Съвет за хирург (опашна киста) в София?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Съвет за хирург (опашна киста) в София?

Мнение от GTS » 03 Ное 2014, 12:31

Здравейте,

От няколко месеца насам си имам горния проблем и мисля този месец да го разреша.
Осигурен съм допълнително към ФиХелт с най-дебелия пакет който имаха (30лв месец).
Живея в Младост 1 близо до макдоналдс.

Изникват следните въпроси:
1. При кой хирург бихте ми препоръчали?
2. След операцията мога ли да ходя и да се возя в градския транспорт (прав)?
3. Колко дни след операцията бих могъл?
4. Четох че има лежане в болница - някой ако е бил - колко дни са и нужна ли е подготовка преди да се влезе за операция?
(справка - в Казанлъшката болница трябва да си вземеш дрехи за пребиваването там, чехли и т.н.)
5. В най-лошия случай - дали по Коледа ще мога да си сядам на д-то нормално вече? :D
6. Четох за болнични над 2 седмици - заплащат ли се на пълните часове работни или са на даден процент?

Благодаря на всички предварително.
Шубето си е шубе и отлагам от някакво време насам тази операция, бихте ми помогнали с отговорите.

За финал - хубав ден, нищо че е понеделник :lalala:
Изображение
Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Съвет за хирург (опашна киста) в София?

Мнение от zvetiko » 03 Ное 2014, 14:44

GTS написа:Здравейте,

От няколко месеца насам си имам горния проблем и мисля този месец да го разреша.
Осигурен съм допълнително към ФиХелт с най-дебелия пакет който имаха (30лв месец).
Живея в Младост 1 близо до макдоналдс.

4. Четох че има лежане в болница - някой ако е бил - колко дни са и нужна ли е подготовка преди да се влезе за операция?
(справка - в Казанлъшката болница трябва да си вземеш дрехи за пребиваването там, чехли и т.н.)
5. В най-лошия случай - дали по Коледа ще мога да си сядам на д-то нормално вече? :D
6. Четох за болнични над 2 седмици - заплащат ли се на пълните часове работни или са на даден процент?

Благодаря на всички предварително.
Шубето си е шубе и отлагам от някакво време насам тази операция, бихте ми помогнали с отговорите.

За финал - хубав ден, нищо че е понеделник :lalala:

Колега, особено внимавай с избора по точка 1. Масова практика е да не изчистват кистата, както трябва и да се налага да отидеш още няколко пъти- причините са ясни, поради тях, преди години искаха да ме оперират без изобщо да имам киста, така, че и това го имай в предвид. За съжаление не мога да ти препоръчам хирург, но ти пожелавам успех. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 03 Ное 2014, 15:40

Аз си правих операцията от опашна киста при доктор Михайловски в правителствена болница.По-принцип съм чувал всякакви отзиви за него и добри и лоши, но при мен се справи много добре. Важното е да се изчисти хубаво кистата , за да не се налага да те оперират после още няколко пъти. Сестра ми я оперираха 11 пъти докато се оправи.
Относно другите ти въпроси, отива се 2-3 часа преди операцията на гладен стомах, след това те вкарват в операционната , бият ти месна упойка в гръбнака и оперират. Отнема около половин час, след това се стои до следващия ден в болницата. Като те пусне упойката малко боли, защото имаш дренаж и като се местиш ти дразни раната. Няколко часа след операцията те вдигат да станеш и ходиш със съвсем малки крачки, и така няколко дни. След една седмица до 10 дни ти махат конците и после всичко е наред. Превръзката се сменя всеки ден. Общо взето 2 седмици ще ти е трудно да се движиш, като състоянието ти с всеки ден ще се подобрява.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 03 Ное 2014, 20:26

