Инсталиране на Win7 x64 от USB
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Инсталиране на Win7 x64 от USB
Здравейте,
Знам, че не сме компютърен форум, но изчетох почти всичко по чуждите и нашите форуми и никъде не можах да намеря решение.
Искам да направя една флашка, от която да мога да инсталирам Win7 x64, но не ми се получава. Свалях различни програмки, пробвах ръчно през 'cmd', но не става и това си е. С Win7 x86 няма проблем. Извода, до който стигнах е, че компютърът не иска да стартира когато флашката е форматирана на NTFS. Ако е FAT32 я засича и тръгва инсталацията. Проблемът е, че в x64 версията има един файл (install.wim), който е над 4ГБ и няма как да се запише на FAT32. Пробвах с 3 различни версии на Win7 и навсякъде този файл е над 4ГБ при x64. При x86 е под 4ГБ и затова няма проблем. Пробвах на 3 различни компютъра (1 настолен и 2 лаптопа) и резултатът е един и същ.
Давайте идеи как да си направя стартираща (bootable) флашка с Win7 x64.
Знам, че не сме компютърен форум, но изчетох почти всичко по чуждите и нашите форуми и никъде не можах да намеря решение.
Искам да направя една флашка, от която да мога да инсталирам Win7 x64, но не ми се получава. Свалях различни програмки, пробвах ръчно през 'cmd', но не става и това си е. С Win7 x86 няма проблем. Извода, до който стигнах е, че компютърът не иска да стартира когато флашката е форматирана на NTFS. Ако е FAT32 я засича и тръгва инсталацията. Проблемът е, че в x64 версията има един файл (install.wim), който е над 4ГБ и няма как да се запише на FAT32. Пробвах с 3 различни версии на Win7 и навсякъде този файл е над 4ГБ при x64. При x86 е под 4ГБ и затова няма проблем. Пробвах на 3 различни компютъра (1 настолен и 2 лаптопа) и резултатът е един и същ.
- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Re: Инсталиране на Win7 x64 от USB
http://everyone09.blog.bg/technology/2010/03/05/instalirane-na-windows-7-ot-flashka.504838
има и една програмка : Windows7-USB-DVD-tool
всъщност открих я или си я дръпни и пробвай с нея >>>>
http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool
Дано ти помогне !
има и една програмка : Windows7-USB-DVD-tool
всъщност открих я или си я дръпни и пробвай с нея >>>>
http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool
Дано ти помогне !

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна saleene на 21 Сеп 2014, 16:47, променена общо 2 пъти

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
M5 написа:Здравейте,
Защо се занимаваш със самоделки ? В MSDN/Тechnet имиджа install.wim е под 3 гигабайта. Иначе ползвай този tool http://wudt.codeplex.com/
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
Аз наскоро ползвах тази:http://rufus.akeo.ie.
Ако не ти се занимава с готови програмки (въпреки, че е по лесно с тях) ето един линк с опътване:https://www.dropbox.com/s/5d302bjindwnwdx/Boot_USB.doc?dl=0.
Sent from my SmartPhone using Tapatalk
Ако не ти се занимава с готови програмки (въпреки, че е по лесно с тях) ето един линк с опътване:https://www.dropbox.com/s/5d302bjindwnwdx/Boot_USB.doc?dl=0.
Sent from my SmartPhone using Tapatalk
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Използвам това WinSetupFromUSB_1-0-beta8, има го за 32 и 64 бита.
С него съм си направил на 8 гиги флашка Хп,7ца ултимат 32/64 и хирен бут сд.
Всичко което може да ти е нужно някога.
С него съм си направил на 8 гиги флашка Хп,7ца ултимат 32/64 и хирен бут сд.
Всичко което може да ти е нужно някога.

