С какво се отоплявате зимата?
Модератор: Общи модератори
С какво се отоплявате зимата?
Здравейте колеги,
тъй като настъпва студения период от годината се зачудих кой на какво се отоплява и какви сметки плаща (също е от значение на коя фирма е) щото знаем, че зимата щеш нещеш плащаш, че да си на топло вкъщи, а парите си вървят.
Споделете, ако сте открили някаква тайна за по-нормални сметки и най-ефективен вариант за топлина/цена
п.с - от значение е също дали е къща или апартамент
тъй като настъпва студения период от годината се зачудих кой на какво се отоплява и какви сметки плаща (също е от значение на коя фирма е) щото знаем, че зимата щеш нещеш плащаш, че да си на топло вкъщи, а парите си вървят.
Споделете, ако сте открили някаква тайна за по-нормални сметки и най-ефективен вариант за топлина/цена
п.с - от значение е също дали е къща или апартамент
Последна промяна doomy525 на 24 Сеп 2014, 11:17, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност
- barty
- старши ентусиаст
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: С какво се отоплявате зимата?
Към "Топлофикация София" съм, като цяло съм доволен но явно миналата зима някои е краднал, изравнителната сметка е
- armani78
- кандидат ентусиаст
Централна газ/овергаз/.Сметки между 150-180лв /80кв апартамент/. зимния период.Лятото 10-15 лв за топла вода..Много съм доволен
И аз съм към "Топлофикация София" и съм мнооого доволен Поне за в момента е много изгодно и удобно
Аз съм на ток, и въобще не съм доволен. Ама за момента нямам друга алтернатива.
P.S.
Пробвах и с въглища и с дърва и ми излиза като пари почти колкото с тока, но има носене, хамалогия и мръсотия.
P.S.
Пробвах и с въглища и с дърва и ми излиза като пари почти колкото с тока, но има носене, хамалогия и мръсотия.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
- Кара: е53
Аз за сега с климатици, ама догодина ще да е локално парно и се чудя на какво да е. За момента съм решил термопомпа, ама...
Това с термопомпа или обикновено ел. котле или нещо друго?
Kris написа:Аз съм на ток, и въобще не съм доволен. Ама за момента нямам друга алтернатива.
P.S.
Това с термопомпа или обикновено ел. котле или нещо друго?
- Jordana
- старши ентусиаст
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
На ток , и не само зимата - и есента
И съм доволен щото комшията отдолу е на дръва .
И съм доволен щото комшията отдолу е на дръва .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- taniotd
- Потребител
- Кара: Е46 320d 136к.с.
Аз се отоплявам с конвектор
най-голямата сметка която платих миналата година беше 100.32лв
Тази година ще видим,то миналата година като помня зима почти нямаше...имаше моменти когато през февруари по нашия край температурите стигаха 20 градуса.
най-голямата сметка която платих миналата година беше 100.32лв
Тази година ще видим,то миналата година като помня зима почти нямаше...имаше моменти когато през февруари по нашия край температурите стигаха 20 градуса.
Хм, значи нормални цени плащам и аз..къщата се отоплява с котел, а в апартамента на конвектор..никога не съм харесвал климатиците зимата. Много изсушават въздуха
Гледам се рекламират някакви устройства smartnergy, които намаляли сметката с до 50% като премахвали смущенията и токовите удари в мрежата..слагало се в контакта. На мен ми се струва като онова с горивото но все пак да питам - дали има нещо такова? Не говоря за това от България, което се предлага, а от Чехия.
http://www.czechsmartenergy.com/bg/
Историята е сърцераздерателна
Гледам се рекламират някакви устройства smartnergy, които намаляли сметката с до 50% като премахвали смущенията и токовите удари в мрежата..слагало се в контакта. На мен ми се струва като онова с горивото но все пак да питам - дали има нещо такова? Не говоря за това от България, което се предлага, а от Чехия.
http://www.czechsmartenergy.com/bg/
Историята е сърцераздерателна
Последна промяна doomy525 на 23 Сеп 2014, 23:18, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
- michev
- старши ентусиаст
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Климатици, два инвертора средна хубост, 9-ка и 12-ка, доволен съм. При летни сметки за ток от порядък 60-80 лева, зимата плащаме 150-180 лв.
only rear wheel drive
С тая газова криза да ви прайм една геотермия (само ,че цената няма да се хареса )
https://www.youtube.com/watch?v=jmx8IDx ... jA&index=1
https://www.youtube.com/watch?v=jmx8IDx ... jA&index=1
- Bavarcho
- Пантерчо
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
къща, пелети, много скъпо, много хубаво
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
В тоя ред на мисли,нанесох се най-после в новата си къща,та....предлагайте варианти за локално парно за отопляема площ 95кв.м.Радиаторите са налични,чудя се само котела какъв да бъде?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
michev написа:Климатици, два инвертора средна хубост, 9-ка и 12-ка, доволен съм. При летни сметки за ток от порядък 60-80 лева, зимата плащаме 150-180 лв.
И аз така със сметките ,само,че са ми три 12ки..Изолация на цялата къща,както и отвътре.Ползвам един етаж и затова съм отделно с отоплението.Мисля да зидам камина в хола,хем да я паля за красота,хем да ми замирисва на дърва и мръвка
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