Препоръчвам ти доктор Чуйпетловски от ВМА.Един от най-добрите хирурзи в тази област.Оперира ме в частната си клиника преди 8 години и не ми взе и 1 лев отгоре,всичко си мина по здравната пътека.Клиниката си беше доста луксозна с климатик и ТВ(не че ще ти е до глезотии)И най-важното е,че си бях в самостоятелна стая и позволиха на приятелката ми да остане през нощта.
В болница се стои един ден и те изписват,после се ходи на превръзки и пътят до там е ужас :confused: Аз се возех на 4 крака като куче :oops:
Упойката в гръбнака се казва "епидурална" и трябва да се внимава много кой е анастезиолога,че може да те увреди сериозно :idea: Самата операция може да продължи и 2-3 часа(моя случай беше близо 2)
Възстановяването си зависи най-вече от организма и големината на кистата.Аз не можех да сядам близо 20 дена,а брат ми на 4-5 ден си сядаше и като цяло се оправи по-бързо.Много е важно също и този,който те превръзва да е в час,че може да стане беля!Понякога раната зараства отгоре и остава кухина...и всичко се повтаря :(
Реда е както каза колегата отгоре:отиваш гладен,бръснат ти моторетката и треперейки отиваш към масата...
Кистата за да се оперира трябва да не е възпалена в момента.

ПС Има още доста за писане,но се оплетох :mhihi:
Аз бях болничен 2 месеца.

Ако те интересува нещо което съм пропуснал,питай.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Мнение от GTS » 04 Ное 2014, 11:06

Превръзките в същата болница ли се правят в която и операцията?
Пътувания през периода когато се налагат - предполагам прав е най-добре в градския?
Автомобилните пътувания се прекратяват докато зарастне качествено?
Изображение
Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 04 Ное 2014, 15:04

Превръзките ти ги прави хирурга , там където е на работа, защото обикновено повечето хирурзи работят на няколко места. Мен ме оперира в частна болница, а превръзките ми ги прави в Правителствена болница. Ходенето като цяло ще ти бъде много трудно особено в началото, най добре си вземи по дълъг болничен и си почивай първите дни, но като цяло, зависи и от организъма, но предполагам, че след 3-4 дена ще се почустваш по добре. Операцията по-принцип се води от леките, така, че няма нищо страшно стига да се действа внимателно и качествено.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31
Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Мнение от spec-V » 04 Ное 2014, 20:21

Здравейте колеги.
Тъкмо видях темата и се зарадвах защото е доста удобна за мен ,точно в този момент :mhihi:
Преди месец въпросната киста се беше възпалила ДОСТА ,и болеше ужасно !
Отидох във ВМА гр.Плевен ,и ми обясниха ,че в този момент (докато се беше подула почти като орех) не е удобна за опериране !
Та сцепиха въпросната подутина,и ми сложиха дренаж,като това стана с местна упойка.
Първите 3 дни,доста не комфортно ! После още 5 дни се усещаше кофти ,като през всичките тези дни ходих на превръзка!
Сега след като се е успокоила ,трябва да ходя за да бъде премахната като на колегата,който пусна темата !
Ще се радвам да сподели всеки ,който е минал по този път за да бъда максимално подготвен, както и колегата разбира се ! :wave:
...шубе ме е доста :oops:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 04 Ное 2014, 20:54

Колеги оперирайте се навреме, няма от какво дави е шубе. Операцията не е сложна, но ако го бавите става сложна , защото кистата расте навъте и после по трудно се изчиства цялата и почват многобройните операции.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 04 Ное 2014, 21:20

Живея в Младост 1 близо до макдоналдс....

....

1. горещо ти препоръчвам д-р Драгомир Дарданов, д.м. Работил съм с него, много кадърен и внимателен. В момента май оперира в една частна болница, но кабинета му е в студентски - иди да те прегледа, гледам близо ти е. Точно такива кисти съм оперирал с него и ги прави без грешка. Иначе по другите точки...
2. и 3. Можеш, но леко ще те наболва първите дни
4. ако всичко върви без усложнения не повече от 2-3. Кво трябва да си вземеш за постъпване ще ти обясни личната ти като ти дава направлението за хоспитализация
5. трябва да можеш да сядаш още на 2-рия ден
6. Личната ще те въведе в бумагите на здравната каза
Не се страхувай, операцията е много лека, за 15-20 мин работа е като цяло. Седмица по-късно като спре да те боли ще си забравил че са те рязали.
Поздрави и успех.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 04 Ное 2014, 21:23

