за демонтаж-монтаж е напълно нормална цена.
бих ти препоръчал и да се подменят тръбите с нови, най-малкото изолацията им е станала на гъз с времето.
също така бих ти препоръчал да се направи и профилактика /в зависимост от състоянието на климатика/ ама това ще ти оскъпи процедурата допълнително...
200 лева за демонтаж-монтаж е напълно нормална цена.
бих ти препоръчал и да се подменят тръбите с нови, най-малкото изолацията им е станала на гъз с времето.
също така бих ти препоръчал да се направи и профилактика /в зависимост от състоянието на климатика/ ама това ще ти оскъпи процедурата допълнително...

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
200лв са уникално много пари за тия олигофрени, които даже не ти връзват гаранционния климатик според инструкциите.
Та, като ти се струва и на теб много, из нета има теми, как се събира фреона във външното тяло, местиш си ги, как ти се иска и търсиш някой познат, познат на познат в извън работно време да ти върже само тръбите и допълни с фреон.
Струваше ми 50лв, но сам си висях от 5-я етаж с външното тяло
Та, като ти се струва и на теб много, из нета има теми, как се събира фреона във външното тяло, местиш си ги, как ти се иска и търсиш някой познат, познат на познат в извън работно време да ти върже само тръбите и допълни с фреон.
Струваше ми 50лв, но сам си висях от 5-я етаж с външното тяло

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Зависи от "олигофрените" но 200 лв. си е нормално
.
Не винаги е толкова просто както изглежда и не винаги могат да се ползват старите тръби...,
а пък тоз неолигофрен , дето в извън работно време, с служебния инструмент, вакум помпа и тн. за 50 лв. ще върже / " съчлени "
/ тръбите,
може да се окаже последния му опит да работи "на частно в частното"...

Не винаги е толкова просто както изглежда и не винаги могат да се ползват старите тръби...,
а пък тоз неолигофрен , дето в извън работно време, с служебния инструмент, вакум помпа и тн. за 50 лв. ще върже / " съчлени "

може да се окаже последния му опит да работи "на частно в частното"...
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
А защо не се обърнеш към хората, които са ти го поставяли едно време като си го купувал, все пак трябва да ти дадат по преференциална цена. 
п.п.: кое му е нормалното в моя град пък и за другаде като съм гледал оферти цените за стандартен монтаж/демонтаж и тн варират м/у 120-150 лв, в София уш конкуренций пък

п.п.: кое му е нормалното в моя град пък и за другаде като съм гледал оферти цените за стандартен монтаж/демонтаж и тн варират м/у 120-150 лв, в София уш конкуренций пък

- Stefan Caromov
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Кораба Destiny
- Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed
Съвсем не помня нито координати, нито фирма. Беше преди седем години .
Тук колега ми даде телефон на техник, който ще сварши работата на разумна цена, ще се обърна към него.
Тук колега ми даде телефон на техник, който ще сварши работата на разумна цена, ще се обърна към него.
c7aH4eB написа:...
а замисляш ли се колко е наема на офис 50 м2 /примерно/ в твоя град и колко е в Сф?
също се замисли колко е заплатата на монтажник и специалист хладилна/климатична техника в твоя град и колко в Сф...
колко са транспортните разходи в град с 15 000 население и колко в такъв с 1,5 милиона?
единствения вариант е някой да извърти частно преместването, със служебната кола, фирмени инструменти и материали в извънработно време...ама въпросния монтажник рискува работното си място за едни 50 кинта...
както и да е, явно колегата си е осигурил човек

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
sa_hellrot написа:.......
Може и аз да не съм се изразил правилно.
В къщи, два нови, Самсумг и Панасоник, две различни фирми, никой не ползва вакум помпа. В службата завъртяха 11 бр. с най-ниска оферта 150лв/бр, и помен от помпа и дори мерене и допълване, след седмица останаха само два работещи.
Аз на такива "майстори" няма да дам 200лв, че и да чистя, подмазвам и оправям маркучи след тях.
Дано съм станал по-ясен, момчето мина и само пусна фреона и допълни, 50лв му дадох без да е искал, вършеше услуга на приятел.
И, като цяло е безсмислено да дадеш 200лв за 10 годишен климати, за местене, като за още толкова може да намериш нов, с безплатен монтаж.
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Е, то за такива - ясно. Аз говоря за качествен монтаж, с нови тръби, кабели, дренаж, вакууми и т.н.
А знаеш ли , че в гаранционните карти на вносителите ,за Мидеа примерно, има условие да не променяш дължината и вида на захранващия кабел? А оригиналния кабел обикновенно е около 1,0 - 1,2 метра. Това ако го спазиш при монтажа, за да важи гаранцията, дали няма да е грозно да виси разклонителя по средата на стената.. Тъпо, ама има фирми които така монтират - хем икономисват време и кабел , хем такова е изискването за да важи гаранцията.
А знаеш ли , че в гаранционните карти на вносителите ,за Мидеа примерно, има условие да не променяш дължината и вида на захранващия кабел? А оригиналния кабел обикновенно е около 1,0 - 1,2 метра. Това ако го спазиш при монтажа, за да важи гаранцията, дали няма да е грозно да виси разклонителя по средата на стената.. Тъпо, ама има фирми които така монтират - хем икономисват време и кабел , хем такова е изискването за да важи гаранцията.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Голяма работа ще да са тези майстори, които не използват вакум помпи!
То и за това цената е такава.
То и за това цената е такава.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз вземам 100лв за такава работа , с валидна гаранция до оставащия срок . Обаче има един проблем - на около 430 км съм от София
Помпата не е проблем за климатика .Много по голям проблем е самия монтажник ,дали си върши съвестно работата и коректноста на фирмата .Това е първостепенно а не дали сложил помпа или не.
Колегата ако иска мога да препоръчам фирма за София но цените са си за коментар с тях .

Помпата не е проблем за климатика .Много по голям проблем е самия монтажник ,дали си върши съвестно работата и коректноста на фирмата .Това е първостепенно а не дали сложил помпа или не.
Колегата ако иска мога да препоръчам фирма за София но цените са си за коментар с тях .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Колега, на мен това ми го правиха преди няколко години от вилата един климатик трябваше да се премести в апартамента.
Ползвах услугите на едни момчета които преди това ми бяха монтирали един друг климатик и ми хареса как работеха.
Хареса ми че работят чисто, имат си всички необходими инструменти и на края не забравят да си ползват вакуум помпата.
Уловката е че не работят с всички марки - при мен преместваха една мидеа и са ми монтирали хитачи, но си спомням, че имаше някакви марки с които не работели.
Ако искаш ето ти номера - 0895 779 108 търсиш Марио.
Ползвах услугите на едни момчета които преди това ми бяха монтирали един друг климатик и ми хареса как работеха.
Хареса ми че работят чисто, имат си всички необходими инструменти и на края не забравят да си ползват вакуум помпата.
Уловката е че не работят с всички марки - при мен преместваха една мидеа и са ми монтирали хитачи, но си спомням, че имаше някакви марки с които не работели.
Ако искаш ето ти номера - 0895 779 108 търсиш Марио.
12 мнения
• Страница 1 от 1