Oптичен интернет в къщи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Oптичен интернет в къщи

Мнение от mcren » 29 Сеп 2014, 23:11

Искам да попитам понеже в момента съм с интернет които е с кабел но си взех таблет обаче не искам да е с сим карта а да го ползвам в къщи.Към мегалан съм звънях казаха да си купя рутер но не успях да разбера как така само го купувам и не плащам всеки месец за него и другото което е http://www.blizoo.bg/internet_25.html?g ... wgodzokAkg немога да разбера тука се плаща всеки месец а отдоло се продава модем и рутер каква е разликата между двете
prodava se bmw e36 320 i sedan

Потребител
Аватар

Re: Oптичен интернет в къщи

Мнение от stefanoff » 29 Сеп 2014, 23:21

Модема не те касае, близу пускат интернета по коаксиален кабел и затова е тоя модем. Взимаш си рутер, примерно този http://www.altech.bg/bg/product/14930 и викаш техници на мегалан, или някой познат който "разбира" да ти го настроят :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 29 Сеп 2014, 23:32

mcren написа:Искам да попитам понеже в момента съм с интернет които е с кабел но си взех таблет обаче не искам да е с сим карта а да го ползвам в къщи.Към мегалан съм звънях казаха да си купя рутер но не успях да разбера как така само го купувам и не плащам всеки месец за него и другото което е http://www.blizoo.bg/internet_25.html?g ... wgodzokAkg немога да разбера тука се плаща всеки месец а отдоло се продава модем и рутер каква е разликата между двете

Ако интернета ти наистина е оптичен от мегалан, то те ти дават рутер който е и безжичен и не ти трябва друго оборудване. Актуалния модел който дават в момента е Huawei EchoLife HG8245 и оптичния кабел влиза директно в него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mcren » 30 Сеп 2014, 0:03

top написа:
mcren написа:Искам да попитам понеже в момента съм с интернет които е с кабел но си взех таблет обаче не искам да е с сим карта а да го ползвам в къщи.Към мегалан съм звънях казаха да си купя рутер но не успях да разбера как така само го купувам и не плащам всеки месец за него и другото което е http://www.blizoo.bg/internet_25.html?g ... wgodzokAkg немога да разбера тука се плаща всеки месец а отдоло се продава модем и рутер каква е разликата между двете

Ако интернета ти наистина е оптичен от мегалан, то те ти дават рутер който е и безжичен и не ти трябва друго оборудване. Актуалния модел който дават в момента е Huawei EchoLife HG8245 и оптичния кабел влиза директно в него.

Да де но този по телефона ми каза че трябвало аз да си купя.незнам дали ми е оптичен сас кабел е към компиутара
prodava se bmw e36 320 i sedan

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 30 Сеп 2014, 0:26

Значи си купуваш рутер, викаш ги да ти го настроят, свързваш към него сегашния ти компютър чрез мрежов кабел (както си е било до момента) а таблета го свързваш безжично чрез WiFi. За рутера не плащаш нищо друго освен цената му в магазина, просто той ще ти разпределя интернета между компютъра и таблета или каквото друго решиш да си свържеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 30 Сеп 2014, 8:19

mcren написа:
top написа:

Да де но този по телефона ми каза че трябвало аз да си купя.незнам дали ми е оптичен сас кабел е към компиутара

Аз съм към Мегалан, по-точно бях, защото преди година и нещо Мтел ги купиха и даже си преподписах договора. При включването, ми обясниха, че устройството, което дават не е точно рутер, но наистина има и двата вида интернет и не се плаща нищо за него, при прекратяване на договора се връща. Така, че не зная на кои от Мегалан си се обаждал- може би са някаква имитация и най-добре отиди в някой офис на Мтел.

Назад към Извън Темата