Извънградско с летни гуми?
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- joro29
- Потребител
-
- Кара: Е36 318IS
Извънградско с летни гуми?
Какво ще кажете по темата момчета,има ли защо да се притеснявам при тези условия или да карам без да се притеснявам,ще минавам през Прохода на Републиката.Моля изкажете мнение.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Извънградско с летни гуми?
За мен ситуацията е следната:
Зимата-зимни гуми,та ако ще да стане 26 градуса над нулата,ще се изтъркат гумите,но пък все ще изкарат 2 сезона.
Не се занимавайте с експерименти.
Съвет:
Дори и 50 километра да решите да изминете,винаги носете 1,5 литра вода за пиене и солети (примерно)
Това не е само за зимата,но зимата е препоръчително!
Зимата-зимни гуми,та ако ще да стане 26 градуса над нулата,ще се изтъркат гумите,но пък все ще изкарат 2 сезона.
Не се занимавайте с експерименти.
Съвет:
Дори и 50 километра да решите да изминете,винаги носете 1,5 литра вода за пиене и солети (примерно)
Това не е само за зимата,но зимата е препоръчително!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Вода ако закъсаш зимата ще ти е нужна повече- студ=ускорен метаболизъм и т.н.. но без солети няма да умреш, гарантирам 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
И едно кибритче и ножка в жабката, не тежат, не пречат... А ако ти потрябват и нямаш... лошо.
joro29 написа:Какво ще кажете по темата момчета,има ли защо да се притеснявам при тези условия или да карам без да се притеснявам,ще минавам през Прохода на Републиката.Моля изкажете мнение.
Колега аз следващите 2 седмици ще пътувам до това място също и съм с летни гуми, не че нещо ама мисля да си карам с летни гуми и да ги сложа след като се върна дават го подобрение на времето и високи темперетури от 14-16 градуса.
Няма начин да няма начин
Заради ей такива тънки сметки стават километричните опашки и "случките" по пътя 

don_gori написа:Заради ей такива тънки сметки стават километричните опашки и "случките" по пътя
Да мога да се съглася с тебе, но този сняг нещо рано дойде, следващият мисля че ще по късно и темперетурите се очертават приятни.
Няма начин да няма начин
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Принципно може и да стане номера ама хвърли едни вериги в багажника и едно компресорче. И зависи какви са ти летните ако си на полусликове както бях аз в събота - не си е работа - за 1км до гумаджията ASC-то рядко гаснеше а не е като да нямам стаж по зими и пътища. В момента в който сложих зимните нямаше нищо общо,
На твое място не бих си правил експерименти - ако си притеснен с парите мини през първия гумаджия да ти даде някои дърти зимни гуми колкото да изкараш пътуването пък после ще го мислиш. Дори и стари зимните са по-добре от летните.
На твое място не бих си правил експерименти - ако си притеснен с парите мини през първия гумаджия да ти даде някои дърти зимни гуми колкото да изкараш пътуването пък после ще го мислиш. Дори и стари зимните са по-добре от летните.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
е за това си трябва закон от 1.11 до 1.04 всички със зимни гуми и рай за полицаите.
какво ще им станат на зимните гуми при температура на въздуха 15 градуса, и на асвалта 10 градуса

какво ще им станат на зимните гуми при температура на въздуха 15 градуса, и на асвалта 10 градуса

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
bum_bum написа:Вода ако закъсаш зимата ще ти е нужна повече- студ=ускорен метаболизъм и т.н.. но без солети няма да умреш, гарантирам
Малко минаваме извън темата,но казвайки "солети",имам в предвид нещо подобно и не за наяждане а за случай в който организма изпада в хипоглекимичен шок.
На всеки му се е случвало да му се разтреперят ръцете или да усети слабост в следствие на паднала кръвна захар и то без предизвестие за чувство за глад.
Така че носете си в колата ,тръгвайки на път вода и нещо за хрупане

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Doberman_vas написа:е за това си трябва закон от 1.11 до 1.04 всички със зимни гуми и рай за полицаите.
какво ще им станат на зимните гуми при температура на въздуха 15 градуса, и на асвалта 10 градуса![]()
В закона ще бъде ли отразен ДОТ/производител/LSD/умствен багаж?
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Аз вчера минавах така Петрохан. Не е като да не го минавам по два пъти в седмицата, не е като да съм от вчера шофьор, ама си беше кофти тръпка без да съм закъсвал или да съм имал извънредни ситуации.
При други обстоятелства не бих, но ми се наложи.
Колега, пинко, от какво ще спестиш и колко, като ги сложиш 2-3 седмици по-късно?
При други обстоятелства не бих, но ми се наложи.
Колега, пинко, от какво ще спестиш и колко, като ги сложиш 2-3 седмици по-късно?
- joro29
- Потребител
-
- Кара: Е36 318IS
Гумите са Pirelli P600 15ки..не са полу слик или слик , като цяло съм доволен имат си грайфер,никой не е предполагал че ще ни застигне толкова рано сняг,точно затова пиша и тук.Питах доста приятели които са минавали от там казват че е добре за каране но мнението на колегите също смятам че е от значние.Мерси за отговорите момчета приготвил съм си палатка и харпун за всеки случай 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ако е крайно наложително и нема кинта, разтърси се от приятели за вериги, хвърляй в багажника и внимателската 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3