Валидни ли са мобилните камери
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Angel152
- Потребител
-
- Кара: Найка :)
- Мечтае да кара: е38 740i, A8 D3
Валидни ли са мобилните камери
Колеги в края на септември ходих до Варна и на входа и имаше патрулка с камера.Въпросът ми е законни ли са .Последно разбрах ,че ако си направил нарушение и не те спрат нямало глоба.Моля някой по вещ да се изкаже. Благодаря ви !
Re: Валидни ли са мобилните камери
Трябва да те спрат на место. Иначе не е бройно.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Angel152
- Потребител
-
И аз така знам ,колега благодаря ! 

- TraNce
- Потребител
-
- Кара: bMw E61
- Мечтае да кара: Ferari F430 sCuDeriA
Колега не те ли спрат на момента можеш да им покажеш средния да го снимат за спомен ...
ⓑⓜⓦ Бързи Мощни Велики
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
На мен пък една кука ми каза че са си много валидни. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Angel152
- Потребител
-
Днеска питах и аз една ,каза ми че не те ли спрат да ти пишат акта на момента ,да не се притеснявам 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Не са, за съжаление. Това личи и по броя на загиналите от тази и от миналата година.
Angel152 написа:Колеги в края на септември ходих до Варна и на входа и имаше патрулка с камера.Въпросът ми е законни ли са .Последно разбрах ,че ако си направил нарушение и не те спрат нямало глоба.Моля някой по вещ да се изкаже. Благодаря ви !
Въз основа на мобилна камера не могат да издават електронен фиш. В останалите случаи на заснето нарушение, установено с мобилна камера се съставя АКТ и то не е задължително да е към момента на нарушението. Може да получиш покана да се явиш в КАТ, показват ти записа да се запознаеш с нарушението и ако си управлявал ти, ти съставят АКТ, ако не си посочваш, кой е управлявал МПС-то и го призовават него.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Club BMW написа:Angel152 написа:Колеги в края на септември ходих до Варна и на входа и имаше патрулка с камера.Въпросът ми е законни ли са .Последно разбрах ,че ако си направил нарушение и не те спрат нямало глоба.Моля някой по вещ да се изкаже. Благодаря ви !
Въз основа на мобилна камера не могат да издават електронен фиш. В останалите случаи на заснето нарушение, установено с мобилна камера се съставя АКТ и то не е задължително да е към момента на нарушението. Може да получиш покана да се явиш в КАТ, показват ти записа да се запознаеш с нарушението и ако си управлявал ти, ти съставят АКТ, ако не си посочваш, кой е управлявал МПС-то и го призовават него.
Доколкото си спомням, точно заради видеозапис от МОБИЛНА камера, непредставена в МОМЕНТА на нарушението, съда постанови, че не е законно! Презумпцията беше, че записа може да се манипулира от куката.
Така че, споко! Щом не са те спрели на момента и не са ти пуснали филмче с твоя милост, спи спокойно!
9 мнения
• Страница 1 от 1