Съставиха ми акт, какво следва?
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Съставиха ми акт, какво следва?
Здравейте, вчера към 18:00 ме спряха със сирени докато карах служебния бус. Основанието им било, че не съм спрял на стоп палка. Сигнала ми е бил подаден като съм влизал в кръговото движение, където двамата господа полицаи бяха застанали и си подпираха патрулката. Реално ситуациятя е следната: Буса ми е дясна дирекция, преди да вляза в самото кръгово движение, погледнах на дясно и ги видях да си седят кротко. В следващия момент, поглеждам на ляво за да видя за идващи коли,но нямаше никой и продължих. След около 500-600 метра след кръговото направих ляв завой и след още 100метра чух сирени и отбих. Въпросния полицай слезе от патрулката видимо ядосан с въпроса "защо не спря на стоп палка и защо тръгна да бягяш". След обяснение, че реално не съм бягал и е смешно да твърди, че съм бягал с товарен бус ми казаха, че ще ми вземат книжката и ми съставиха акт, че съм нарушил член 103 и 137. При разписването на акта, втория полицай се разписа като свитедел. След като се разписаха ми казапа, че няма да ми вземат книжката, но аз все пак написах, че имам възражение и ще се консултирам с адвокат. Едното е за без колан, което си е вярно, но повече ме притеснява наказанието за стоп палката, защото видях, че пише че могат да ме лишат от правоспосовност от 3 до 6 месеца плюс парична глоба. Като цяло ми е първо нарушение от 4 години и има ли шанс и смисъл да обжалвам за да отпадне някак това за тази стоп палка, която не съм видял. Някой който се е сблъсквал с проблема не спиране на палка да пише каккво следва и какво да очаквам.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Съставиха ми акт, какво следва?
На познат му отнеха книжката за 1-месец за неспиране на стоп палка,водело се неподчинение.
Консултирай се с адвокат защото може да намери грешки в съставянето на акта и да падне.
Консултирай се с адвокат защото може да намери грешки в съставянето на акта и да падне.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, задължително пусни възражение в тридневен срок. Пиши, че си съгласен за колана, но не си съгласен за стоп палката, защото не са го направили по категоричен и видим от теб начин, не си имал никакво намерение и причина да не спираш и т.н. След около един месец, трябва да имаш резултат от възражението, ако ти хареса- плащаш, ако не ти хареса- отиваш на съд, но пак ти казвам, че всичко започва с подаването на възражение и обикновено налагат минималното наказание, защото виждат, че имаш намерение да се разправяш и за да не се стига до съд.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Ходих на среща с адвокат. Оказа се, че някакъв "известен" полицай ми го е писал. Каза, да не пускаме възражение, а директно като излезе наказателното постановление, тогава ще задвижи нещата.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Е нали се сещаш, че така е по-изгодно за адвоката. Отиди та си пусни едно възражение и после, ако не те устройва решението върви при ДРУГ адвокат. Този както те е почнал от далече, ще останеш изненадан колко години може да се води едно дело 

spacepl написа:Е нали се сещаш, че така е по-изгодно за адвоката. Отиди та си пусни едно възражение и после, ако не те устройва решението върви при ДРУГ адвокат. Този както те е почнал от далече, ще останеш изненадан колко години може да се води едно дело
точно

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Там е работата, че аз бях сам, а те са двама... Аз нямам свидетел. Този адвокат се занимава специално с такива случаи и каза, че посто няма да уважат възражението и само ще ми забавят наказателния протокол. За това иска директно да го обжалваме него.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
То почти винаги е така колега, ти сам, те двама. Но по право те трябва да докажат, че ти си виновен, а не ти да доказваш, че си невинен. Пък и ако не мине винаги можеш да отидеш при адвокат. Не чакай ами отивай и действай - адвокатите са долна напаст, някъде малко след съдия-изпълнителите са в класацията по гадняри.
Какво като ти забавят наказателното постановление, ти бързаш ли за някъде? Даже още по-добре като ти го забавят, ще караш повече време с книжка. Отиди и напиши едно хубаво възражение и най-вероятно акта ще падне. Най-често така става. Да се съдиш има време, няма да ти избяга, ако си толко мераклия. Напиши, че полицаите са били спрели на място с малка видимост (били са зад храст/дърво/стена), не си забелязал стоп палката, нямаш причина да не спираш и т.н. измисли си нещо. Винаги от там се започва и обикновено там свършва. Като гледам адвоката какви съвети ти дава, май ще те води по съдилища следващите 3 години и ще си му хранилка.
Не се мотай, понеже мисля че срока беше 3 дневен за възражение.
Успех!
Не се мотай, понеже мисля че срока беше 3 дневен за възражение.
Успех!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Отиваш при друг адвокат,както те съветсват колегите и то още днес,този,другият адвокат ти пише едно грамотно възражение и го подаваш.
После може да си обжалваш колкото желаеш,защото ако нямаш сега възражение,все едно "после се сетила мара да се побара"
После може да си обжалваш колкото желаеш,защото ако нямаш сега възражение,все едно "после се сетила мара да се побара"
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Адвокатът те е посъветвал много добре. Актът се разглежда от началника на ОДМВР. Шансът да падне там е нищожен!
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Mario Pankov написа:По-добре ги изненадай и направо в съда

Абсолютно правилно!!
Някъде до 2000-2002 г много често възраженията до началника на КАТ се уважаваха или се взимаше компромисно решение, но в момента е "БЕТОН". Нищо не се уважава и под никакъв предлог!
Колега, станал си жертва на мръсен полицейски трик, от който съм страдал и аз, но за минаване на червено.
При мен случката беше с тия гадини от "Сигма" и преди няколко месеца имаше уволнени и следствие точно за такива постановки. Догониха ме неочаквано с 2 мотоциклета и то БМВ без въобще да ги видя преди това и така ме засече единия, че добре, че заковах веднага.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
Излязло е наказателното ми постановление, но не ми го връчиха понеже не било разписано от началника. Наказанието ми е 150лв., 6 точки и 2 месеца лишаване от правоспособност. Тези дни ще говорим с двама адвокати дали има смисъл да обжалваме. Под "смисъл" имам в предвид дали може да се премахне наказанието за лишаване и примерно да се повиши паричната глоба. 

lancerpor написа: Под "смисъл" имам в предвид дали може да се премахне наказанието за лишаване и примерно да се повиши паричната глоба.
Няма как да стане.
Единствения вариант е да обжалваш НП и съдът да го отмени.
Мотив да обжалваш НП, е че не си възприел сигнала на служителите по пътен контрол към момента на подаването му и те са извели грешен извод, че бягаш и не си изпълнил полицейско разпореждане. После описваш, че са се намирали непосредствено преди кръгово, а ти си гледал за идващи автомобили от лявата страна и явно сигнала от служителите е подаден в този момент. Факта, че непосредствено след кръговото са се обозначили и след подаден сигнал си спрял е доказателство, че не си бягал, а просто не си възприел сигнала.
Може да изискате утвърден график за да се види дали не са застанали там произволно и в нарушение на:
Чл. 54. Полицейските служители осъществяват дейност по пътен контрол, като:
1. не напускат границите на разпоредените им за обслужване постове и маршрути без съгласуване и разпореждане на длъжностните лица, отговарящи за дейността на пътния контрол и дежурните в ОДЦ/ОДЧ;
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2