Съставиха ми акт, какво следва?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Съставиха ми акт, какво следва?

Мнение от lancerpor » 03 Сеп 2014, 7:34

Здравейте, вчера към 18:00 ме спряха със сирени докато карах служебния бус. Основанието им било, че не съм спрял на стоп палка. Сигнала ми е бил подаден като съм влизал в кръговото движение, където двамата господа полицаи бяха застанали и си подпираха патрулката. Реално ситуациятя е следната: Буса ми е дясна дирекция, преди да вляза в самото кръгово движение, погледнах на дясно и ги видях да си седят кротко. В следващия момент, поглеждам на ляво за да видя за идващи коли,но нямаше никой и продължих. След около 500-600 метра след кръговото направих ляв завой и след още 100метра чух сирени и отбих. Въпросния полицай слезе от патрулката видимо ядосан с въпроса "защо не спря на стоп палка и защо тръгна да бягяш". След обяснение, че реално не съм бягал и е смешно да твърди, че съм бягал с товарен бус ми казаха, че ще ми вземат книжката и ми съставиха акт, че съм нарушил член 103 и 137. При разписването на акта, втория полицай се разписа като свитедел. След като се разписаха ми казапа, че няма да ми вземат книжката, но аз все пак написах, че имам възражение и ще се консултирам с адвокат. Едното е за без колан, което си е вярно, но повече ме притеснява наказанието за стоп палката, защото видях, че пише че могат да ме лишат от правоспосовност от 3 до 6 месеца плюс парична глоба. Като цяло ми е първо нарушение от 4 години и има ли шанс и смисъл да обжалвам за да отпадне някак това за тази стоп палка, която не съм видял. Някой който се е сблъсквал с проблема не спиране на палка да пише каккво следва и какво да очаквам.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Съставиха ми акт, какво следва?

Мнение от boksioraE39 » 03 Сеп 2014, 9:49

На познат му отнеха книжката за 1-месец за неспиране на стоп палка,водело се неподчинение.
Консултирай се с адвокат защото може да намери грешки в съставянето на акта и да падне.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 03 Сеп 2014, 11:02

Колега, задължително пусни възражение в тридневен срок. Пиши, че си съгласен за колана, но не си съгласен за стоп палката, защото не са го направили по категоричен и видим от теб начин, не си имал никакво намерение и причина да не спираш и т.н. След около един месец, трябва да имаш резултат от възражението, ако ти хареса- плащаш, ако не ти хареса- отиваш на съд, но пак ти казвам, че всичко започва с подаването на възражение и обикновено налагат минималното наказание, защото виждат, че имаш намерение да се разправяш и за да не се стига до съд.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 03 Сеп 2014, 13:31

Ходих на среща с адвокат. Оказа се, че някакъв "известен" полицай ми го е писал. Каза, да не пускаме възражение, а директно като излезе наказателното постановление, тогава ще задвижи нещата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Сеп 2014, 14:23

Е нали се сещаш, че така е по-изгодно за адвоката. Отиди та си пусни едно възражение и после, ако не те устройва решението върви при ДРУГ адвокат. Този както те е почнал от далече, ще останеш изненадан колко години може да се води едно дело :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 03 Сеп 2014, 15:19

spacepl написа:Е нали се сещаш, че така е по-изгодно за адвоката. Отиди та си пусни едно възражение и после, ако не те устройва решението върви при ДРУГ адвокат. Този както те е почнал от далече, ще останеш изненадан колко години може да се води едно дело :)

точно :yes: Как така няма да пускате възражение :kuku: Та то там е най-вероятно и най-лесно да падне акта. Не се занимавай с глупости, а отивай веднага да пускаш едно възражение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 03 Сеп 2014, 15:38

Там е работата, че аз бях сам, а те са двама... Аз нямам свидетел. Този адвокат се занимава специално с такива случаи и каза, че посто няма да уважат възражението и само ще ми забавят наказателния протокол. За това иска директно да го обжалваме него.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Сеп 2014, 15:43

