Проблем с качване на снимки във Facebook?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с качване на снимки във Facebook?

Мнение от Bokrael » 27 Сеп 2014, 17:44

От скоро ми се случи да не ми се качват снимки, а правя каквото съм правил винаги. От апартчето ми са в jpg, само ги смалям на 50% за да станат под 4МБ и готово. Сега от скоро на няколко пъти имам проблеми, правя всичко от изискванията, но ми излиза това от снимката, която съм постнал по-долу. Последния път имах 10 снимки (в jpg) хващам ги на веднъж да ги кавам и се качват само 5, на другите ми излиза, че неможе (а са в изброените формати и под 4МБ)? Оправих го като направих другите 5 в PNG формат (не ми се е налагало никога преди). А сега ми предстой качване на над 100 снимки, и едва 10% се качват.... всички са снимани от 1 апарат и са под 4мб и не би следвало да има проблеми, и немога да ги прилъжа да се качат и не знам какво да правя? Някой ако е имал същия проблем и е намерил решение
ще съм много благодарен... (пробвах от друг компютър и от други браузъри и неще и неще.... :banghead: :banghead: )

Изображение
:dunno: :dunno:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Проблем с качване на снимки във Facebook?

Мнение от randity » 27 Сеп 2014, 18:45

На мен никога не ми е излизало съобщение, че снимките трябва да са до 4МБ? А съм качвал много снимки, които са и доста големи /10-15МБ/
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 27 Сеп 2014, 18:51

randity написа:На мен никога не ми е излизало съобщение, че снимките трябва да са до 4МБ? А съм качвал много снимки, които са и доста големи /10-15МБ/

А и масово хората си качват директно от телефоните снимки, и те са масово над 4мб....не знам какво му стана. На лаптопа на жена ми е същата работа, от нейния профил също. :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 27 Сеп 2014, 22:09

Бих ти препоръчал да намалиш резолюцията на снимката на половина. Това може да се осъществи с програма Photoshop, Paint, SnagIt, Gimp. Предполагам, че най-лесно ще ти бъде да използваш онлайн базирана платформа например picresize.com. Отдолу имаш избор за multiple pics и така ще можеш на един път да свалиш всичко необходимо, а след това да си го изтеглиш в .zip файл.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 29 Сеп 2014, 7:34

u`F`o написа:Бих ти препоръчал да намалиш резолюцията на снимката на половина. Това може да се осъществи с програма Photoshop, Paint, SnagIt, Gimp. Предполагам, че най-лесно ще ти бъде да използваш онлайн базирана платформа например picresize.com. Отдолу имаш избор за multiple pics и така ще можеш на един път да свалиш всичко необходимо, а след това да си го изтеглиш в .zip файл.

Правя го винаги, на paint. Смалям на 50% и винаги са се качвали. Сега имах 100 снимки (всички смалени на 50%), като jpg се качиха 15, другите не искаха и трябваше ръчно да ги направя в .png една по една за да се качат всички.. :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 03 Окт 2014, 9:32

Bokrael написа:
u`F`o написа:Бих ти препоръчал да намалиш резолюцията на снимката на половина. Това може да се осъществи с програма Photoshop, Paint, SnagIt, Gimp. Предполагам, че най-лесно ще ти бъде да използваш онлайн базирана платформа например picresize.com. Отдолу имаш избор за multiple pics и така ще можеш на един път да свалиш всичко необходимо, а след това да си го изтеглиш в .zip файл.

Правя го винаги, на paint. Смалям на 50% и винаги са се качвали. Сега имах 100 снимки (всички смалени на 50%), като jpg се качиха 15, другите не искаха и трябваше ръчно да ги направя в .png една по една за да се качат всички.. :ranting:

Bokrael, може би не съм се изразил правилно. Чрез SnagIt или другите онлайн приложения можеш да конвертираш хиляди снимки в желания от теб формат и резоюция, само чрез няколко клика. Става за секунди.

Назад към Извън Темата