Стават ясни резултатите от проверките на бензиностанци1ите
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Стават ясни резултатите от проверките на бензиностанци1ите
"Стават ясни резултатите от проверките на бензиностанциите - Експерти бяха взели проби от бензин и дизел от различни обекти. Излизат резултатите от последните проверки на контролните органи. Експерти бяха взели проби от бензин и дизел от различни обекти в страната. През лятото при такава проверка се установи, че бензиностанциите масово мамят при зареждане. Основното нарушение беше свързано с това, че количеството, което отчитат колонките, не отговаря на реалното количество, заредено в резервоара на автомобила."
Интересно ми е дали резултатите ще са по-различни от преди?! Едва ли...
Ето още една интересна тема: "Петролът поевтинява драстично, бензинът у нас - не" - Бензинът и дизелът няма да поевтинеят скоро в България, независимо от драстичния спад в цените на петрола по световните борси. Това заявиха вчера експерти от петролния бранш. Те поясниха, че в бургаската рафинерия на „Лукойл” се преработва сортът „Урал”, чиито котировки в момента не намаляват толкова рязко, както тези на останалите сортове петрол.
Нищо ново тук
Все пак сме Булгаристан!
Интересно ми е дали резултатите ще са по-различни от преди?! Едва ли...

Ето още една интересна тема: "Петролът поевтинява драстично, бензинът у нас - не" - Бензинът и дизелът няма да поевтинеят скоро в България, независимо от драстичния спад в цените на петрола по световните борси. Това заявиха вчера експерти от петролния бранш. Те поясниха, че в бургаската рафинерия на „Лукойл” се преработва сортът „Урал”, чиито котировки в момента не намаляват толкова рязко, както тези на останалите сортове петрол.
Нищо ново тук

Re: Стават ясни резултатите от проверките на бензиностанци1и
Все пак поевтинява в някаква степен. Днес има намаление с 6ст. , преди 10 дни пак имаше намаление.
Чак невероятно ми звучи цена от 2,33 за 95Н

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Само да отбележа, че дизела ни е от най-скъпите в Европа...във Франция примерно е по-тънкана
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
няма спор, че братята руснаци си вземат своето от БГ
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
E34 написа:Само да отбележа, че дизела ни е от най-скъпите в Европа...във Франция примерно е по-тънкана
Тази сутрин на Тотал е 1,20€ , а на други и под тази цена
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Мамят та...По мой лични наблюдения в работата на двигателя при 95 и 100 октана разлика няма... 

- Ariseman
- Потребител
-
- Кара: F48 X1
- Мечтае да кара: i8
За съжаление тази тенденция с измамите няма изгледи да се промени нито от към количество, нито от към качество. За цените няма какво да се коментира, на всички е ясно каква ситуацията.
Най-лошото е че се известява че се правят проверки ама резултати от тях нямааааааа!
Най-лошото е че се известява че се правят проверки ама резултати от тях нямааааааа!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
© написа:Все пак поевтинява в някаква степен. Днес има намаление с 6ст. , преди 10 дни пак имаше намаление.
В неделя на ЕКО-то сипах на 2.29 (10ст. отстъпка в неделя)...

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Тъпото е, че съобщават за проверки и в последствие актове за неспазване на закона от собствениците на бензиностанциите, а в действителност нищо не се прави...
П.С. - то вече на почти всички бензиностанции през уйкенда правят 10 ст отстъпка, но въпреки това си оставяме с най-скъпите горива в Европа
П.С. - то вече на почти всички бензиностанции през уйкенда правят 10 ст отстъпка, но въпреки това си оставяме с най-скъпите горива в Европа

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Поевтиняването на петрола не е ли една от инономическите маневри на САЩ с/у Русия за намаляване приходите й! По ARD чух че били казали "устройва ни и цена от 60$ за барел".
А Лукойл като търговски дружество не я ли устройва да купува най-евтината суровина? Или договора ни с Русия е братски и пожизнен
А Лукойл като търговски дружество не я ли устройва да купува най-евтината суровина? Или договора ни с Русия е братски и пожизнен

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Е тези резултати да вземат да ги обявят конкретно,а не само "Наложени са глоби"
Казват в прав текст-"Бензиностанция еди коя си на еди коя си фирма еди какви си резултати" и тогава ще ме боли фара колко са ги глобили,защото хората няма да ходят повече там да зареждат.
Иначе-всичко тайно коя е бензиностанция/верига и ги глобили 2-3-5000 лева.Голямо важно,те ще си ги избият като бачкат в същият дух и то за ден.
Иначе по другият въпрос.
До колкото си спомням,цените на барел се определят на база най-качественият петрол,мисля че се водеше "Сорт Бренд" и струва еди колко си.
По него се равняват всички останали,е как така един пиклив некакъв "урал",ще е по-скъп от най-скъпият.
Руска му работа,или по-скоро българска работа
Казват в прав текст-"Бензиностанция еди коя си на еди коя си фирма еди какви си резултати" и тогава ще ме боли фара колко са ги глобили,защото хората няма да ходят повече там да зареждат.
Иначе-всичко тайно коя е бензиностанция/верига и ги глобили 2-3-5000 лева.Голямо важно,те ще си ги избият като бачкат в същият дух и то за ден.
Иначе по другият въпрос.
До колкото си спомням,цените на барел се определят на база най-качественият петрол,мисля че се водеше "Сорт Бренд" и струва еди колко си.
По него се равняват всички останали,е как така един пиклив некакъв "урал",ще е по-скъп от най-скъпият.
Руска му работа,или по-скоро българска работа
ineedmoney написа:Поевтиняването на петрола не е ли една от инономическите маневри на САЩ с/у Русия за намаляване приходите й! По ARD чух че били казали "устройва ни и цена от 60$ за барел".
Ако разходите ти за производство са 80$, а продаваш за 60$ ще понесеш загуби големи. На руснаците им трябва цена малко над 100$, за да им е балансирана икономиката. А Лукойл си се възползват, че са монополисти и могат да работят с една определена суровина идваща отново от Русия. Докато не се направи друга рафинерия или има стабилен внос отвън на горива, които реално да ги конкурират, цените ще са такива каквито те кажат, независимо че Лукойл Бургас всяка година са на счетоводна загуба

- F*natic
- Потребител
-
- Кара: ше E36 325i
Не знам как очаквате да поевтинеят наполовина горивата, като 60% от цената е акциз и ДДС, а останалото е себестойност, производствени и транспортни разходи 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
F*natic написа:Не знам как очаквате да поевтинеят наполовина горивата, като 60% от цената е акциз и ДДС, а останалото е себестойност, производствени и транспортни разходи
Така е, но когато мръдне петрола с 10% нагоре, литър гориво и мърда с поне 5% нагоре на бензиностанцията!! Значи нагоре може, но надолу не

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
TSMT написа:П.С. - то вече на почти всички бензиностанции през уйкенда правят 10 ст отстъпка, но въпреки това си оставяме с най-скъпите горива в Европа
Остави тая работа - и сърбия и македония и гърция и германия и унгария - 95 е по-скъп, за другите не мога да кажа нищо, но в Германия например ми нарпави впечатление, че дизелът бепе към 1,6 евро.
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4