СтопХам
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
СтопХам
Предполагам тези видеа в youtube.com са известни и не пускам темата като някоя новост или чудо невиждано. След като изгледах няколко епизода от дейността на тази организация, просто зяпнах за едни очевидни неща, които са под повърхността на обикновеното ежедневие и често остават незабелязани. А именно.
1. Какви животни сме ние хората, когато сме поставени под натиск и се оспорва това, което мислим за правилно. От усмихнати и вежливи люде, изведнъж се събуждат дремещи зверове, способни да те разкъсат само и само да стане тяхното. Зад фалшивите усмивки, прозира същност, която не е за показване.
2. Колко глупави можем да бъдем всъщност, когато си мислим, че това което вършим, е наше право, докато всъщност очевидно не е.
Може да се направят и други изводи. Аз не мисля, че братушките са такива, а ние сме по-различни. Това не е тема, за да се посмеем на забавни видеа в нет-а. По-скоро, да погледнем в себе си и да видим какво има там. За показване ли е или не? Бихме ли отстъпили когато грешим или ще настояваме на своето си дори с цената на насилие? Каква част от нашето поведение е плод на искреност и истина и каква на лицемерие и лъжа?
Гледайте: https://www.youtube.com/watch?v=1RavEpDwbx4
1. Какви животни сме ние хората, когато сме поставени под натиск и се оспорва това, което мислим за правилно. От усмихнати и вежливи люде, изведнъж се събуждат дремещи зверове, способни да те разкъсат само и само да стане тяхното. Зад фалшивите усмивки, прозира същност, която не е за показване.
2. Колко глупави можем да бъдем всъщност, когато си мислим, че това което вършим, е наше право, докато всъщност очевидно не е.
Може да се направят и други изводи. Аз не мисля, че братушките са такива, а ние сме по-различни. Това не е тема, за да се посмеем на забавни видеа в нет-а. По-скоро, да погледнем в себе си и да видим какво има там. За показване ли е или не? Бихме ли отстъпили когато грешим или ще настояваме на своето си дори с цената на насилие? Каква част от нашето поведение е плод на искреност и истина и каква на лицемерие и лъжа?
Гледайте: https://www.youtube.com/watch?v=1RavEpDwbx4
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Re: СтопХам
Аз много им се кефя и просто съм учуден всеки път как шофьорите си мислят, че всичко е тяхно право. Аз не мога да си представя да паркирам на 2ра или 3та линия и да си трайкам и всичко да ми е ок. Безумия има в тези видеа и много се радвам, когато някой наглец бъде ступан добре от тези момчета.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Какви животни са хората... смени хората с рунасците и може да звучи правилно?
Аз не мога да се идентифицирам с такива, нито с ценностите им.
Аз не мога да се идентифицирам с такива, нито с ценностите им.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Всики клипчета съм изгледал на стопхам. Има невероятни наглеци в тази Русия. Тук в бг чак такава наглост не съм срещал. Явно на братушките има трябва много твърда ръка за да се научат да спазват законите си.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Доколкото съм чел, Путин им е голям фен или най-малкото имат протекция от най-високо ниво, понеже не един и двама депутати от Думата им са се репчили, но като се обадят по телефона бързо бързо си разкарват колите
Дай боже и в България да се появи такова движение, и не ми казвайте, че нашите бабаити са по-опасни от руските

Дай боже и в България да се появи такова движение, и не ми казвайте, че нашите бабаити са по-опасни от руските

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Не са по-опасни, но в много случаи са защитени от властта
. Т.е. тук имаме обратния случай
. В комбинация с народ, който го интересува само на него да му е добре и се радва, когато на останалите им е зле, няма как се случи нещо подобно тук. За жалост.

