Уред за мерене на компресия - София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328iA
Мечтае да кара: BMW 6 Gran Coupe

Уред за мерене на компресия - София

Мнение от NIKE » 13 Ное 2014, 19:55

Здравейте, колеги !

Предстои ми смяна на двигател на BMW E46 бензин. Харесах си двигател от една Е46 тук в София. Запалихме го - работеше си добре, форсираше се добре, но бих желал да измеря и компресията. Ако има някой колега с такъв монометър и може да дойде с мен тези дни след 17:00 часа моля да се свърже с мен.
Телефон за връзка 0884 88 70 84 - Николай
Или ЛС :bchug:
Последна промяна NIKE на 24 Ное 2014, 21:23, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Re: Автодиагностика назаем - София

Мнение от k-hristov » 13 Ное 2014, 20:40

NIKE написа:Здравейте, колеги !
Ако съм сгрешил раздела моля темата да бъде преместена.

Предстои ми смяна на двигател на BMW E46. Имам няколко предложения от колеги от София. Но повечето коли не могат да се пробват на ход понеже са разпродадени на части и само двигателя може да се запали и да се чуе на място бих искал поне да закача компютъра на диагностика.
Моля ако има някой добър колега, който би желал да помогне и има необходимата апаратура и малко време да пообикаля с мен в София, за да изберем най-добрия двигател да се свърже с мен.

Телефон за връзка 0884 88 70 84 - Николай
Или ЛС :bchug:

Диагностика не ти трябва чак толко, тя ще ти покаже основно дали сензорите работят коректно, и малко от малко ще разбереше за самият мотор.Щом са недвижими колите, можете да премерите компресия, да свалите капака на клапаните да видите дали вътре не е с мармалад от шипки (домашен, без консерванти), и да слушате дали няма да падат бутала.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328iA
Мечтае да кара: BMW 6 Gran Coupe

Re: Уред за мерене на компресия - София

Мнение от NIKE » 24 Ное 2014, 21:31

И аз се отказах от диагностиката. Чека така или иначе не светеше на нито един мотор. Сега искам точно компресията да измерим и ако е добра за го грабвам :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Re: Уред за мерене на компресия - София

Мнение от k-hristov » 26 Ное 2014, 0:27

NIKE написа:И аз се отказах от диагностиката. Чека така или иначе не светеше на нито един мотор. Сега искам точно компресията да измерим и ако е добра за го грабвам :)

Направи си услуга и свали капак ма клапаните, за 15 мин е.Ще си спестиш много главоболия след това.

Назад към Извън Темата