могат ли 2 различни плочки рам да работят заедно
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
могат ли 2 различни плочки рам да работят заедно
Едната е на кингстън HyperX genesis 2gb 1600mhz, а другата е на А-Дата Gaming Series 4gb 1600mhz.
Дъното ми е на асрок, не съм сиг точно за модела ако е от голямо значение ще проверя. Може ли да работят заедно тези рам плочки и дали ще имам пак само 4гб, защото в нета чета че компа ще ползва 2гб от 2гигабайтовата рам и 2гб от 4гигабайтовата рам и накрая все едно съм с 4гигабайтовата плочка само.
Дъното ми е на асрок, не съм сиг точно за модела ако е от голямо значение ще проверя. Може ли да работят заедно тези рам плочки и дали ще имам пак само 4гб, защото в нета чета че компа ще ползва 2гб от 2гигабайтовата рам и 2гб от 4гигабайтовата рам и накрая все едно съм с 4гигабайтовата плочка само.
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- packa
- Потребител
-
- Кара: кракомобил
- Мечтае да кара: 760i
Re: могат ли 2 различни плочки рам да работят заедно
Няма проблем, но по добрия вариант е да намериш 2 еднакви. Поне така си мисля. 

whisky_touch написа:Едната е на кингстън HyperX genesis 2gb 1600mhz, а другата е на А-Дата Gaming Series 4gb 1600mhz.
Ако са на един канал да,точно както си го описал,но на два канала ще са си нормално с големините си ,но на по-малка скорост естественно.Най-добрият вариант,с най-малко проблеми е 4GB на първи слот и 2-то GB за резерва в шкафа на бюрото до компа.Всъщност ,не е нито опасно,нито трудно ,да проверите вариантите сам.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена

- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Да ясно е че най-лесно мога да проверя, но не съм я купил и се чудя дали да я купувам. Тъй като не мога никъде да намеря същата плочка като моята и се принуждавам да търся друга марка със сходни параметри.
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
В такъв случай не Ви трябва нова памет.4GB са си напълно достатъчни за почти всичко и едва ли това е тясното място в системата Ви.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не е сигурно че ще тръгнат в двуканален режим изобщо .Ако запалят ще са 2 х 2 гб .Дори и на един канал дали ще работят коректно зависи от физическото изпълнение на чиповете памет така че най добрия вариант е още 4 гб като този наличния и двуканален режим 2 х 4 гб .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Работата на паметите в двуканален режим зависи много от това дали са едностранни модули памет или двустранни, както и от чипсета на дънната платка... така че е напълно възможно да заработят в DC, макар че конфигурацията е 4х2... без да се тества няма как да се каже на 100%.
Относно това, че 4 GB RAM са напълно достатъчни... в днешни дни това твърдение не е съвсем вярно... особено ако си отвориш Facebook (дори само него) и го оставиш активен...
Относно това, че 4 GB RAM са напълно достатъчни... в днешни дни това твърдение не е съвсем вярно... особено ако си отвориш Facebook (дори само него) и го оставиш активен...
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Днес ще тествам и ще пиша какво се случва, тъй като взех плочката. Ако случайно не заработят заедно ще продам 2гигабайтовата на кингстон и ще взема същата на адата 4гб. Защото и аз съм на мнение че 4гб не стигат в днешно време.
- Mollov
- Мародератор
-
Погледни си версията на BIOS-а на дънната платка и ако не е най-новия го обнови до последния... понякога и това помага 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Виж си в биос-а дали имаш "Flexible Memory Mode" и го активирай ако е там.
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Заработиха 2те плочки. Нищо не съм бутал или променял по настроките на биоса. Просто я сложих и тръгна. На пропъртиса на my computer ми изписва 6гб рам
- Mollov
- Мародератор
-
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Те че ще заработят е ясно, но няма да работят в двуканален режим (dual channel) при всички случаи. За да е двоен трябва и таймингите да са еднакви.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
b00st написа:Те че ще заработят е ясно, но няма да работят в двуканален режим (dual channel) при всички случаи. За да е двоен трябва и таймингите да са еднакви.
DDR3 при всички положения ще сработи с ралични плочки, важно е както каза колегата да заработи в дуал чанел.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3