Спукана гума от остра дупка.
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Спукана гума от остра дупка.
Привет на всички. Тази вечер бях на гости в прокажения град Враца. Тъкмо бях тръгнал към денонощния магазин за безалкохолно и се изля някакъв порой. От него улиците станаха за секунди на реки и аз карах с не повече от 10-15км/ч. Изведнъж ударих нещо с предна дясна гума и волана ми почна да бие на дясно. Слязох от колата и за мое щастие гумата спаднала и спукана, а е на няма и 1000км. Бързо извадих резервната, станах на пате докато я сменя и сега въпроса ми. Може ли да се спаси гумата с някаква вулканизация или лепенка? Самата гума няма директна дупка, има лека цепнатина, която е до теловете и конците на гумата и не е по дълбока. Ходих до една бензиностанция и на компресора я напомпах, но тя изпука, не точно от едно място, а от парче с размерите 3х3 см като излизат балончета, а на въпросното място има съвсем повърхностни следи от нараняване.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Спукана гума от остра дупка.
Гумата се хвърля,ако се залепи гумата като се качиш на магистралата със 100-120 и ще се разпадне,да не говорим,че и ще тресе тая гума доста здраво.
Жалко, пари на вятъра. Тъпо ми става, че от пътното изрязват дупките и правят остри ръбове и после като се напълни това с вода и е тъмно как да я видиш и после плащаш....

Да, прекрасно е във Враца... И според мен гумата не може да се спаси.
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Кофти, колега.. За 2 години скъсах 3 гуми така, айде да кажем единия път аз си бях виновен, че не видях дупката, ама втория и третия си бяха в дъжд все и някои просто стават невидими, особено тия изрязаните не прощават.
После и да искам, как аджеба да си купя от по-скъпите гуми, като знам, че и хиляда километра може да не оцелеят...
После и да искам, как аджеба да си купя от по-скъпите гуми, като знам, че и хиляда километра може да не оцелеят...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
и в София има много местенца които могат така да те сюрпризират, 2 пъти ми се е случвало,двата пъти хвърлих гумата(точно като при тебе,нямаше и 1000км),поне втория случай гумата беше си почти изпяла песента
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ако не е много нископрофилна, и в зависимост, къде е сцепена, и при точния гумаджия може да се направи. Естествено после задна. От това, което съм виждал, по-евтините и меки гуми се цепят по борда от дупки, та питай, колко ще струва. В случая лепене не е оферта, въпреки, че ще имаш и такива предложения.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Lenco написа:Ако не е много нископрофилна, и в зависимост, къде е сцепена, и при точния гумаджия може да се направи. Естествено после задна. От това, което съм виждал, по-евтините и меки гуми се цепят по борда от дупки, та питай, колко ще струва. В случая лепене не е оферта, въпреки, че ще имаш и такива предложения.
Не ти пожелавам да си в тая кола като се пръсне на път тая гума такива пируети ще има по платното,че свят ще ти се завие най-малкото.
На една стара кола, точно по същата схема, с подложка и вулканизация нямаше проблем, даже онзи ден видях колата след 6 години със същите гуми

- dzhibarov
- Потребител
-
- Кара: 316i Е46 седан
- Мечтае да кара: магарешка каручка
Аз съм цепил така клебер -зимна. Вече 4 зими я карам след залепяне (топла вулканизация във Варна) няма абсолютно никакъв проблем. просто много гумаджии отказват, но ако намериш точния става!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ако може да се лепне ги подари на някои да си парзаля с тях и си вземи нови (така направих аз) За 200-300лв няма смисъл да се пребиваме.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
GecataBMW-E46 написа:Lenco написа:Ако не е много нископрофилна, и в зависимост, къде е сцепена, и при точния гумаджия може да се направи. Естествено после задна. От това, което съм виждал, по-евтините и меки гуми се цепят по борда от дупки, та питай, колко ще струва. В случая лепене не е оферта, въпреки, че ще имаш и такива предложения.
Не ти пожелавам да си в тая кола като се пръсне на път тая гума такива пируети ще има по платното,че свят ще ти се завие най-малкото.
Преди мноооого години, на първото БМВ имах джанти 200/60/365, тва по времето на мръсния-червен-кмет, който само крадеше, а Бургас приличаше на бойно поле. Та се случи да сцепя едната предна, на дупка. В целия Бургас ми посочиха един човек (някъде до изтрезвителното беше), който явно знаеше, какво прави. Гумата си изкара целия грайфер, естествено, задна. Нямаше никакви ядове, само вулканизираното изглеждаше малко кофти на вид и очите ми бяха все там.
И между другото бях в колата, която пръсна, тази гума с около 160-170 на магистралата. Беше задна и нямаше грам пироет, стана малко по-шумна и докато спра малко беше паднало от нея

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Lenco написа:И между другото бях в колата, която пръсна, тази гума с около 160-170 на магистралата. Беше задна и нямаше грам пироет, стана малко по-шумна и докато спра малко беше паднало от нея
Същото ми се случи на връщане от София, точно преди jumbo-то в Бургас. Гумата беше задна.
Пируети нямаше никакви, музиката беше на макс и се усетих, чак когато почна да мирише на изгоряла гума.
А и бяхме 3ма в колата и никой нищо не разбра. Предполагам, че съм карал с пръсната гума няколко км.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Герой сте..
Мога да ви кажа за един друг случай с такава гума но човека го няма а и май няма смисъл.
Лек ден.

Мога да ви кажа за един друг случай с такава гума но човека го няма а и май няма смисъл.
Лек ден.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Да евала късметлии сте,нищо пак си карайте с такива гуми
няма страшно.

50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4