GPS локатори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

GPS локатори

Мнение от doomy525 » 14 Окт 2014, 22:33

Здравейте колеги,
темата е малко странна, но от два дена издирвам нещо, което май не съществува или поне аз не мога да го открия.
Търся миниатюрни GPS датчици, които могат да се закачат за (в случая - животно), което ще се пуска в природата. Имам таблет, на който искам да му виждам локацията във всеки един момент. Може да представлява нещо, което да се закачи на шията му (на каишката примерно) или нещо подобно.
Някой имал ли е опит с такива техники? Говоря само и еднствено да го изкарва като точка на дисплея на таблета и ако тръгна към него да ми показва в реално време измененията.

Благодаря предварително :bchug:

п.с - ако има колеги, които смятат, че може да се справят със задачата за изработването им (които разбира от тези неща едва ли ще му представлява проблем) тъй като става въпрос за голямо количество животни и с течение на времето ще се увеличават бройките. Разбира се ще се разберем за заплащането :yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: GPS локатори

Мнение от vladobate » 14 Окт 2014, 22:35

В диъл екстрийма е пълно с такива ,само да си избереш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 14 Окт 2014, 22:43

Garmin имат такъв продукт за tracking на ловни кучета, но беше скъпичак.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 14 Окт 2014, 22:48

Това е другото, че като за начало ми трябват около ~70 такива датчика и евентуално да може да се договори цената като за по-голямо количество (т.е. да имат представителство в България). Не ми трябва нещо скъпо, а малка кутийка, която да се закачи на каишката с най-простата функция да го изкарва на екрана, когато влеза да проверя.
Какво е това диъл екстрийм колега? Ако може линк да ги разгледам

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 14 Окт 2014, 23:15

За http://www.dx.com говори колегата.
Но при тези количества за теб може би е по-добре да разгледаш направо първоизточника на всичко китайско http://www.alibaba.com/trade/search?fsb ... ps+tracker .
Конкретно може би търсиш нещо такова http://www.alibaba.com/product-detail/M ... 97291.html .

Дийл екстрийм е за продажби на дребно, докато Али Баба продава на едро и ще трябва да се разбереш с добрия китаец за количествата и доставката. Али Баба има версия за продажба на дребно (http://www.aliexpress.com), но там и цените са като в dx.
От dx и aliexpress колеги са купували доста неща, но не познавам никой, който да е работил с alibaba.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Окт 2014, 7:02

После може да започнеш преговори с някой представител на GSM доставчик, защото 70 карти въобще не са малко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Окт 2014, 9:53

© написа:После може да започнеш преговори с някой представител на GSM доставчик, защото 70 карти въобще не са малко

Също и за батериите трябва се помисли, че щом е за животни в гората сигурно няма да може да ги зарежда на 2 3 дена.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 15 Окт 2014, 10:56

Аз си купих за колата ето това: Изображение

Супер малко е и не е проблем да се сложи на животно на врата. То даже май точно за това си е направено, а не за кола. За деца, животни и т.н. Заедно с доставката ми струва към $25, предполагам за 70 броя ще ти направят отстъпка.

Недостатък е батерията. Зависи на какъв интервал от време искаш да ти изпраща данни. То има 10000 настройка, кога да се включи, кога да се изключи, sleep mode и куп още. На най-натоварено, да ми праща данни на всеки 10сек и постоянно да е включен батерията държи 2 дни макс, после слагаш втората, а първата я зареждаш и така. Предполагам ако го настроиш добре, може и 3-4 дни да държи батерията.

Когато "обекта" е в движение е супер точно! Гледам го на лаптопа в реално време, като мога да му задам да видя къде е ходило на еди коя си дата, в еди колко си часа. Но ако седи на едно място, дава отклонение от около 10-20м.

Виж за картите ще е добра сума. Аз първо бях с обикновена СИМ карта и през GPRS го бях задал, но после си сложих една карта за мобилен интернет и през 3g-то го настроих, като ми струва 5лв на месец.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 15 Окт 2014, 15:30

Хм значи аз съм живеел с коренно различен филм :lol:
Мислех, че тея датчици излъчват даден сигнал (примерно както е дал колегата по-горе от alibaba). Свързват се с устройството и си показват местонахождението. За карти с интернет и т.н. не става дума, че целият замисъл се губи.
Добре де - няма ли някакъв вариант без карти, а през някакъв екран (може да не се използва точно таблет), а към въпросното устройство да могат да се добавят датчици. Примерно като ходиш за риба нали има такива локатори къде има и къде няма пасажи?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Окт 2014, 15:40

doomy525 написа:Хм значи аз съм живеел с коренно различен филм :lol:
Мислех, че тея датчици излъчват даден сигнал (примерно както е дал колегата по-горе от alibaba). Свързват се с устройството и си показват местонахождението. За карти с интернет и т.н. не става дума, че целият замисъл се губи.
Добре де - няма ли някакъв вариант без карти, а през някакъв екран (може да не се използва точно таблет), а към въпросното устройство да могат да се добавят датчици. Примерно като ходиш за риба нали има такива локатори къде има и къде няма пасажи?

Toва работи на принципа на радара за пасажите.
В гората обаче има много обекти между тебе и животното, че да ползваш тази технология.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Окт 2014, 8:37

Ако трябва датчиците да излъчват нещо различно от свързване с GSM мрежа, постоянно, в гора, сигурно живота им ще е в опасност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 16 Окт 2014, 9:17

Мога да ти направя оферта за картите ако имаш интерес. Пиши лс колега!
Live it like you Love it

Назад към Извън Темата