Моля за помощ - договор за продажба на двигател?
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за помощ - договор за продажба на двигател?
Доколкото знам се пише договор на ръка,става дума за двигател от бракувана кола. Имате ли идея какъв точно е договора , някъде има ли образец? И другото питане ми е - освен договора какво още получава купувача? талоните на бракуваната кола?
www.bmwпрофесори-bg.net
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Re: Моля за помощ - договор за продажба на двигател?
...Копие на големия талон на бракуваната кола...
за договора доколкото знам, няма някаква бланка ами е свободен текст "Днес...еди кой си...собственик на еди къв си автомобил, продаде на еди кой си - двигател с номер еди си къв за сумата от еди си колко лева"
или като договор за продажба на автомобил. даже до колкото знам не се изисква и заверка.
И аз купих ДВГ от бракувана кола, но не съставихме договор-момчето ми даде копие на талона и каза "Ако ти искат договор-напиши нещо и ме разпиши"
за договора доколкото знам, няма някаква бланка ами е свободен текст "Днес...еди кой си...собственик на еди къв си автомобил, продаде на еди кой си - двигател с номер еди си къв за сумата от еди си колко лева"
или като договор за продажба на автомобил. даже до колкото знам не се изисква и заверка.
И аз купих ДВГ от бракувана кола, но не съставихме договор-момчето ми даде копие на талона и каза "Ако ти искат договор-напиши нещо и ме разпиши"

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
И аз силно се интересувам от темата.Нах-вече трябва ли да е нотариално заверен? 
Към момента имам само копие на големия талон,но съставянето на договор не е проблем.
Офтопик:От колата донор получих брутално количество сервизна изтория и документи,включително и договора между 1вия и 2рия собственик написан на ръка на лист от тетрадка,който се състоеше общо взето от "ХХХХХ на ХХ.ХХ.ХХХХг закупи колата с регистрационен номер ХХХ от ХХХХХ за сумата от ХХХХ.Подпис продавач,подпис купувач.Под това написано "платено в кеш ХХХХ""

Към момента имам само копие на големия талон,но съставянето на договор не е проблем.

Офтопик:От колата донор получих брутално количество сервизна изтория и документи,включително и договора между 1вия и 2рия собственик написан на ръка на лист от тетрадка,който се състоеше общо взето от "ХХХХХ на ХХ.ХХ.ХХХХг закупи колата с регистрационен номер ХХХ от ХХХХХ за сумата от ХХХХ.Подпис продавач,подпис купувач.Под това написано "платено в кеш ХХХХ""

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Силно препоръчитено е да има нотариална заверка.

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
barty написа:Силно препоръчитено е да има нотариална заверка.
И аз така мисля!
Нека не забравяме, че в българските документи за регистрация на МПС, двигателят подлежи на "особен отчет", като е вписан в талона и не се води просто резервна част!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
6 мнения
• Страница 1 от 1