- M5
- младши ентусиаст
-
До сега съм пробвал със следните програмки:
1. Windows7-USB-DVD-Download tool
2. unetbootin-windows
3. WiNToBootic
4. Ръчно през 'cmd'
Сега ще пробвам с WinSetupFromUSB и ще пиша за резултата.
Edit: Същата работа. Грешката, която дава е "Disk read error occured".
Открих и още нещо интересно. Когато флашката е форматирана като NTFS, телевизорът също не я разпознава. Започвам да си мисля, че проблемът е във флашката, а не в методите на запис. Знам, че съм пускал филми над 4ГБ на телевизора, но от друга флашка, което значи, че не е била на FAT32.
Сегашната флашка е Silicon Power 32GB, но не знам точния модел.

2. unetbootin-windows
3. WiNToBootic
4. Ръчно през 'cmd'
Открих и още нещо интересно. Когато флашката е форматирана като NTFS, телевизорът също не я разпознава. Започвам да си мисля, че проблемът е във флашката, а не в методите на запис. Знам, че съм пускал филми над 4ГБ на телевизора, но от друга флашка, което значи, че не е била на FAT32.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Прикачвам ти това с което си правя такива флашки .Файла на 7цата трябав да е iso формат .Надявам се в биос си му разрешил бутване от USB и му указваш коректното устройство в случая флаша преди да стартираш .След инсталацията го връщаш както си е било .успех.
Харда в каква система е форматиран ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
M5 написа:До сега съм пробвал със следните програмки:
2. unetbootin-windows
3. WiNToBootic
4. Ръчно през 'cmd'
Я погледни, след като я форматираш флашката, дали няма някаква останала информация на нея (няколко килобайта )

Не Мы такие, Жизнь такая
- M5
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Прикачвам ти това с което си правя такива флашки .Файла на 7цата трябав да е iso формат .Надявам се в биос си му разрешил бутване от USB и му указваш коректното устройство в случая флаша преди да стартираш .След инсталацията го връщаш както си е било .успех.
Точно с тая програмка пробвах първо. Записването минава успешно, при пускане на компютъра влизам в 'boot' менюто и си избирам флашката. Ако е форматирана на FAT32 започва да зарежда от нея, ако е на NTFS, дава "Disk read error occured".
stefanoff написа:M5 написа:...
Я погледни, след като я форматираш флашката, дали няма някаква останала информация на нея (няколко килобайта )
Нещо странно се случва с тая флашка. Бях записал един 8ГБ филм на нея, мушкам я сега в компютъра и ми показва, че заетото място е 90МБ. Като отворя папката с филма си показва, че е 8ГБ и филма върви без грижи. Форматирах флашката (quick format NTFS) и пак показва, че заетото място е 90МБ. След това пуснах пълен формат (пак NTFS) и отново показва, че има 90МБ заети! И в двата случая след форматирането вадих флашката и я слагах отново, за да не би да е останала кеширана информация. След това изтрих целия дял на флашката и го създадох отново. След форматиране отново има 90 МБ заети, но не знам с какво. От настройките на Windows съм сложил да ми показва и скритите системни файлове.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Здравей Колега,ето това е програмата,инсталира от windows до Линуккс и всичко.
Лесна за работа,не дава грешки ,не се бъгва,направо си е уникална
http://dox.bg/files/dw?a=9a6dcf09e1
Лесна за работа,не дава грешки ,не се бъгва,направо си е уникална
http://dox.bg/files/dw?a=9a6dcf09e1
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Пробвай с друг флаш .С тая прогарама съм правил такива бутващи флашки и за лаптопи за настолно за 32 за 64 за каквото се сетиш и си тръгват без проблем .Качих ти я защото е гарантирано че работи .В биоса освен да бутва от USB трябва да му укажеш и устройството ръчно .Пробвай на друг компютър с тази флашка и ако тръгне инсталацията значи проблема е нещо в настройките на биоса или харда .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Jordana написа:Пробвай с друг флаш .С тая прогарама съм правил такива бутващи флашки и за лаптопи за настолно за 32 за 64 за каквото се сетиш и си тръгват без проблем .Качих ти я защото е гарантирано че работи .В биоса освен да бутва от USB трябва да му укажеш и устройството ръчно .Пробвай на друг компютър с тази флашка и ако тръгне инсталацията значи проблема е нещо в настройките на биоса или харда .
Ако говориш за Windows7-USB-DVD-tool, аз също съм удрял на камък с този софтуер и то многократно,слагам 8 гигабайта флаш ,почвам да слагам windows 8.1 и по едно време ми излиза грешка,смених още 2 Usb флаш памет и един компютър и не става,с посочената от мен програма направо няма никакви проблеми,лесна за употреба,бързо записва имиджа ,като разбира се прави флаша бутващ и всичко е ток.
M5 написа:Jordana написа:Прикачвам ти това с което си правя такива флашки .Файла на 7цата трябав да е iso формат .Надявам се в биос си му разрешил бутване от USB и му указваш коректното устройство в случая флаша преди да стартираш .След инсталацията го връщаш както си е било .успех.
Точно с тая програмка пробвах първо. Записването минава успешно, при пускане на компютъра влизам в 'boot' менюто и си избирам флашката. Ако е форматирана на FAT32 започва да зарежда от нея, ако е на NTFS, дава "Disk read error occured".stefanoff написа:M5 написа:...
Нещо странно се случва с тая флашка. Бях записал един 8ГБ филм на нея, мушкам я сега в компютъра и ми показва, че заетото място е 90МБ. Като отворя папката с филма си показва, че е 8ГБ и филма върви без грижи. Форматирах флашката (quick format NTFS) и пак показва, че заетото място е 90МБ. След това пуснах пълен формат (пак NTFS) и отново показва, че има 90МБ заети! И в двата случая след форматирането вадих флашката и я слагах отново, за да не би да е останала кеширана информация. След това изтрих целия дял на флашката и го създадох отново. След форматиране отново има 90 МБ заети, но не знам с какво. От настройките на Windows съм сложил да ми показва и скритите системни файлове.
Флашката си е наред, ако си се опитвал да го инсталираш с тея линукските инсталатори остават едни файлове на нея и не могат да се махнат през уиндоуса