То почти винаги е така колега, ти сам, те двама. Но по право те трябва да докажат, че ти си виновен, а не ти да доказваш, че си невинен. Пък и ако не мине винаги можеш да отидеш при адвокат. Не чакай ами отивай и действай - адвокатите са долна напаст, някъде малко след съдия-изпълнителите са в класацията по гадняри.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 03 Сеп 2014, 16:42

Какво като ти забавят наказателното постановление, ти бързаш ли за някъде? Даже още по-добре като ти го забавят, ще караш повече време с книжка. Отиди и напиши едно хубаво възражение и най-вероятно акта ще падне. Най-често така става. Да се съдиш има време, няма да ти избяга, ако си толко мераклия. Напиши, че полицаите са били спрели на място с малка видимост (били са зад храст/дърво/стена), не си забелязал стоп палката, нямаш причина да не спираш и т.н. измисли си нещо. Винаги от там се започва и обикновено там свършва. Като гледам адвоката какви съвети ти дава, май ще те води по съдилища следващите 3 години и ще си му хранилка.
Не се мотай, понеже мисля че срока беше 3 дневен за възражение.

Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Сеп 2014, 10:40

Отиваш при друг адвокат,както те съветсват колегите и то още днес,този,другият адвокат ти пише едно грамотно възражение и го подаваш.
После може да си обжалваш колкото желаеш,защото ако нямаш сега възражение,все едно "после се сетила мара да се побара"

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 06 Сеп 2014, 14:54

Адвокатът те е посъветвал много добре. Актът се разглежда от началника на ОДМВР. Шансът да падне там е нищожен!
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 06 Сеп 2014, 17:38

Mario Pankov написа:По-добре ги изненадай и направо в съда

:yes: :yes:
Абсолютно правилно!!
Някъде до 2000-2002 г много често възраженията до началника на КАТ се уважаваха или се взимаше компромисно решение, но в момента е "БЕТОН". Нищо не се уважава и под никакъв предлог!
Колега, станал си жертва на мръсен полицейски трик, от който съм страдал и аз, но за минаване на червено.
При мен случката беше с тия гадини от "Сигма" и преди няколко месеца имаше уволнени и следствие точно за такива постановки. Догониха ме неочаквано с 2 мотоциклета и то БМВ без въобще да ги видя преди това и така ме засече единия, че добре, че заковах веднага. :twisted:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 26 Сеп 2014, 11:17

Излязло е наказателното ми постановление, но не ми го връчиха понеже не било разписано от началника. Наказанието ми е 150лв., 6 точки и 2 месеца лишаване от правоспособност. Тези дни ще говорим с двама адвокати дали има смисъл да обжалваме. Под "смисъл" имам в предвид дали може да се премахне наказанието за лишаване и примерно да се повиши паричната глоба. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 26 Сеп 2014, 12:46

lancerpor написа: Под "смисъл" имам в предвид дали може да се премахне наказанието за лишаване и примерно да се повиши паричната глоба. :dunno:

Няма как да стане.
Единствения вариант е да обжалваш НП и съдът да го отмени.

Мотив да обжалваш НП, е че не си възприел сигнала на служителите по пътен контрол към момента на подаването му и те са извели грешен извод, че бягаш и не си изпълнил полицейско разпореждане. После описваш, че са се намирали непосредствено преди кръгово, а ти си гледал за идващи автомобили от лявата страна и явно сигнала от служителите е подаден в този момент. Факта, че непосредствено след кръговото са се обозначили и след подаден сигнал си спрял е доказателство, че не си бягал, а просто не си възприел сигнала.

Може да изискате утвърден график за да се види дали не са застанали там произволно и в нарушение на:

Чл. 54. Полицейските служители осъществяват дейност по пътен контрол, като:
1. не напускат границите на разпоредените им за обслужване постове и маршрути без съгласуване и разпореждане на длъжностните лица, отговарящи за дейността на пътния контрол и дежурните в ОДЦ/ОДЧ;

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 26 Сеп 2014, 14:40

а те как така смятат да те спрат в кръговото?
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата