Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?
Модератор: Общи модератори
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?
Иде зима, утре сменят часа с -1, продължителността на слънцегреенето намалява....т.е., все по-голяма част от денонощието ще е тъмно.
И мен поне все повече ме дразнят насрещните автомобили с нерегулирани фарове. А те са много! Обръщали ли сте внимание на този факт?
Няколко пъти си правя експеримент и за 15 км. отброявам повече от 30-40 ППСта със светещи в различни посоки фарове, с изобщо нерегулирани ксенони на рефлектори, които явно кефят много притежателите и явно, че не им пука как се чувстват насрещно движещите се.
Не съм правил точна статистика, но по приблизителни мои разчети около 50% от автомобилите имат дисбаланс в предните си фарове, а това за мен не е нормално. Всеки втори автомобил повече или по-малко е технически неизправен и е потенциално опасен за другите участници в движението. И между другото без значение дали си в голям град, в Сф или в глухата провинция.
Знам, че ще преминем в дискусия за демокрацията и как едва ли не всеки може да прави каквото си поиска с автомобила си. Но това драги не е демокрация, а безвластие и безхаберие и от наша страна и от страна на контролиращите и от страна на държавата, че допусна без всякакъв контрол да се продават и монтират какви ли не ксенон системи, доработки и не на последно място, че при ГТП никой не преглежда/регулира фаровете.
Знам и че много от нас също са с такива ксенонови крушки на рефлектори и ще се засегнат, но нека се позамислят, че светейки синьо, или бяло, автомобилът им не става по-нов, по-съвременен, по-мощен........за съжаление. А много малко се иска от тях, просто да посетят сервиз, или да помолят в пункта за ГТП, да им регулират фаровете, така че да не са опасни по пътищата...не е много, ама много си мислят, какво ми пука, важно е аз да виждам по-добре и да изглеждам яко......
Та затова Ви предлагам, много сме, авторитет сме с марката, нека направим нещо градивно и полезно, да излезем с обръщение към отговорните институции, към пунктовете за ГТП, към контролните органи да следят за изрядността и на фаровете, а не само дали са включени. Нека провокираме една по-различна акция "Светлина", нека бъдем за пример.
Ще се радвам ако УС на клуба предприеме нещо в тази посока и ако тази идея не потъне.
И мен поне все повече ме дразнят насрещните автомобили с нерегулирани фарове. А те са много! Обръщали ли сте внимание на този факт?
Няколко пъти си правя експеримент и за 15 км. отброявам повече от 30-40 ППСта със светещи в различни посоки фарове, с изобщо нерегулирани ксенони на рефлектори, които явно кефят много притежателите и явно, че не им пука как се чувстват насрещно движещите се.
Не съм правил точна статистика, но по приблизителни мои разчети около 50% от автомобилите имат дисбаланс в предните си фарове, а това за мен не е нормално. Всеки втори автомобил повече или по-малко е технически неизправен и е потенциално опасен за другите участници в движението. И между другото без значение дали си в голям град, в Сф или в глухата провинция.
Знам, че ще преминем в дискусия за демокрацията и как едва ли не всеки може да прави каквото си поиска с автомобила си. Но това драги не е демокрация, а безвластие и безхаберие и от наша страна и от страна на контролиращите и от страна на държавата, че допусна без всякакъв контрол да се продават и монтират какви ли не ксенон системи, доработки и не на последно място, че при ГТП никой не преглежда/регулира фаровете.
Знам и че много от нас също са с такива ксенонови крушки на рефлектори и ще се засегнат, но нека се позамислят, че светейки синьо, или бяло, автомобилът им не става по-нов, по-съвременен, по-мощен........за съжаление. А много малко се иска от тях, просто да посетят сервиз, или да помолят в пункта за ГТП, да им регулират фаровете, така че да не са опасни по пътищата...не е много, ама много си мислят, какво ми пука, важно е аз да виждам по-добре и да изглеждам яко......
Та затова Ви предлагам, много сме, авторитет сме с марката, нека направим нещо градивно и полезно, да излезем с обръщение към отговорните институции, към пунктовете за ГТП, към контролните органи да следят за изрядността и на фаровете, а не само дали са включени. Нека провокираме една по-различна акция "Светлина", нека бъдем за пример.
Ще се радвам ако УС на клуба предприеме нещо в тази посока и ако тази идея не потъне.
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
Re: Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?
Преди месец като минавах ГТП ми гледаха фаровете (за първи път ми се случва
) Нищо не казаха, ама не видях да върнат някой за фарове (преди мен минаха 3-4 коли). То един имаше с калпави спирачки, разправя се там нещо и го пуснаха
А инак по ме дразнят тея, дето карат след мене на дълги (явно е нова мода
) Като се разминаваш с някой, айде иди дойди, ма като ми кара 10-15 мин отзад започвам сериозно да се изнервям . Изгоряли са им късите ли, или просто са блейки не знам, ама всяка вечер като се прибирам от работа към 10-11 вечерта, има поне по един такъв дето да ме облъчва 

Не Мы такие, Жизнь такая
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Само да кажа, че пожелавам на всички с ксенони на рефлекторни фарове и тия,
дето карат на халогени когато им кефне, да изгубят работата си и да нямат пари дори за газ на скапаните си кошници,
за да не могат да карат и да тормозят останлите водачи по пътищата
P.S. От сърце им го пожелавам
Дано два лева да нямат, да си пръднат в газовата, да запалят, анатемаааа

дето карат на халогени когато им кефне, да изгубят работата си и да нямат пари дори за газ на скапаните си кошници,
за да не могат да карат и да тормозят останлите водачи по пътищата

P.S. От сърце им го пожелавам

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
zAcK написа:Само да кажа, че пожелавам на всички с ксенони на рефлекторни фарове и тия,
за да не могат да карат и да тормозят останлите водачи по пътищата![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. От сърце им го пожелавамДано два лева да нямат, да си пръднат в газовата, да запалят, анатемаааа
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Неееее,
не беше това целта на темата, исках да бъдем градивни, а не са ди чешем пръстите по клавиатурите.
Моля модераторите да пазят "хигиената"
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
MORSKIa написа:zAcK написа:Само да кажа, че пожелавам на всички с ксенони на рефлекторни фарове и тия,
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. От сърце им го пожелавамДано два лева да нямат, да си пръднат в газовата, да запалят, анатемаааа
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Неееее,
не беше това целта на темата, исках да бъдем градивни, а не са ди чешем пръстите по клавиатурите.
Е той колегата положи основите

MORSKIa написа:
Неееее,
Ми освен да лепим по едни лепенки на фаровете - "регулирай си фаровете, идиот !" по подобие на стопхам

Не Мы такие, Жизнь такая
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Доста скромна оценка колега, статистиката ми от последната седмица е, че 70% от автомобилите са с неизправни фарове, това включва и нерегулирани.
През последната седмица ми се наложи да пътувам от Бургас до София и обратно, като тръгването ми от Бургас беше в 04:00 часа. Това, което забелязах е, че голяма част от шофьорите когато "се качат" на магистралата пускат дългите светлини и изобщо не им пука за движещите се срещу тях, нали са в другите две ленти и има мантинела
Има и такива, които след като ги изпревариш продължават да карат на дълги. Прибирайки се днес, пък се нагледах на всякакви изгъзици по предните светлини, включително и каране на дълги посред бял ден, пича имаше ксенон на всички възможни места и това явно много го радваше, защото беше пуснал всички светлини.
През последната седмица ми се наложи да пътувам от Бургас до София и обратно, като тръгването ми от Бургас беше в 04:00 часа. Това, което забелязах е, че голяма част от шофьорите когато "се качат" на магистралата пускат дългите светлини и изобщо не им пука за движещите се срещу тях, нали са в другите две ленти и има мантинела

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Адски дразнещо е, когато единият, понякога и двата фара на колата отсреща ти бъркат директно в очите.
И аз съм правил собствена статистика. За около 10км, които ми се налага да мина вечер, на 2 или 3 коли, една е с правилно регулирани фарове!
И аз съм правил собствена статистика. За около 10км, които ми се налага да мина вечер, на 2 или 3 коли, една е с правилно регулирани фарове!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
що пък да дразнят, сутринта в сумрака една е46ца с ксенон на рефлекторните фарове, регулиран да осветява млечния път, ме накара да мисля, че изгрева е настъпил по-рано 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Темата започва изключително градивна. Ще я следя с ИНТЕРЕС
Но за рефлекторните фарове с ксенон ...имат и една клетва от мен!
Но все пак проблема не е само в реглажа на фаровете и културата на обслужване на автомобилите,а в това че всеки си сменя лампите и ги монтира както дойде,а те си имат определено место за това. Другото е че натискат пружините на така или иначе монтирани вече на криво лампи и рефлекторите изскачат от ябълките на водачите. Предполагам че има доста други случаи ,но няма да навлизам в полемика.

Но за рефлекторните фарове с ксенон ...имат и една клетва от мен!
Но все пак проблема не е само в реглажа на фаровете и културата на обслужване на автомобилите,а в това че всеки си сменя лампите и ги монтира както дойде,а те си имат определено место за това. Другото е че натискат пружините на така или иначе монтирани вече на криво лампи и рефлекторите изскачат от ябълките на водачите. Предполагам че има доста други случаи ,но няма да навлизам в полемика.
Последна промяна Atsalov на 25 Окт 2014, 0:46, променена общо 1 път
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Еми днес бях в задръстването на идване от Коматево, точно след мача на Ботев ... еми е46 купе регистрация "Х *****" синкав ксенон на рефлекторен фар ... ослепи ме през 1/2 път. През другата половина някаква госпожа 35-45г с Рено Меган ... пак на рефлекорен фар ксенонец... бял ... тотално в небето светещ, дори 3-4 коли напред и в дясна спрямо нея лента, пак ме заслепяваше.... еми не е нормално това. Каквото и да си говорим.
И не са само тези със ксенона... сумати хора си карат с яко светещи фарове в небето из Пловдив или с изгоряла крушка и другия фар на дълги.

И не са само тези със ксенона... сумати хора си карат с яко светещи фарове в небето из Пловдив или с изгоряла крушка и другия фар на дълги.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
host написа:И не са само тези със ксенона... сумати хора си карат с яко светещи фарове в небето из
Пловдив или с изгоряла крушка и другия фар на дълги.![]()
![]()
![]()
Затова куките трябва да ги спират директно от движение

Директно такъв се води за проверка на фаровете и се спира от движение

след това един няма да има такъф - малоумниците скапани

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Човече ... имаше поне 4 автопатрула да регулират трафика... ПРЕД тях минаваха тия, включително ДВЕ коли с изгорял по един фар ... и онея само им махат с палката да се изнасят по посока Плд ... смятай
кво правят и кой спират и прочие.

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
мене лично много ме дразнят нерегулирани фарове и ксенон на фарове,които не са предназначени за това.Също така и фаровете на новото i3 са отврат.Ама тва е друга тема.Аз се чудя като минават преглед тия коли толкоз ли е сложно да им регулират фаровете за 1 мин.то ясно,че всичко е бошлаф на там,но фарове ,които заслепяват носят реална опастност за птп. за някъв вид контрол в ежедневието няма да споменавам,ясно ,че е изтървано положението 

- Martoo0oo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i Vanos
- Мечтае да кара: M6 G-POWER
zAcK написа:Само да кажа, че пожелавам на всички с ксенони на рефлекторни фарове и тия,
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти си поредния див селянин с мозък 0% Аз си карам с ксенон чисто нови рефлекторни фарове регулирани всичко.Пак повтарям това изказване е на пишлеме загоряло да яде шамари