Прехвърляне на автомобил
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Прехвърляне на автомобил
Така се случи, че имаме 3 автомобила на един човек в семейството. Искам да разпределя 2-та на други хора. За целта не ми се дават по нотариуси 100-200 лв. Бях чел преди време, че мислят да го махнат. Някой знае ли дали са го премахнали и как е самата процедура по прехвърляне на собствеността на автомобила.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Прехвърляне на автомобил
Вчера купувахме кола на един познат и прехвърлянето пред нотариус си го има
Прехвърлят се нотариално, след това си отиваш в КАТ и си вадиш нови талони.

Прехвърлят се нотариално, след това си отиваш в КАТ и си вадиш нови талони.

ATR-42/72
В google ми изкарва статии през 2013, че ще отпадне. Някакъв пакет мерки за облекчаване на гражданите и дотам. Отпаднало ли е, как е без нотариус, нищо.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Сладур1 написа:В google ми изкарва статии през 2013, че ще отпадне. Някакъв пакет мерки за облекчаване на гражданите и дотам. Отпаднало ли е, как е без нотариус, нищо.
Мислеха да отпадне колега, но не отпадна...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Направо си го пишеше, че е отпаднало. Не беше нещо като предложение,поне 2 статии които прегледах набързо. Някакъв евтин вариант има ли?
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Сладур1 написа:Направо си го пишеше, че е отпаднало. Не беше нещо като предложение,поне 2 статии които прегледах набързо. Някакъв евтин вариант има ли?
Нали ти казах, че онзи ден минавах през нотариус и не е отпаднало

ATR-42/72
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Сладур1 написа:Така се случи, че имаме 3 автомобила на един човек в семейството. Искам да разпределя 2-та на други хора. За целта не ми се дават по нотариуси 100-200 лв. Бях чел преди време, че мислят да го махнат. Някой знае ли дали са го премахнали и как е самата процедура по прехвърляне на собствеността на автомобила.
Защо не им се направят пълномощни с всички права над автомобила или ако държиш да се прехвърлят с един договор за покупко-продажба и съответния човек да си смени талоните едва ли ще удариш 200 лв.
c7aH4eB написа:Сладур1 написа:Така се случи, че имаме 3 автомобила на един човек в семейството. Искам да разпределя 2-та на други хора. За целта не ми се дават по нотариуси 100-200 лв. Бях чел преди време, че мислят да го махнат. Някой знае ли дали са го премахнали и как е самата процедура по прехвърляне на собствеността на автомобила.
Защо не им се направят пълномощни с всички права над автомобила или ако държиш да се прехвърлят с един договор за покупко-продажба и съответния човек да си смени талоните едва ли ще удариш 200 лв.
Ако не се лъжа е задължително минаването през нотариус

..Bayerische Motoren Werke..

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Това е законовото положение към момента (Закон за движение по пътищата):
Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3 подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3 подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
M-coupe написа: Ако не се лъжа е задължително минаването през нотариус
Да, обаче разходите не са 100-200 лв.

Колко са? Повече или по-малко?
Сладур1 написа:Колко са? Повече или по-малко?
Ако не се лъжа е 30лв +3% от цената на която продаваш автомобила.Като минимума е 100лв (само на хартия нали

..Bayerische Motoren Werke..

12 мнения
• Страница 1 от 1