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Страшни са тия от СтопХам-а, а за руснацие няма какво да говориме. Все пак те са бая бая като население и е горе долу-нормално да има доста такива индивиди.
В интерес на истината снощи коментирахме с един приятел как трябва да се организираме да направиме нещо подобно. Не знам само как стоят нещата от правна точка, но това подлежи лесно на проверка. Най-големия проблем обаче, е че ще ни трябват и здрави "батки" за биячи, че иначе първото видео ще ни е и бенефисно
В интерес на истината снощи коментирахме с един приятел как трябва да се организираме да направиме нещо подобно. Не знам само как стоят нещата от правна точка, но това подлежи лесно на проверка. Най-големия проблем обаче, е че ще ни трябват и здрави "батки" за биячи, че иначе първото видео ще ни е и бенефисно

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Следя ги от много време. Всичките им видеа съм гледал 
В Русия вярвам има много по-големи мутри, отколкото тук а тия не подминават никой. Явно нещо не е у ред или при нас или при тях.

В Русия вярвам има много по-големи мутри, отколкото тук а тия не подминават никой. Явно нещо не е у ред или при нас или при тях.
- mirosk
- Потребител
-
И аз ги гледам много не съм ги изпускал ....да при тях са по нагли шоферите ама като гледам ние вървим по техни стъпки че може да ги задминем .Обмислям вариянта да слагам такава камера че на седмица минавам по 2-2500 км и се зблъсквам с много наглеци и хора дето нямат монтирани мигачи в колите си
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз съм "ЗА" подобен проект и в България.
Обаче както казват колегите-нашите бабаити са защитени от закона,сещам се веднага за темата в Ламборгинито и там цитирахте някакъв собственик на подобен автомобил и как е над закона.
Също така ми прави впечатление и "културата" на каране на автомобил.
Често срещано е подаване на мигач или липсата на подаване на мигач,или караш по някой,той е първа кола на светофар и светва зелено и чак тогава героят пуска мигача.Все едно мигача е нещо не задължително и няма претенция да казва на другите участници в движението какви са ти намеренията...
Особено пък много мразя някакви "тарикати",докато чакаш на опашка ,изведнъж минава някой от страни в насрещното,щото нещо не може да чака и ние сме тъпаци останалите...
Обаче както казват колегите-нашите бабаити са защитени от закона,сещам се веднага за темата в Ламборгинито и там цитирахте някакъв собственик на подобен автомобил и как е над закона.
Също така ми прави впечатление и "културата" на каране на автомобил.
Често срещано е подаване на мигач или липсата на подаване на мигач,или караш по някой,той е първа кола на светофар и светва зелено и чак тогава героят пуска мигача.Все едно мигача е нещо не задължително и няма претенция да казва на другите участници в движението какви са ти намеренията...
Особено пък много мразя някакви "тарикати",докато чакаш на опашка ,изведнъж минава някой от страни в насрещното,щото нещо не може да чака и ние сме тъпаци останалите...
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Wierdo написа:В интерес на истината снощи коментирахме с един приятел как трябва да се организираме да направиме нещо подобно. Не знам само как стоят нещата от правна точка, но това подлежи лесно на проверка. Най-големия проблем обаче, е че ще ни трябват и здрави "батки" за биячи, че иначе първото видео ще ни е и бенефисно
Само кажете кога и къде

