"Мазни" петна по предното стъкло ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

"Мазни" петна по предното стъкло ?

Мнение от Chapai » 03 Окт 2014, 18:52

По предното стъкло са се появили няколко хоризонтални ивици които при дъжд стоят като "мазни" и чистачките в този район не си вършат работата. На сухо не се забелязват. Смятам, че не са свързани със чистачките защото не са под формата на дъга а прави и хоризонтални. Предполагам, че са от препаратите по бензиностанциите за миене на стъклата. Пробвах да ги измия с обезмаслител "Меглио" и с препарат за прозорци "Бинго" и парцали но без никакъв ефект. Някакви идеи ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: "Мазни" петна по предното стъкло ?

Мнение от ogata » 03 Окт 2014, 18:54

Chapai написа:По предното стъкло са се появили няколко хоризонтални ивици които при дъжд стоят като "мазни" и чистачките в този район не си вършат работата. На сухо не се забелязват. Смятам, че не са свързани със чистачките защото не са под формата на дъга а прави и хоризонтални. Предполагам, че са от препаратите по бензиностанциите за миене на стъклата. Пробвах да ги измия с обезмаслител "Меглио" и с препарат за прозорци "Бинго" и парцали но без никакъв ефект. Някакви идеи ?

А, сигурен ли си, че не са отвътре ?
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 03 Окт 2014, 19:03

Смятам, че са отвън. И са с не правилни очертания...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 03 Окт 2014, 19:09

това е отвътре и е голяма беля.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 03 Окт 2014, 19:16

Тогава чистачките защо ги "заобикалят" ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 03 Окт 2014, 19:24

99% съм сигурен, че радиатора ти е заминал. Виж си антифриза, но е възможно просто да сълзи и с просто око да не забележиш разлика. Пробвай с една бяла салфетка да замежеш отвътре да видиш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 03 Окт 2014, 19:55

Нененененененен ...
Оставете голямата беля за малко !
На няколко пъти ми се случва да си чистя стъклото със смотаните "четки" по бензиностанциите, и на другият ден ако колата се е запотила външно - тези ивици си седят ! И посмъртно не могат да се махнат ...
Там препарати за стъкла, спирт, обезмаслител - не помага ...
След автомивка остават около ден, и чезнат ...
Идея си нямам на какво се дължи, но вече никога няма да се докосна до кофите там та ако ще и нищо да не виждам :evil:
А за да сме/сте сигурни че не е отвътре, има два начина да се определи .. Единият е като се "опита" това запотеното отвътре ! Ако е сладко на вкус - антифриз е, или негово изпарение !
Другият по лесен е да се измие стъклото отвътре с микрофибър или гюдерия, задължително изпрани преди това (аз ползвам една кърпа на Sonax, и преди да я ползвам я пера с Меглио - не оставя никакви следи) !
Сега, съществува и друга вероятност - капещи дюза на системата за стъкломиене ! :mhihi: :kuku:
И обяснявам какво ставаше при мен - от няколкото капки, изолацията под капака се овлажнява ! Предвид местоположението на самата изолация, тя постепенно се нагрява от топлината на двигателя - възниква изпарение на течността ! Зимата почти няма шанс да карате без включена вентилация в купето - тази последната засмуква изпаренията, и ги "лепва" на челното стъкло ...
Получава се като опушване на самото стъкло, което лесно се чисти ...
Неприятното е че докато вържа 2+2, ми се разгони диф-а от търсене какво може да е ... И нямаше да го намеря, ако не бях погледнал съвсем случайно капака една сутрин :wave:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 03 Окт 2014, 20:43

ивчо написа:Сега, съществува и друга вероятност - капещи дюза на системата за стъкломиене ! :mhihi: :kuku:
И обяснявам какво ставаше при мен - от няколкото капки, изолацията под капака се овлажнява ! Предвид местоположението на самата изолация, тя постепенно се нагрява от топлината на двигателя - възниква изпарение на течността ! Зимата почти няма шанс да карате без включена вентилация в купето - тази последната засмуква изпаренията, и ги "лепва" на челното стъкло ...
Получава се като опушване на самото стъкло, което лесно се чисти ...
Неприятното е че докато вържа 2+2, ми се разгони диф-а от търсене какво може да е ... И нямаше да го намеря, ако не бях погледнал съвсем случайно капака една сутрин :wave:

Евала колега!Не съм си и помислял,че това може да е причината,а при мен е точно както си го описал...Благодарско за идеята :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 05 Окт 2014, 11:28

А да не отварям друга тема, да попитам знаещите за подобен въпрос.

Идеята е че предното стъкло на колата на жената (поло 6n1) незнам износено ли се води или и аз незнам, но на пътя на чистачките е едно такова като захабено. Чистачките са нови и хубави, прозореца е оригинален но на 100 години.

Незнам нещо за полиране ли ми трябва или и аз незнам, но вечер всяка светлина, без значение от фарове или от лампи, се вижда като звезда и е много гадно. Дайте съвет моля.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 05 Окт 2014, 17:36

Мой приятел преди няколко години ми разказа за една "наказателна" двукомпонентна смес. Едното е автоконсуматив, а другото се купува от всяка аптека. Смесени 1:1 се получава ужасна течност, която прави стъклото практически негодно.
Понеже съм противник на подобна вандалщина не съобщавам кои са компонентите. :roll:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 07 Окт 2014, 1:26

Kris написа:А да не отварям друга тема, да попитам знаещите за подобен въпрос.

Идеята е че предното стъкло на колата на жената (поло 6n1) незнам износено ли се води или и аз незнам, но на пътя на чистачките е едно такова като захабено. Чистачките са нови и хубави, прозореца е оригинален но на 100 години.

Незнам нещо за полиране ли ми трябва или и аз незнам, но вечер всяка светлина, без значение от фарове или от лампи, се вижда като звезда и е много гадно. Дайте съвет моля.

Бях се интересувал преди и разбрах, че с цериев оксид може да се полира старо стъкло, но така и не пробвах. :dunno:
Изображение

Назад към Извън Темата