spec-V написа:Здравейте колеги.
Тъкмо видях темата и се зарадвах защото е доста удобна за мен ,точно в този момент :mhihi:
Преди месец въпросната киста се беше възпалила ДОСТА ,и болеше ужасно !
Отидох във ВМА гр.Плевен ,и ми обясниха ,че в този момент (докато се беше подула почти като орех) не е удобна за опериране !
Та сцепиха въпросната подутина,и ми сложиха дренаж,като това стана с местна упойка.
Първите 3 дни,доста не комфортно ! После още 5 дни се усещаше кофти ,като през всичките тези дни ходих на превръзка!
Сега след като се е успокоила ,трябва да ходя за да бъде премахната като на колегата,който пусна темата !
Ще се радвам да сподели всеки ,който е минал по този път за да бъда максимално подготвен, както и колегата разбира се ! :wave:
...шубе ме е доста :oops:

За Плевен ти препоръчвам д-р Пресолски, 1-ва хирургия, УМБАЛ "Странски", ако още не си се ориентирал. За съжаление е доста честа тази досадна болест при мъже, особено шофьори
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 04 Ное 2014, 21:51

ineedmoney написа:

Живея в Младост 1 близо до макдоналдс....

....

1. горещо ти препоръчвам д-р Драгомир Дарданов, д.м. Работил съм с него, много кадърен и внимателен. В момента май оперира в една частна болница, но кабинета му е в студентски - иди да те прегледа, гледам близо ти е. Точно такива кисти съм оперирал с него и ги прави без грешка. Иначе по другите точки...
2. и 3. Можеш, но леко ще те наболва първите дни
4. ако всичко върви без усложнения не повече от 2-3. Кво трябва да си вземеш за постъпване ще ти обясни личната ти като ти дава направлението за хоспитализация
5. трябва да можеш да сядаш още на 2-рия ден
6. Личната ще те въведе в бумагите на здравната каза
Не се страхувай, операцията е много лека, за 15-20 мин работа е като цяло. Седмица по-късно като спре да те боли ще си забравил че са те рязали.
Поздрави и успех.

Почти нищо от написаното не е така :nono: Няма да навлизам в подробностти за да не плаша колегите.Иначе е вярно,че тази операция се води за "козметична" но рядко е така,особено ако не се оперира рано.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31
Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Мнение от spec-V » 04 Ное 2014, 23:12

Проблема с упойката е най-нашумял при мен,защото се страхувам от пълна ,а предния път от местната май нещо не ме хвана като хората ,че докато ме рязаха тук там , доста ме понаболяваше :cry:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 05 Ное 2014, 6:55

spec-V написа:Проблема с упойката е най-нашумял при мен,защото се страхувам от пълна ,а предния път от местната май нещо не ме хвана като хората ,че докато ме рязаха тук там , доста ме понаболяваше :cry:

Няма кой да ти сложи пълна за подобна операция и да искаш.Използва се епидурална и тя си е ОК,само трябва да се постави кадърно.При нея можеш сам да си се нарежеш от кръста надолу и няма да усетиш нищо :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 05 Ное 2014, 12:35

(bubsa) написа:Почти нищо от написаното не е така :nono: Няма да навлизам в подробностти за да не плаша колегите.Иначе е вярно,че тази операция се води за "козметична" но рядко е така,особено ако не се оперира рано.

Ок при теб почти нищо не е било така и ти изхождаш от своя единичен частен случай. Аз обаче съм обобщим състоянието на база опита ми от десетки като теб. Така че ако обичаш, по-леко с генералните професорски рецензии. Разбира се че има и по-тежки случаи в които 1 месец те боли гъза, но има и такива при които може да махнеш конеца на 10-тия ден. Колегата е написал че проблема му е от няколко месеца, а не от години. Очаква се леката програма.
Умишлено съм ги написал така нещата, (а и знам при кой го пращам) за да може да се успокои колегата и да отиде да се оперира. Ти щом си решил, обясни му най-апокалиптичния вариант и да си седи с проблема.
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Ное 2014, 20:58

Я някой да обясни какво и оперират на затворена не възпалена киста като почти няма нищо за остъргване и чистене .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Следваща

Назад към Извън Темата