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Проблемът в България е обратното мислене.Ето-всеки предлага да се последвал примера на братушките,вместо да се направи най-очевадното--да се притискат институциите виновни за тези своеволия да си вършат просто работата.Нито съм Рамбо,нито ми се плаща за това нито пък има правно основание обикновен гражданин да се занимава с такива неща.А и честно казано и срещу мен ако съм в колата ми тръгне някой неуниформен насреща да се прави и аз бих реагирал остро-пиян ли е,залян ли е,дрогиран ли е....
Доказано е че българина се респектира от камери-еми накачи по 3 камери на всяка патрулка,закачи им по един микрофон като на сервитьорките в Хепи на тея полицайчета дето все реват за стаж и пенсия,ограничи корупцията само до висшите етажи а не и най-долния пътен полицай да се чуства шефа на пътя и, о чудо....
В Хага бях отбил на една автобусна спирка да изчакам .След 4-5 минути довтаса един моторизиран полицай и един бус с нещо като офис обзавеждане вътре.80 евро глоба на място платена през терминално устройство и проверка по един скенер на лични карти през Интерпол.120 евро ме е глобявал пак полицай на мотор защото преди две пресечки ме е видял че минавам говорейки по телефона без хендсфри.Няма камери няма видеозаписи-длъжностното лице е достатъчен фактор .А в България....... авери ми предлагат да се абонирам в родния ми град срещу 400 лева ми дадат телефонен номер и ако ме спират за нещо полицаи да го набера и да им дам да говорят с отсрещния.Условието е само да не съм убил човек на пътя................
Доказано е че българина се респектира от камери-еми накачи по 3 камери на всяка патрулка,закачи им по един микрофон като на сервитьорките в Хепи на тея полицайчета дето все реват за стаж и пенсия,ограничи корупцията само до висшите етажи а не и най-долния пътен полицай да се чуства шефа на пътя и, о чудо....
В Хага бях отбил на една автобусна спирка да изчакам .След 4-5 минути довтаса един моторизиран полицай и един бус с нещо като офис обзавеждане вътре.80 евро глоба на място платена през терминално устройство и проверка по един скенер на лични карти през Интерпол.120 евро ме е глобявал пак полицай на мотор защото преди две пресечки ме е видял че минавам говорейки по телефона без хендсфри.Няма камери няма видеозаписи-длъжностното лице е достатъчен фактор .А в България....... авери ми предлагат да се абонирам в родния ми град срещу 400 лева ми дадат телефонен номер и ако ме спират за нещо полицаи да го набера и да им дам да говорят с отсрещния.Условието е само да не съм убил човек на пътя................
- Vantage
- Потребител
-
- Кара: ..
- Мечтае да кара: M, M, M, M.....
jorsenbmw написа: авери ми предлагат да се абонирам в родния ми град срещу 400 лева ми дадат телефонен номер и ако ме спират за нещо полицаи да го набера и да им дам да говорят с отсрещния.Условието е само да не съм убил човек на пътя................
За кой град става на въпрос, че да се местя там...

Сега сериозно... и аз следя от много време СтопХам и определено им симпатизирам. Ако това стане в БГ, резулатите ще са подобни...че даже и ще има повече демострации на бойни изкуства и оръжия за масово унищожение.

Прави се нарушение...не е правилно, но да кажем, че се случва- никой не е безгрешен(и почти всеки иска да бъде тарикат..) Аз едно не мога да разбера...тези хора, които правят скандали, побоища, вадят оръжие и се опитват да минат като гъзари....малоумни ли са ?! Съмнявам се, че има човек в Русия, който не е чувал за проекта и да не знае, че е под пряката протекцията на Путин(добър ход от негова страна)...защо правят такива циркове, като могат да бъдат само губещи от ситуацията- често накрая пристигат полицаите и знаете чия страна вземат.

За жалост, винаги ще има нагли и глупави хора....независимо къде и какъв автомобил карат.
...there is no replacement for displacement...
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
jorsenbmw написа:Доказано е че българина се респектира от камери-еми накачи по 3 камери на всяка патрулка,закачи им по един микрофон като на сервитьорките в Хепи на тея полицайчета дето все реват за стаж и пенсия,ограничи корупцията само до висшите етажи а не и най-долния пътен полицай да се чуства шефа на пътя и, о чудо....
Точно - виж,че в момента най-добре работещият "осъдителен орган" е "Господари на ефира"
- mirosk
- Потребител
-
СтопХам
Нашия лаф е всеки бАтко си има батко и така до безкрай ...абе в бг ще мие интересно дето каза колегата демонстрацията на бойни изкуства да гледам клипове по добре от колкото биг брадър
И пресен пример от сега подават мигач на лявао и реши да завие на дясно аз Нинджа ли трябва да стана или врачка че така им дошло
И пресен пример от сега подават мигач на лявао и реши да завие на дясно аз Нинджа ли трябва да стана или врачка че така им дошло
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5