"Мазни" петна по предното стъкло ?
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
"Мазни" петна по предното стъкло ?
По предното стъкло са се появили няколко хоризонтални ивици които при дъжд стоят като "мазни" и чистачките в този район не си вършат работата. На сухо не се забелязват. Смятам, че не са свързани със чистачките защото не са под формата на дъга а прави и хоризонтални. Предполагам, че са от препаратите по бензиностанциите за миене на стъклата. Пробвах да ги измия с обезмаслител "Меглио" и с препарат за прозорци "Бинго" и парцали но без никакъв ефект. Някакви идеи ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: "Мазни" петна по предното стъкло ?
Chapai написа:По предното стъкло са се появили няколко хоризонтални ивици които при дъжд стоят като "мазни" и чистачките в този район не си вършат работата. На сухо не се забелязват. Смятам, че не са свързани със чистачките защото не са под формата на дъга а прави и хоризонтални. Предполагам, че са от препаратите по бензиностанциите за миене на стъклата. Пробвах да ги измия с обезмаслител "Меглио" и с препарат за прозорци "Бинго" и парцали но без никакъв ефект. Някакви идеи ?
А, сигурен ли си, че не са отвътре ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Смятам, че са отвън. И са с не правилни очертания...
Тогава чистачките защо ги "заобикалят" ?
99% съм сигурен, че радиатора ти е заминал. Виж си антифриза, но е възможно просто да сълзи и с просто око да не забележиш разлика. Пробвай с една бяла салфетка да замежеш отвътре да видиш.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Нененененененен ...
Оставете голямата беля за малко !
На няколко пъти ми се случва да си чистя стъклото със смотаните "четки" по бензиностанциите, и на другият ден ако колата се е запотила външно - тези ивици си седят ! И посмъртно не могат да се махнат ...
Там препарати за стъкла, спирт, обезмаслител - не помага ...
След автомивка остават около ден, и чезнат ...
Идея си нямам на какво се дължи, но вече никога няма да се докосна до кофите там та ако ще и нищо да не виждам
А за да сме/сте сигурни че не е отвътре, има два начина да се определи .. Единият е като се "опита" това запотеното отвътре ! Ако е сладко на вкус - антифриз е, или негово изпарение !
Другият по лесен е да се измие стъклото отвътре с микрофибър или гюдерия, задължително изпрани преди това (аз ползвам една кърпа на Sonax, и преди да я ползвам я пера с Меглио - не оставя никакви следи) !
Сега, съществува и друга вероятност - капещи дюза на системата за стъкломиене !
И обяснявам какво ставаше при мен - от няколкото капки, изолацията под капака се овлажнява ! Предвид местоположението на самата изолация, тя постепенно се нагрява от топлината на двигателя - възниква изпарение на течността ! Зимата почти няма шанс да карате без включена вентилация в купето - тази последната засмуква изпаренията, и ги "лепва" на челното стъкло ...
Получава се като опушване на самото стъкло, което лесно се чисти ...
Неприятното е че докато вържа 2+2, ми се разгони диф-а от търсене какво може да е ... И нямаше да го намеря, ако не бях погледнал съвсем случайно капака една сутрин
Оставете голямата беля за малко !
На няколко пъти ми се случва да си чистя стъклото със смотаните "четки" по бензиностанциите, и на другият ден ако колата се е запотила външно - тези ивици си седят ! И посмъртно не могат да се махнат ...
Там препарати за стъкла, спирт, обезмаслител - не помага ...
След автомивка остават около ден, и чезнат ...
Идея си нямам на какво се дължи, но вече никога няма да се докосна до кофите там та ако ще и нищо да не виждам

А за да сме/сте сигурни че не е отвътре, има два начина да се определи .. Единият е като се "опита" това запотеното отвътре ! Ако е сладко на вкус - антифриз е, или негово изпарение !
Другият по лесен е да се измие стъклото отвътре с микрофибър или гюдерия, задължително изпрани преди това (аз ползвам една кърпа на Sonax, и преди да я ползвам я пера с Меглио - не оставя никакви следи) !
Сега, съществува и друга вероятност - капещи дюза на системата за стъкломиене !

И обяснявам какво ставаше при мен - от няколкото капки, изолацията под капака се овлажнява ! Предвид местоположението на самата изолация, тя постепенно се нагрява от топлината на двигателя - възниква изпарение на течността ! Зимата почти няма шанс да карате без включена вентилация в купето - тази последната засмуква изпаренията, и ги "лепва" на челното стъкло ...
Неприятното е че докато вържа 2+2, ми се разгони диф-а от търсене какво може да е ... И нямаше да го намеря, ако не бях погледнал съвсем случайно капака една сутрин

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
ивчо написа:Сега, съществува и друга вероятност - капещи дюза на системата за стъкломиене !![]()
![]()
Евала колега!Не съм си и помислял,че това може да е причината,а при мен е точно както си го описал...Благодарско за идеята

А да не отварям друга тема, да попитам знаещите за подобен въпрос.
Идеята е че предното стъкло на колата на жената (поло 6n1) незнам износено ли се води или и аз незнам, но на пътя на чистачките е едно такова като захабено. Чистачките са нови и хубави, прозореца е оригинален но на 100 години.
Незнам нещо за полиране ли ми трябва или и аз незнам, но вечер всяка светлина, без значение от фарове или от лампи, се вижда като звезда и е много гадно. Дайте съвет моля.
Идеята е че предното стъкло на колата на жената (поло 6n1) незнам износено ли се води или и аз незнам, но на пътя на чистачките е едно такова като захабено. Чистачките са нови и хубави, прозореца е оригинален но на 100 години.
Незнам нещо за полиране ли ми трябва или и аз незнам, но вечер всяка светлина, без значение от фарове или от лампи, се вижда като звезда и е много гадно. Дайте съвет моля.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Мой приятел преди няколко години ми разказа за една "наказателна" двукомпонентна смес. Едното е автоконсуматив, а другото се купува от всяка аптека. Смесени 1:1 се получава ужасна течност, която прави стъклото практически негодно.
Понеже съм противник на подобна вандалщина не съобщавам кои са компонентите.
Понеже съм противник на подобна вандалщина не съобщавам кои са компонентите.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Kris написа:А да не отварям друга тема, да попитам знаещите за подобен въпрос.
Бях се интересувал преди и разбрах, че с цериев оксид може да се полира старо стъкло, но така и не пробвах.

11 мнения
• Страница 1 от 1