Покупка на Е36
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Покупка на Е36
Здравейте колеги ! Предстои ми да си купя и Е36(имам вече Е39 525д).Спрях се на една много добра,водих си майстора с мен и той я гледа,кара я и каза ето това е колата,а той по принцип е много капризен и за всичко се хваща.Обаче има един проблем,колата по документи е 320i,но е с мотор 2.8 и няма документ за него,съответно и по талони е 2.0 и пише номера на двигателя на стария мотор.Има ли начин да се извади някакъв документ за новия мотор и да си сменя талоните и да я регистрирам като 2.8 един вид всичко да ми е изрядно ? В противен случай не си струва... Поздрави !!!
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Покупка на Е36
Трябва в някоя морга да ти извадите договор за покупко-продажба, фактури и такива щуротии, след което да го покажеш в КАТ. А бе нек'ви е такива филми бяха...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Само с показване на договор за покупко-продажба и фактура няма да мине кат
Минава се една комисийка наречена Декра, цялата работа ще ти излезе 700лв, чакането е около 2 месеца.

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Пффф май почвам да се отказвам...
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Ако колата е от друг град има смисъл да сменяш всичко , в противен случай минаваш само за смяна на талон , тоест няма да минаваш на канали за проверка . Няма и да разберат , че двигателя е сменян. Ако толкова те ръчка не си заслужава , поне според мен е една напълно излишна инвестиция колкото и да е идеална колата ! 

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Това го знам,но за напред ако реша да я продам ?
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
За напред, или я взима човек от твоя град, или я даваш без прехвърляне
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
randity написа:Трябва в някоя морга да ти извадите договор за покупко-продажба, фактури и такива щуротии, след което да го покажеш в КАТ. А бе нек'ви е такива филми бяха...
Копие на талона на колата в която е бил двигателя оригинално + фактура за двигателя (може и да някаква символична сума)
После се минава Декра или Технотест (които след доста дълго прекъсване, отново работят) и не е толкова трудно, стига мотора да не е изсипан в коша, и колата да е дроб, и всичко да е тел, изолирбанд и свински опашки

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Колата е кукла,просто няма забележка дори 1 драскотинка и никога не е карана на ГАЗ.Мотора е свален от автоматик поне така ми обясни момчето и няма никакви документи за него 

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
За да я одобрят от ДЕКРА трябва да си с голямо прасе диф, дебелите полуоски, вентилирани дискове отзад, акумулатора в багажника. Ако не са направени тези неща от предишният собственик, сметката става дебела
като добавим и 700лв (ДЕКРА +КАТ+фактурата от морга) ....

- Ivo_stz
- кандидат ентусиаст
-
За Декрата - гледат спирачките да, но за ск.кутии , дифове и полуоски поне при нас не гледаха. Дори не стана и дума за тях
Общо взето - документация изрядна , чакане доста и пари 

- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
аз навремето бях купил един голф гти , като бях в кат за смяна на номера (че беше от Варна) се окаче че е сменян блока и ми е прибраха за 1 ден , докато не взех фактура че съм купил тоя блок от морга и всичко е легално после си е регистраирах и нямаше ядове повече пари не съм давал...
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
m.dimitrov1992 написа:За да я одобрят от ДЕКРА трябва да си с голямо прасе диф, дебелите полуоски, вентилирани дискове отзад, акумулатора в багажника. Ако не са направени тези неща от предишният собственик, сметката става дебела![]()
Тия всичките неща ти ги казаха и знаят за всяка една марка и модел колко дебели са полуоските и къде стои акумулатора или

- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
M10 написа:m.dimitrov1992 написа:За да я одобрят от ДЕКРА трябва да си с голямо прасе диф, дебелите полуоски, вентилирани дискове отзад, акумулатора в багажника. Ако не са направени тези неща от предишният собственик, сметката става дебела![]()
Тия всичките неща ти ги казаха и знаят за всяка една марка и модел колко дебели са полуоските и къде стои акумулатора илиПлюс това се писа 500 пъти че технотест работи отново и на нормални цени...
Знаят знаят

14 мнения
• Страница 1 от 1