Не Мы такие, Жизнь такая
Малка корекция от предишния пост. След като влезеш в diskpart, флашката не я избираш по буква, а по номер, след командата list disk ще ти я даде като цифра
Не Мы такие, Жизнь такая
- M5
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Пробвай с друг флаш .С тая прогарама съм правил такива бутващи флашки и за лаптопи за настолно за 32 за 64 за каквото се сетиш и си тръгват без проблем .Качих ти я защото е гарантирано че работи .В биоса освен да бутва от USB трябва да му укажеш и устройството ръчно .Пробвай на друг компютър с тази флашка и ако тръгне инсталацията значи проблема е нещо в настройките на биоса или харда .
Да, програмата работи и записва всичко без грешка, но след това не иска да започне да зарежда от флашката.
Е.Димитров написа:Jordana написа:Пробвай с друг флаш .С тая прогарама съм правил такива бутващи флашки и за лаптопи за настолно за 32 за 64 за каквото се сетиш и си тръгват без проблем .Качих ти я защото е гарантирано че работи .В биоса освен да бутва от USB трябва да му укажеш и устройството ръчно .Пробвай на друг компютър с тази флашка и ако тръгне инсталацията значи проблема е нещо в настройките на биоса или харда .
Ако говориш за Windows7-USB-DVD-tool, аз също съм удрял на камък с този софтуер и то многократно,слагам 8 гигабайта флаш ,почвам да слагам windows 8.1 и по едно време ми излиза грешка,смених още 2 Usb флаш памет и един компютър и не става,с посочената от мен програма направо няма никакви проблеми,лесна за употреба,бързо записва имиджа ,като разбира се прави флаша бутващ и всичко е ток.
С тази програмка има лек напредък. Записването мина успешно, сега Windows-а твърди, че използваното място на флашката е 240МБ, при записани 4,34ГБ. При стартиране от флашката показва Syslinux... нещо си и до там. За съжаление нямам друга флашка за проба. Все повече се убеждавам, че има някакъв проблем със самата флашка. Преди съм пускал филми по-големи от 4 ГБ на телевизора, но с друга флашка. Тази я разпознава само ако е на FAT32, а там няма как да кача файл по-голям от 4ГБ.

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3